yeni yavru muabbet kuşu aldım. hala ötmedi çok üzgün...ne yapacağım?

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
merhaba arkadaşlar. 3 gün önce bi muabbet kuşu aldım. erkek diye aldım ama daha yavru. 1-2 aylık. cinsiyetini tam anlayamadım. ama mavi- pembe- lacivert karışımı cere si.
neyse. kuşu almadan önce pet şop ta cıvıl cıvıldı. haretliydi. ötüyordu. neyse aldım 2 saat kadar sonra kafesine koydum. kafesi gayet büyük. yemi suyu tuneği falan tam.
kuşu kafese koydum koyalı ölü gibi oturuyor.

hasta olduğunu düşünmüyorum. ama depsersoya girer mi bunlar?
kuş oturup duruyor. nadir olarak yem yiyor. ellemezsem kışkırtmazsam oturduğu yerde hiç ama hiç kıpırdamadan saatlerce duruyor. elimi kafese sokuyorum korkma ya da kaçma yok. yani hiç tepki yok. bazen tutacağımı anlarsa sağa sola hareket edip kaçmaya calışıyor. ama parmağımı falan uzattığımda hiç tepki yok kafasını aksi yone cevirip oturuyor. diğer bir sorun kuş hiç ses çıkarma olayına da girmedi. ötmüyor. uyuklayıp duruyor. internetten kuş şeleri acınca neşeleniyor ara ara karşılık verip ötüyor. kafeste oradan oraya gidiyor atlıyor.. sora kapattığımda aynı gene nerde kaldıysa orda sus pus oturuyor. oyuncakla oynamaymış, gagakamakmış nerdeeee...

arkadaşlar bu durum gecicimi?
yavru diyemi?
arkadaşlarından ayrıldığı için depresif mi oldu?
bana düşen nededir?
eğer bu saydıklarımdan dolayı oluyorsa normal bi durum mu?

kısaca bana bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
daha yeni almışsınız yemi suyu tamsa 1-2 gün içinde kafesine alışır ortamada alışınca rahat rahat kafesinde dolaşır yemini yer suyunu içer

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Oyuncak alsanız özellikle ayna neşelendiriyor tek kuşları ama bilemem böyledir diyemem. Daha bilgili olanlar başka akıl verebilir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Canan NUMAN' Alıntı:
Oyuncak alsanız özellikle ayna neşelendiriyor tek kuşları ama bilemem böyledir diyemem. Daha bilgili olanlar başka akıl verebilir.
aynayı takmazsanız daha iyi. olur oyuncak kafese alıştığında takılabilir. Ama ben olsam kafese alışınca yanına yeni bir arkadaş alırım bir karşı cins  C:)

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
arkadaş almayı dşünmüyorum. çünkü bu gerekli bi çözüm değil.  ben tek olarak  düşünüyorum.  bu şekilde yardımc  olur musunuz. oyuncak var. ayna almadım. almayın diyor herkes.  ıgerçekten bilen biri yok mu? yani böyle  aynı şeyleri yaşamış birileri.  çok üzülüyorum  hayvana. neşesi neşesiz oturup duruyor. evde kuş olduğu bile belli değil. benden kaçmıyor parmağıma da falan oturuyor.  elimden yem yedireyim dedim ama kafasını cevirdi bakmadı bile.  şöle ötse, oynasa kabarıp neşelense. vıcır vıcır etse. _??? yoksa hep böyle oturacak mı?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Şimdi komik olacak ama madem illa sordunuz diye söyleyeyim dedim ama ben amatörüm belirteyim.
Kuşu karşınıza alın gözüne baka baka konuşun ben öyle defalarca denedim, eninde sonunda cevap veriiyor. Ayrıca elinize alın kafa kaşıyın öyle öyle neşelenir hasta değilse. Zaten kolay alışıyorlar alışmayan kuş görmedim ben.
Uzun süre ilgisiz kalacaksa herkez eşini ister yalnızlık Allaha mahsus ama zaten eş yaşı gelene kadar bende tek besledim 5 -6 aya kadar bizim kankiyi fakat bir ara ilgisiz kalınca küstü ayna benim kuşu neşelendirdi ama sonra 5-6 ay sonra eş aldım.Çılgınlar gibi etrafında döndü gitti gitti tüylerini geveledi yeni kuşun. İlla eşinin yerini başka birşey tutmuyor Malesef.
Bence öyle. Ama ben hep onunlayım diyorsanız 5-6 ay deneyin tek aynayla oyuncakla oynasın ama sonra genede dışarıdan kuş sesi duyunca bile nasıl heyecen yapıyor farkedersiniz.

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
yaşadıklarınız gayet normal şeyler.kuş bir kaç güne kadar yavaş yavaş alışmaya başlar ortamına.alışık kuşlara dahi oda değişikliği yapılınca sizin dediğiniz durumun aynısı olabiliyor.gayet normal.biraz sabır.

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
ben daha önce de kuş besledim. ama bayağı bi sene oldu. 10 senedir beslemiyorum. o zamnlar 13 18 yaşları arasındaysım. neyse.  ben cinsiyetini bile pek anlamam. aldığım yerde  erkek dediler bana 1 aylık dediler. cere si macimsi pembemsi morumsu bi renkte. 

o kuşuma 5 sene besledim ama ona hiç  eş alamıştım.
1- )yani almasam olmaz mı?  5 6 ay sonra bu kuş  karşı cins mi isteyecek  kesin?
2- )öle ise geçici 3 5 gün bulsam birlikte olsalar sora ayırsam olur mu?

3-) önceki kuşum dediğim gibi hep tekti. aynası vardı. çok neşeli idi. ama hiç konuşmadı. ayna var diye konuşmadı dediler bana. doğrumudur? ayna olunca kesin konuşmaz mı?

4- bu kuşum dediğim gibi cinsiyetini tam kesinleştiremedim ama yavru olduğu  kesin. gözlerinden belli.  netten kuş sesi açınca ötüyor kapatınca susuyor. yani kendi başına gıgı cıkmıyor.
şöylek barırlarya neşellenince. boyunların kafaları gözleri kabarır, bilirsiniz.  bu kuşta 4  gündür  bu hale dair hiçbir ibare görmedim. hiç hemde. sanki havyan transta. :(

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
merhaba,

1- )yani almasam olmaz mı?  5 6 ay sonra bu kuş  karşı cins mi isteyecek  kesin?
* kuşların doğası gereği zamanı gelince bir eş almak daha uygundur.
sizin tercihinze kalmış, ama kuşunuz o zamana kadar konuşursa, eş aldıktan sonra
sizinle ilgilenmeyi bırakacaktır. ama illaki eş almak şart değil.

* muhabbet kuşlarıda insanlar gibi eş seçerler, 3-5 günde olmaz.
birbirlerine alışmaları eş tutmaları zaten 1 ay sürer, eşleşmiş kuşları
ayırmak daha kötü olur.

3-) önceki kuşum dediğim gibi hep tekti. aynası vardı. çok neşeli idi. ama hiç konuşmadı. ayna var diye konuşmadı dediler bana. doğrumudur? ayna olunca kesin konuşmaz mı?
* kuşu konuşturmak istiyorsanız ayna kullanmamanız tavsiye edilir.
ama kuşla ilgilenecek kadar zamanınız yoksa, kuşun strese girmemesi
için ayna takmanız daha iyi olur. o zamanda konuşması zor olur.
kuşunuzla ilgilenmek için vaktiniz varsa, siz ilgilenin. kuşlar sosyal
canlılardır. Kalabalık ortamı severler, sessizlikten hoşlanmazlar.
mümkünse kuşunuzu evinizde insanların en çok zaman geçirdiği
ortamda bulundurun. insan konuşmalarına karşılık verdiğini göreceksiniz bi süre sonra.

4- bu kuşum dediğim gibi cinsiyetini tam kesinleştiremedim ama yavru olduğu  kesin. gözlerinden belli.  netten kuş sesi açınca ötüyor kapatınca susuyor. yani kendi başına gıgı cıkmıyor.
şöylek barırlarya neşellenince. boyunların kafaları gözleri kabarır, bilirsiniz.  bu kuşta 4  gündür  bu hale dair hiçbir ibare görmedim. hiç hemde. sanki havyan transta.
* kuşunuzun yeni yerine ve ortamına alışması gerekiyor. ilk bir hafta sessiz olması
hareketsiz olması, etrafı tanımaya çalışması normaldir. kuşunuzu eve getirdikten
10 gün sonraya kadar kuşu elinize almaya kalmışmayın. güvenini kaybedersiniz.
kuş ortamına alıştıktan sonra, yavaş yavaş kafes dışına çıkartmadan kafes içinde elinize alıştırmaya çalışın. kafes içinde elinize geldikten sonra, güveninizi kazandıktan 15 gün sonra dışarı salabilirsiniz.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yusuf BİLGİN' Alıntı:
merhaba,

sizin tercihinze kalmış, ama kuşunuz o zamana kadar konuşursa, eş aldıktan sonra

ayırmak daha kötü olur.

ortamda bulundurun. insan konuşmalarına karşılık verdiğini göreceksiniz bi süre sonra.

şöylek barırlarya neşellenince. boyunların kafaları gözleri kabarır, bilirsiniz.  bu kuşta 4  gündür  bu hale dair hiçbir ibare görmedim. hiç hemde. sanki havyan transta.
* kuşunuzun yeni yerine ve ortamına alışması gerekiyor. ilk bir hafta sessiz olması
hareketsiz olması, etrafı tanımaya çalışması normaldir. kuşunuzu eve getirdikten
kuş ortamına alıştıktan sonra, yavaş yavaş kafes dışına çıkartmadan kafes içinde elinize alıştırmaya çalışın. kafes içinde elinize geldikten sonra, güveninizi kazandıktan 15 gün sonra dışarı salabilirsiniz.

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
Yusuf BİLGİN' Alıntı:
merhaba,

ayırmak daha kötü olur.

netten kuş şesi açıp öttürmeye çalışayım mı ? yoksa zamanla ötecekmidir?

Oguzhan2

Yeni Üyemiz
Adı
Oguzhan
Soyadı
Belenbasi
Merhaba, bende yeni yavru muhabbet kusu aldim. Eve geleli 11 gun oldu ama bi turlu ele gelmiyor. Cok yabani devamli kaciyor. Kafesin icinde elime alabilmem icin anca aksam olcak ve isiklari kapaticamki elime alabileyim. Alsamda zaten durmuyor devamli isiriyor. Nasil ele gelmesini alistirabilirim ? Ne zaman parmagima cikacak omzuma basima konucak :( yardim lutfen