denizcivil
Üyemiz
merhaba arkadaşlar. 3 gün önce bi muabbet kuşu aldım. erkek diye aldım ama daha yavru. 1-2 aylık. cinsiyetini tam anlayamadım. ama mavi- pembe- lacivert karışımı cere si.
neyse. kuşu almadan önce pet şop ta cıvıl cıvıldı. haretliydi. ötüyordu. neyse aldım 2 saat kadar sonra kafesine koydum. kafesi gayet büyük. yemi suyu tuneği falan tam.
kuşu kafese koydum koyalı ölü gibi oturuyor.
hasta olduğunu düşünmüyorum. ama depsersoya girer mi bunlar?
kuş oturup duruyor. nadir olarak yem yiyor. ellemezsem kışkırtmazsam oturduğu yerde hiç ama hiç kıpırdamadan saatlerce duruyor. elimi kafese sokuyorum korkma ya da kaçma yok. yani hiç tepki yok. bazen tutacağımı anlarsa sağa sola hareket edip kaçmaya calışıyor. ama parmağımı falan uzattığımda hiç tepki yok kafasını aksi yone cevirip oturuyor. diğer bir sorun kuş hiç ses çıkarma olayına da girmedi. ötmüyor. uyuklayıp duruyor. internetten kuş şeleri acınca neşeleniyor ara ara karşılık verip ötüyor. kafeste oradan oraya gidiyor atlıyor.. sora kapattığımda aynı gene nerde kaldıysa orda sus pus oturuyor. oyuncakla oynamaymış, gagakamakmış nerdeeee...
arkadaşlar bu durum gecicimi?
yavru diyemi?
arkadaşlarından ayrıldığı için depresif mi oldu?
bana düşen nededir?
eğer bu saydıklarımdan dolayı oluyorsa normal bi durum mu?
kısaca bana bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
neyse. kuşu almadan önce pet şop ta cıvıl cıvıldı. haretliydi. ötüyordu. neyse aldım 2 saat kadar sonra kafesine koydum. kafesi gayet büyük. yemi suyu tuneği falan tam.
kuşu kafese koydum koyalı ölü gibi oturuyor.
hasta olduğunu düşünmüyorum. ama depsersoya girer mi bunlar?
kuş oturup duruyor. nadir olarak yem yiyor. ellemezsem kışkırtmazsam oturduğu yerde hiç ama hiç kıpırdamadan saatlerce duruyor. elimi kafese sokuyorum korkma ya da kaçma yok. yani hiç tepki yok. bazen tutacağımı anlarsa sağa sola hareket edip kaçmaya calışıyor. ama parmağımı falan uzattığımda hiç tepki yok kafasını aksi yone cevirip oturuyor. diğer bir sorun kuş hiç ses çıkarma olayına da girmedi. ötmüyor. uyuklayıp duruyor. internetten kuş şeleri acınca neşeleniyor ara ara karşılık verip ötüyor. kafeste oradan oraya gidiyor atlıyor.. sora kapattığımda aynı gene nerde kaldıysa orda sus pus oturuyor. oyuncakla oynamaymış, gagakamakmış nerdeeee...
arkadaşlar bu durum gecicimi?
yavru diyemi?
arkadaşlarından ayrıldığı için depresif mi oldu?
bana düşen nededir?
eğer bu saydıklarımdan dolayı oluyorsa normal bi durum mu?
kısaca bana bilgilendirme yaparsanız sevinirim.