Yeni Yavrular

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Arkadaşlar dün bir çift yavru kuş aldım bunlarla ilgili sorularım olacaktı:

1) Günün çoğunda uyuyorlar bu normal mi ?

2) Kafesin tabanına yem döktüm, dal darı koydum, çay tabağında mama hazırladım kuşlar kafalarını yemin içinde gezdiriyorlar ama yemi kırma sesini duyamadım darıyı fazla yemiyorlar mamayıda gece üstünde yatmak için kullanıyorlar kursaklarını kontrol ettim ve boştu ne yapmam gerekiyor ?

3) Avisol marka vitamin aldım sularına eklesem yavrulara zararı olur mu ?

4)Dışkıları vücutlarına yapışıyor hep ben temizliyorum bunun sebebi nedir ?  Aldığım üretimhanede yuvalıktan birkaç gün önce düştüklerini söylediler bu doğrumu ?  Cinsiyetleri nedir ?         
---4. madde için resimlerini ekledim---

5) Kuşlar en üst tüneğe kadar tırmana biliyor. Buradan su içerler mi ? Daha hiç su içtiklerini görmedim suyu keşfetmeleri için ne yapmalıyım?

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Şu konularda ne düşünüyorsunuz ?
2) Kafesin tabanına yem döktüm, dal darı koydum, çay tabağında mama hazırladım kuşlar kafalarını yemin içinde gezdiriyorlar ama yemi kırma sesini duyamadım darıyı fazla yemiyorlar mamayıda gece üstünde yatmak için kullanıyorlar kursaklarını kontrol ettim ve boştu ne yapmam gerekiyor ?

mumit

Takipçi Üyemiz
gfbli1' Alıntı:
YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Şu konularda ne düşünüyorsunuz ?

kafesin tabanına yem döktünüz sadece darı yemi sade kuş yemi varmı sade kuş yemi yoksa bolca koymanızı tavsiye ediyorum yeni yavru olduğu için kabuğu kolay kıran ve protein değeri darılardan yüksek oluduğu için en çok onu tüketecektir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Eğer söyledikleri gibi yeni yeme düşen yavru iseler kuşlarınıza kanarya yemi verin diğer yemleri rahat kıramazlar

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Eğer söyledikleri gibi yeni yeme düşen yavru iseler kuşlarınıza kanarya yemi verin diğer yemleri rahat kıramazlar
Katılıyorum. normal yemi olduğu gibi yiyorlardır. Kırma sesini ondan duymuyorsunuz.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Onlar alışıncaya kadar yemiyor gibi görünürler. Azda olsa yiyorlardır. Şahin beyin dediği gibi aspur verin. Yavrularda ishal var. Hastalıktanda yemiyor olabilirler. Dal darı da asabilirsiniz.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Bebe bisküvisi, etimek veya geçici olduğu için tuzsuz bisküvi, hangisi varsa biraz su ile iyice ez. küçük kaşık arkası ile besle. Ama sürekli verilecek şeyler değil unutma.

erdem

Takipçi Üyemiz
Adı
ERDEM
Soyadı
ADALETSEVER
ishallerini kessmeniz şart mamalarının üzerine pirinç unu serpebilirsiniz İNŞALLAH istediğiniz gibi olur kuşlarınız.