Yeni yem kabuğu ayırma (yem üfleme) makinası

ajnglagla

Yeni Üyemiz
Adı
Gülhan
Soyadı
G.
Merhaba,

7 tane gökkuşağı ispinozu kuşum var. Yem üfeleme olayı dert haline gelince kendime bir yem üfleme makinası yapayım dedim. Piyasada satılan hantal bir tane satın almak yerine kendime hoş görünen bir tane yapmak istedim.

ajnglagla

Yeni Üyemiz
Adı
Gülhan
Soyadı
G.
mika (pleksiglas), yapıştırıcı, fan, devre anahtarı, jak girişi, vidalar, bant, ince havalandırma çıkış teli, adaptör, ön paneldeki fanın anahtar ve jakın birbirine lehimlenmesi vs hepsi 120 tl falan. Ama bunların birçoğunu ilk defa aldığım için büyük paket vs biraz pahalı almak durumunda kaldım. İkinciyi yapacak olsam elimde fazla malzeme kaldığı için daha ucuza yapabilirim.

İşlevi de kısaca yukarıdan yemleri hazneye döküyorsunuz. Sağlam yemler sol taraftaki hazneye, kabukları da sağ taraftaki hazneye düşüyor.

Yapıştırmadan önce denemek için sadece tek bir tarafı bantla tutturdum. Sorunsuz çalıştığını görünce bantı da çıkartıp paneli yapıştırdım.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Calisir halde videonuzu yayinlarsaniz daha saglikli olur
En azindan ne kadar derecede iyi calisiyor herkez gormus olur dusuncesindeyim...

ajnglagla

Yeni Üyemiz
Adı
Gülhan
Soyadı
G.
Ercan UÇAR' Alıntı:
sipariş verelim bizede yapın çok başarılı ve hoş olmuş .
tabiki neden olmasın. kendim için yapmıştım ama isterseniz size de yapabilirim tabi.

Levent ACAR

Uzman Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ACAR
Çok beğendim, yemlerin ve kabukların içinde gittiğini görmek zevkli. Bir fikrim var. Yemlerin ilk değidiği levhayı biraz daha yukarı uzatırsan 2cm. kadar belki daha hızlı dökebilirsin yemi yukardan ve dolu taneler de kabukların olduğu kısma geçmezler. Belkide fanın devirini biraz düşürmek gerek.. :)

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Güzel iş çıkarmışsın. Satılığa çıkarırsan ben de alırım bi tane.

ajnglagla

Yeni Üyemiz
Adı
Gülhan
Soyadı
G.
Levent ACAR' Alıntı:
Çok beğendim, yemlerin ve kabukların içinde gittiğini görmek zevkli. Bir fikrim var. Yemlerin ilk değidiği levhayı biraz daha yukarı uzatırsan 2cm. kadar belki daha hızlı dökebilirsin yemi yukardan ve dolu taneler de kabukların olduğu kısma geçmezler. Belkide fanın devirini biraz düşürmek gerek.. :)
Evet bugün ben de aynı şeyi düşündüm. Hatta yıkarıdaki hazne için ayrılabilir bir huni yapsam ve yemleri onun içerisine 1 kerede döküp yem oradan kendi kendine azar azar gitse daha iyi olur diye düşündüm. Onun dışında kabukların arasında hiç sağlam yem yok. O açıdan iyi.

Hüseyin Can59

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Can
Elinize sağlık.Bence önce geliştirme sonra üretim ve satış aşamalarını düşünmelisiniz.
Çok fazla ev kullanıcısı bu ürünü almak isteyecektir.