YİNE AYIRMA TAKTİĞİ İLE ÇİFTLEŞEN İKİ ÇİFT MUBİŞİM...

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
kafesler bu şekilde duruyor , mavi kuş erkek, dişi yuvalıkda şuan birazdan yuvalığı çıkaracağım
boş yumurtaları gene atacağım .2 boş yumurta yuvalıkda bir tanede yolda geliyor.

erkekle dişinin yerini değiştireyimmi ? yoksa direk yuvalığımı alayım.
kafeslerin bu şekilde durması uygunmudur.

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi bak birleştiklerinde hangi kafeste duracaklarsa erkek ve yuva orada olur dişi başka kafese ayırılır sonra erkeğin yanına atılır bilmeden ayırmasaydınız keşke

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
abi bak birleştiklerinde hangi kafeste duracaklarsa erkek ve yuva orada olur dişi başka kafese ayırılır sonra erkeğin yanına atılır bilmeden ayırmasaydınız keşke
sorun değil zaten dişi nin psikolojisi bozulmuştur(altından boş yumurta alıyorum hep)  şimdi yerlerini değişirim.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin CANSEVER' Alıntı:
o kafes çok küçük hem yuvalığı taşımaz koyarsam altına destek koymam lazım , bi de akıllı yemlik ona takılamaz , gerçi 60x40x28 salma almayı düşünüyorum ektekini

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan-petshop/muhabbet-uretim-kafesi-cifthane-salma-63809099

o olursa heralde daha iyi olur.

ben bu çiftden ümidimi kestim , boşu boşuna uğraşıyorum heralde
ümidini kesme anlattığın kadarı ile dişi zaten hazır erkekte hazır olacaktır.
Mehmet BOZDOĞAN' Alıntı:
mert bey kuşlar kaç aylık acaba?
kuşlar 4 aylık civarındalar benim kuşların yavrularıdır, evimde besliyorum ve bakımlarınada özen gösteriyorum
zaten gören arkadaşlar oldu kuşlarımı, bakımları o kadr güzelki kuşlarda yağlanma yok ancak eline aldığında ağırlığını fakedebiliyorsun:)
Metin CANSEVER' Alıntı:
kafesler bu şekilde duruyor , mavi kuş erkek, dişi yuvalıkda şuan birazdan yuvalığı çıkaracağım
boş yumurtaları gene atacağım .2 boş yumurta yuvalıkda bir tanede yolda geliyor.

erkekle dişinin yerini değiştireyimmi ? yoksa direk yuvalığımı alayım.
kafeslerin bu şekilde durması uygunmudur.

eğer kara verdiysen erkeği ana kafste yani kullandığın kafeste yuvalık takılı bırak, dişiyi yeni kafese al, ama şöyle bir şey var sen o yumurtaların çiftleşmeden olduğunu yani dişinin kızgınlık yumurtası yaptığınımı düşünüyorsun?
gerçi farkeden bişey olmaz, eğer zaten çiftleşiyorlarsa denedikten sonra, yani dişiyi erkeğin yanına aldıktan sonra heme çiftleşeceklerdir
Fatih MANSIZ' Alıntı:
yavrularını da görmemiz dileğiyle
teşekkür ederim saolun
Hüseyin YILMAZ...' Alıntı:
maşallah kuşlarını çiftleştirebilmene sevindim mert kardes. mubişleri evde mi besliyorsun? birde kafesin yeri sabit mi değiştiriyor musun.? benimde 2 mubişim var 1,5 yaşlarında kafesi sabit değil bazen odadan dışarı çıkarıp tekrar odaya götürüyorum bunun bir zararı olur mu?
evet 1 yıldan fazladır evde besliyorum ve kuşların yeri sabit değiştirmiyorum yani..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin CANSEVER' Alıntı:
sorun değil zaten dişi nin psikolojisi bozulmuştur(altından boş yumurta alıyorum hep)  şimdi yerlerini değişirim.
boş yumurta olduğunu nereden bliyorsun??
test ediptemi anladın?

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
evet test ile ışık kontrolu yapıyorum , hiç damar yok  top gibi sarılık var.
normalde hem damarlar gözükür hemde kırmızımzı renk alması lazım.
en önemli konu hiç çiftleşmiyorlar , gecen günkü videolarıma baktınız ise farketmişsinizdir
dişi kızgın yumurtluyor ama erkekle çiftleşmiyor erkek çok hazır dişi onu yanına yanaştırmıyor.
erkek felaket en küçük fırsatta dişiye saldırıyor.Heralde dişi bu erkeği beğenmedi

kuşların yerini şimdi değiştirdim , yuvalığı temizleyip ana kafese erkeğin yanına takacağım.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin CANSEVER' Alıntı:
evet test ile ışık kontrolu yapıyorum , hiç damar yok  top gibi sarılık var.
normalde hem damarlar gözükür hemde kırmızımzı renk alması lazım.
en önemli konu hiç çiftleşmiyorlar , gecen günkü videolarıma baktınız ise farketmişsinizdir
dişi kızgın yumurtluyor ama erkekle çiftleşmiyor erkek çok hazır dişi onu yanına yanaştırmıyor.
erkek felaket en küçük fırsatta dişiye saldırıyor.Heralde dişi bu erkeği beğenmedi
eğer aynen dediğiniz gibiyse ayırın kuşları sonra yanyana koyduğunuzda çiftleşmelerine şahit olursunuz.
Ancak yine diyorum kuşlarımız illa biz onlara baktğımızda çiftleşmezler en aktif oldukları saat sabahın erkek saatleridir, belkide çiftleşiyorlar ancak erkek veya dişi kısırdır
veya dişinin popo kısmındaki tüyler uzundur ve erkek tam çiftleşme yapamadığından dişiyi dölleyemiyordur...

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
yok mert çiftleşme hiç yok , cumartesi pazar sabah 6 da kalkarım hep gün ışyana kadar izliyorum tık yok.sorun erkeği beğenmedi dişi.önceki erkeği beğenmişti onun yanına yanaşıyordu oda pasif çıkt

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin CANSEVER' Alıntı:
bakalım nasip en sonunda ikisinide kovucam evden dımdızlak kalsınlar bakalım. rotfl bahoo
öyle hemen pes etmek yok
Allah o canlılarıda üremeleri için gerekli şekilde yaratmış:)

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
mert bey videoda çiftleşen kuşların 4 aylık olduğunu belirtmişsiniz.muhabbet kuşlarının 7-8 aydan önce kolay kolay çiftleşmeyeceği söyleniyor. bende de 5 aylık bir dişi var. yuvalıkla alakası yok.kuşlarınızın 4 aylık olduğunu söyleyince bende kuşları ayırdım. bakalım 1 hafta beklesinler.bakımlarında problem yok.umarım sonuç iyi olur. 

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehmet BOZDOĞAN' Alıntı:
mert bey videoda çiftleşen kuşların 4 aylık olduğunu belirtmişsiniz.muhabbet kuşlarının 7-8 aydan önce kolay kolay çiftleşmeyeceği söyleniyor. bende de 5 aylık bir dişi var. yuvalıkla alakası yok.kuşlarınızın 4 aylık olduğunu söyleyince bende kuşları ayırdım. bakalım 1 hafta beklesinler.bakımlarında problem yok.umarım sonuç iyi olur. 
evet genelde öyle derler ve öyle yazılır
benim 3-4-5-6 aylık kuşlarımın bile yumurtadan çıkış tarıhleri not defterimde yazılı ay ve gününe kadar biliyorum yaşlarını:)
şimdde 3,5 aylık erkeğim salmada dişinin birini kıstırmaya başladı sıra onlara geliyor inşallah..
iyi bir bakımla 3-4-5 aylık kuşlarda pek ala çiftleşip yavru yapabiliyor, gerek benim kuşlar gerekse bizzat gözlerimle başka arkadaşlarımda gördüğüm gibi..

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
mert bey kuşları ayırma dışında bakım konusunda neler yapıyorsunuz? ben haftada 1 veya 2 defa mama veriyorum(mama içeriğim mısır unu,pirinç unu, etimek, irmik,yumurta,bal,havuç), 2 günde bir yeşillik,7-10 gün arası vitamin. siz neler yapıyorsunuz?