yok olan yumurtalar yerine yumurta yaparlar mı

cbasaran

Yeni Üyemiz
Arkadaşlar ayın 6 sında ilk yumurtayı yaptılar. 9 unda ikincisini bugün baktım hepsini kırmışlar,hiç yumurta kalmamış. Dişi sürekli kafeste ve karnında yumurta şişliği var.

1. Acaba yeniden yumurta yapar mı?
2. Kaç yumurta yapar? İki tanesini kırdılarsa iki tane eksik mi yumurta olur?

Bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlardan cevap beklemekteyim.

E

elaziz2316

Guest
    İlk kuluçkası ise az yumurta yapması normal. Öncelikle yumurtaların kırılmasının sebebini tesbit etmek lazım. Yuvanın içerisinde folluk kısmında oyukluk var mı? Yumurtaların birbirine çaprmaması için yuvaya talaş vs. koydun mu? Yuvayı sık sık kontrol edip kuşları rahatsız ettin mi? Yuva kontrolünü ani hareketlerle mi yaptın? Verdiğin yem de, mama da kuşları kızıştırıcı gıdaların oranı fazla mı? Kuş yumurtlama başladı mı, birer gün ara ile yumurtlamaya devam eder. Bu saydığım hususlarda olumsuzluk var ise giderin ve sabredin, ikinci yumurtlama fazla gecikmeden olur inşallah.

cbasaran

Yeni Üyemiz
Yuvada talaş var. Champion yem veriyorum başka bir maddeleri yok. kemikleri var. Yuvaya bakma konusunda sıkıntı yaratmış olabiliriz. Gündüzleri evde kimse yok. Akşam eşim benden önce geliyor. Bu şeylere merak olduğundan kesin bakmıştır. :)
Şimdi dişi yuvada vakit geçirmeye devam ediyor. Acaba yeni yumurtalar yapar mı? Yaparsa 6 yerine 4 mü yapacak? iki tanesini yapıp yediler ya?

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
cüneyt bey devam ederler yumurtlamaya.rahatsız etmezseniz diğer yumurtaların akıbeti iyi olabilir.ilk yumurtalarda hemen hemen herzaman problem yaşanabiliyor sabırla bekleyin.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Cüneyt BAŞARAN' Alıntı:
1. Acaba yeniden yumurta yapar mı?
2. Kaç yumurta yapar? İki tanesini kırdılarsa iki tane eksik mi yumurta olur?
    Yumurtlamayı başlatanda, durduranda salgılanacak hormonlardır.
    Kritik üreme koşullarında Granulasa hücrelerince salgılanan inhibin hormonu beyin hipofiz ön lobunu baskı altına alarak yumurtlamayı durduruyor. Yumurta sayısını, hormonların düzenliliği belirliyor.
    Isı, Işık, besin imkanlarını iyileştirmenizi öneririm..   

cbasaran

Yeni Üyemiz
Yeni yumurtalardan birini bugün kafeste gördüm. Yeniden yumurtlamaya başlamış. Mesaj yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.

cbasaran

Yeni Üyemiz
Merhaba, üçüncü yumurta hiç olmadı. var olan 2 yumurtanında günleri geldi. Birşey çıkmayınca baktım ki ymurtalar boş. Dişi hala yumurtalarda yatıyor. Ne yapayım yumurtaları alayım mı yuvadan? Yoksa boş boş yatsın mı?