yumurta gelmedi

qwedxz

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet baki
Soyadı
yaşar
Arkadaslar kuslarımın 9 gün önce ciftlestiklerini gördüm ama yumurta gelmedi.2 gün öncede ciftleştiler yine yumurta gelmedi.acaba tam olarak ciftleşemiyolar mı?Erkek dişinin üzerinde sadece 8 saniye falan kaldı.Bu süre döllenme için yeterlimidir acaba.Dişi çok gaga taşı tüketmeye başladı son 1 aydır.Erkek yuvaya girip cıkıyor.Ardından dişi geliyor erkegi yuvadan cıkartıp kendisi giriyor.yuvayı falan kemiriyor.yuvanın tabanına kuş kumu koydum ama hiç girmediler.kumu cıkartınca girmiye başladılar.son olarak kafesi nereye koymam konusunda çok kararsızım.koyabilcegim 3 oda var oturma odası kendi odam birde kardeşimin odası.oturma odasına koyarsam uyku sorunu olabilir.benim odamda bilgisayar oldugu için odaya girip çıkan çok oluyor ve dogal olarak ses de fazla ama kuşlar son 6-7 aydır bu odada.Kardeşim odası ise fazla güneş almıyor ve fazla kullanılmayan bir oda.sessiz ve sakin yani.2 gün kardeşimin odasına almak zorunda kaldım.kuşlar fazla kur yapmadılar.Ama yerlerine alınca birden kur yapmalara başladılar.Sizce yer degişikligi yapayım mı yoksa yerlerinde mi kalsınlar ?

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
anlatımınıza dayanarak kuşlarınız yakında yumurtlayacak belirtileri var kuşlarınızın yerini değiştirmeyin ve fazla rahatsız etmeyin ayrıca çiftleşmeleri için 8 sn çok az bir süre olay tamamlanamamış olabilir ama çok yakındır.Dişi uygun zamanı bulduğunda 10 dan geriye doğru sayacak ve yumurtayı yuvaya bırakacaktır hadi hayırlısı olsun....!

qwedxz

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet baki
Soyadı
yaşar
çoooooookkkkkkkkk mutluyum arkadaslar.Az önce erkek dişinin üzerine çıktı en az 15 saniye falan inmedi.Kanatlarını açıp dişiyi sardı.Sonra agzına kustu.bu sefer kesin ciftleştiler :) :) :)

oLdness_07

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
ESER
Net çiftleşme olup olmadığını erkeğin kanatlarını açıp yan şekil almasından anlayabilirsin.
En son bahsettiğin net çiftleşmedir.Yumurta genelde net çiftleşmelerden 1 hafta sonra gelir.
Ama kesin değil tabi ki 1 ay bekleyende oluyor...

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kuşların yerini kesinlikle değişrirmeyin muhabbet kuşları yer değişikliğni sevmez kuşları fazla rahazsız etmeyin gözden uzak yüksek bir yere koyarsanız daha iyi olur çifleştikten 1 hafta sonra yumurtlar ortalama

qwedxz

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet baki
Soyadı
yaşar
Bugün tekrar ciftleştiler :) .Acaba yumurta gelene kadar hergün böyle ciftleşcekler mi.Birde ciftleşmeden sonra dişi yuvaya pek fazla girmemeye başladı.Bu normal mi acaba