yumurta mamasına alıştırma..

tolga1292

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
bingöl
merhabalar ben muhabbet kuşlarıma kendim mama yaptım ama hiç dokunmadılar bugünde hazır mama aldım gayet güzel aroması felan var havuç ile nemlendirip veriyorum ama dişi kuşumda erkek kuşumda sabahtan beri dokunmuyor nasıl alıştırabilirim kuşlarımı mamamın markası ovi avis clasic . mamanın üzerine yemde serpiştirdim ne yaptıysam yemediler:S

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Akşam yemi önlerinden çek . Sabah mamayı koy önlerine öğlene kadar büyük ihtimalle yerler. Ama öğlen yem koymayı ihmal etmeyin

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kafesin içinde beklesin mama 1 günü geçmesin ama eninde sonunda tadına bakacaklar,bugün yemezlerse yarın birdaha dene 3-4 gün böyle dene

tolga1292

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
bingöl
içine yem katıp koydum yiyorlar fakat bana içindeki yemleri seçiyorlar gibime geldi ama alışırlar inş:D

muratdiker

Üyemiz
Bence kuşu aç bırakmayın.Bir yerde okumuştum kuş eğer yiyecegğini beğenmezse aç kalma pahasına da olsa eme dokunmuyormuş.Mama yapmaya devam edin elbet bir gün tadına bakmayı deneyecektir.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Murat DİKER' Alıntı:
Bence kuşu aç bırakmayın.Bir yerde okumuştum kuş eğer yiyecegğini beğenmezse aç kalma pahasına da olsa eme dokunmuyormuş.Mama yapmaya devam edin elbet bir gün tadına bakmayı deneyecektir.
kuşlar aç kalmaz, kalamaz..
insandan aşırı korkan bir mubiş bulun
1. gün aç bırakın
2. gün elinize yem koyun ve elinizi kafesten içeri koyun, bakın nasıl elinize gelip yem yiyor..
açlık insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da çoğu şeyi yaptırır...