Yumurta

bekirefe16

Üyemiz
Adı
Bekir
Soyadı
Efeoğlu
Merhabalar 1 çift muhabbet kuşum var ilk yumurtaları 6 adet yaptı hepsi boş çıktı 1 ay dinlendirdim tekrar yuvalığı taktım 1 yumurta yapmış fakat delmiş yumurtayı nedenleri neler olabilir acaba

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
kalsiyum eksikliğni tamamlaması  için yapmış olabilir .. Ve ya strese bağlı olabilir yada boş oldugu için yapmıştır..

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
kalsiyum eksikliğni tamamlaması  için yapmış olabilir .. Ve ya strese bağlı olabilir yada boş oldugu için yapmıştır..
+1

yada kuluçka döneminde rahatsız oldukları bişey olmuştur.

bekirefe16

Üyemiz
Adı
Bekir
Soyadı
Efeoğlu
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
geçen kuluçkada boş yumurtalarda 1 ay yattı almasak dahada yatıcaktı kırsa onları kırmazmıydı anlamadım gitti taş kemik herşeyleri var kafeste kendimden iyi bakıyorum hayvanlara :D

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Yuvadaki kumları boşaltım bence, içerisine çok az talaş koyabilirsiniz. Hiç koymasanızda olur. İlk kuluçkası olduğu için normaldir. 2. Defa yumurtlamasını bekleyin. Ve fazla ürkütmeyin kuşları. Ayrıca kafese kalamar kemiği asın.

bekirefe16

Üyemiz
Adı
Bekir
Soyadı
Efeoğlu
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
Yuvadaki kumları boşaltım bence, içerisine çok az talaş koyabilirsiniz. Hiç koymasanızda olur. İlk kuluçkası olduğu için normaldir. 2. Defa yumurtlamasını bekleyin. Ve fazla ürkütmeyin kuşları. Ayrıca kafese kalamar kemiği asın.
kalamar kemiği var zaten tamam teşekkürler.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Kesinlikle o kumları çıkarın ve talaş koyun çünkü talaş daha sıcak tutar . Ayreten anlattıgınıza göre kuşun kalsiyum eksikliği yok yani.. Stresten kaynaklanıyor olabilir... Yada tecrübesisizlikten ..birçok nedeni vardırr.

bekirefe16

Üyemiz
Adı
Bekir
Soyadı
Efeoğlu
2.yumurtayıda kafese yumurtamış aldım yuvaya koydum onuda kırıp dışarı attı dişiyi ayırsammı napsam bi akıl verirmisiniz...

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Bekir EFEOĞLU' Alıntı:
geçen kuluçkada boş yumurtalarda 1 ay yattı almasak dahada yatıcaktı kırsa onları kırmazmıydı anlamadım gitti taş kemik herşeyleri var kafeste kendimden iyi bakıyorum hayvanlara :D
adasfsdfdfsdf smileki

Yumurta yapısında sorun yokturda döllenme oluşmamıştır.Veya hiç sperm bile ulaşmamıştır belkide.

bekirefe16

Üyemiz
Adı
Bekir
Soyadı
Efeoğlu
Mustafa KARAKAYA' Alıntı:
adasfsdfdfsdf smileki

Yumurta yapısında sorun yokturda döllenme oluşmamıştır.Veya hiç sperm bile ulaşmamıştır belkide.
yani napmam lazım :D

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
1-YUMURTANIN DÖLLENMEMİŞ OLMASI
2-KUŞUN ÇEVRESEL NEDENLERDEN DOLAYI STRESE GİRMESİ
3-ERKEĞİN KULUÇKA SÜRESİNCE DİŞİYİ BESLEMEMESİ
4-BAKIM FAKTÖRÜ(KUM, KALAMAR KEMİĞİ, MAMA TAKVİYESİ YETERSİZLİĞİ)

Yukardaki sebeplerden birisi veya birkaçı olabilir...son çare eşleri değiştirin yada kuşları komple değiştirin.