YUMURTALAR DOLUMU ACABA

metkuy

Uzman Üyemiz
1 HAFTA ÖNCE DİŞİ KUŞLARIMDAN BİRİ ERKEĞİNİ ÖLDÜRDÜ, ERKEK ÖLDÜĞÜNDE DİŞİNİN 2 YUMURTASI VARDI VE ERKEK ÖLDÜKTEN SONRA 2 YUMURTA DAHA YAPTI ŞUAN ALTINDA 4 YUMURTA VAR, KAFESTE ERKEK YOKKEN YAPILMIŞ OLAN BU YUMURTALAR BİR HAFTA ÖNCE ÖLMÜŞ OLAN ERKEK TARAFINDAN DÖLLENMİŞ OLABİLİRMİ.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Dördüde dolu olabilir..
    Çiftleşme zamanından 15 gün sonrasına kadar dolu yumurta gelebilir; Lakin 10 yumurta yapmış çiftim 8. den sonrada çiftleşiyorlardı. Bu durumda 15 yumurta yapması gerekiyordu..
    Oldukça karmaşık bir konu; Belkide dişiler bunu kontrol edebiliyor..
    4. yumurta 22 Ocakta gelmişse 27 Ocakta Işıkla kontrol edebilirsiniz; Belki dördünde de damarlanma göreceksiniz..
    Yahut Flashlı çekilmiş bir resim ekleyin biz kaçı boş, kaçı dolu söyleyelim..

erkanyetim

Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Yetim
dişi kus erkeklerın spermlerını 14 gun boyunca yumurtalıklarında tutar.bu depo gorevı grduğu için sizin erkeğinızde 1 hafta once olduğu için sorun yok eğer erkek guel bır dolleme yaptıysa tamamı doludur.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
      Dördüde dolu olabilir..
    Çiftleşme zamanından 15 gün sonrasına kadar dolu yumurta gelebilir; Lakin 10 yumurta yapmış çiftim 8. den sonrada çiftleşiyorlardı. Bu durumda 15 yumurta yapması gerekiyordu..
    4. yumurta 22 Ocakta gelmişse 27 Ocakta Işıkla kontrol edebilirsiniz; Belki dördünde de damarlanma göreceksiniz..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
benimde bu konu üzerine bir sorum olacak mesela çifleşme olduktan sonra yumurtanın döllenmesi kontrolünü dişi kuşmu gerçekleştiriyor... Çiftleşme olduğu halde dişinin yumurta yapmama gibi bir durumu var mı?Her çiftleşmenin ardından uygun zaman sonra boş veya dolu yumurta olacak diye bir kaide varmı ?

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
Cihan Beyın sorusunu bende merak edıyorum tecrubelı arkadaslardan cevap bekleyelım

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
bende 1 dişi kuş var yanında erkek yok  zaten erkek kusu yanında barındırmıyor  bu kuş erkeksız yumurtladı 6 tane 2 tane yumurta catladı yavrular buyuyor  :)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
cihan aytan' Alıntı:
benimde bu konu üzerine bir sorum olacak mesela çifleşme olduktan sonra yumurtanın döllenmesi kontrolünü dişi kuşmu gerçekleştiriyor... Çiftleşme olduğu halde dişinin yumurta yapmama gibi bir durumu var mı?Her çiftleşmenin ardından uygun zaman sonra boş veya dolu yumurta olacak diye bir kaide varmı ?
  Cihan bey,  Belkide bu hayvanlar döl almaktan korunmanın bir yolu biliyorlar; Ben buna "Dişi isterse" diyorum..

Dişi isterse; 6 ay çiftleşir ama boş bir yumurta bile yapmaz. Günde 4-5 seans çiftleşir ama yuvalığa girmez.
    Dişi isterse bir kez çiftleşir onu ayrı bir kafese alsanızda yumurtlarını yapar, biri bile döllü olsa o yavruya tek başına bakıp yeni bir koloni kurabilir.
    Dişi Ailede (Kafeste) kimin kalıp, kimin gideceğinede karar verendir. işte bu sebeplerden dişiler üretimde çok önemli..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Cihan bey,  Belkide bu hayvanlar döl almaktan korunmanın bir yolu biliyorlar; Ben buna "Dişi isterse" diyorum..

Dişi isterse; 6 ay çiftleşir ama boş bir yumurta bile yapmaz. Günde 4-5 seans çiftleşir ama yuvalığa girmez.
    Dişi isterse bir kez çiftleşir onu ayrı bir kafese alsanızda yumurtlarını yapar, biri bile döllü olsa o yavruya tek başına bakıp yeni bir koloni kurabilir.
    Dişi Ailede (Kafeste) kimin kalıp, kimin gideceğinede karar verendir. işte bu sebeplerden dişiler üretimde çok önemli..

:)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
0.2_lee' Alıntı:
bende 1 dişi kuş var yanında erkek yok  zaten erkek kusu yanında barındırmıyor  bu kuş erkeksız yumurtladı 6 tane 2 tane yumurta catladı yavrular buyuyor  :)
  Sevgili  Seko KARA Kardeşim, Dişiler tek başlarına döllü yumurta yapamazlar, o mutlaka bir erkekle kaynaşmıştır. Değilse Üretimde bir çığır açmak üzeresiniz..
  O iki yavruya tek başına bakabilecektir. Uzun, sağlıklı bir ömürleri olsun diliyorum..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BENİM BİR ARKADAŞIMIN KUŞUNDA OLDU HİÇ YUMURTLAMADAN ERKEK ÖLDÜ  YUMURTALARDAN YAVRU ÇIKTI İNŞALLAH SİZİNKİDE DÖL ALMIŞTIR

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
0.2_lee' Alıntı:
Yok artık  ???

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
0.2_lee' Alıntı:
Seko erkekleri alalım ozaman. Boşuna yem yemezler hemde.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
araştırılsın acaba tıp ta yeri varmı ?
erkek olmadan  hele ki erkeği olmasını bırak sperm sayısı az olan erkeğin bile yumurtaların dan yavru çıkmaz...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
0.2_lee' Alıntı:
Böyle bir olayın gerçekleşmesi imkansız. Kuşunuz hiçbir erkekle barınmıyor derken sizin yanına attığınız bir erkekle mutlaka çiftleşmiştir

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
1 erkegı vardı bundan en az 4 ay once aldım yanından erkek hastaydı tuy dokumu vardı sureklı kanat tuylerı dokuluyordu yavruda aldım ama yavrularda tuy dokuyordu bende ayırdım ogun bugun kus sureklı yumurta bırakıyor bundan 2 ay once gene yumurtladı tek basına ınce kabuklu yumurtalardı dusen zaten kırılıp akıyordu son yumurtlamsında bıseyler oldu yumurtlar cıktı yanı cıflesme olmadı adım gıbı emınım yanına bır kus bırakıp zaten uzaklasmadım bır sure ızleyıp erkek kusu aldım yanından  erkeksız 6yumurta 2 yavru :):)

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
      Dördüde dolu olabilir..
+1

metkuy

Uzman Üyemiz
Yumurtaları kontrol edemiyorum çünki  dişi zaten erkeğini parçalamış bir kuş , yuvayı açtığımda yumurtaların üzerinden uzaklaşmıyor bende onu buna zorlayıp erkeğine yaptığını yumurtasına yapmasını istemiyorum, zamana bıraktım, bir süre sonra yavru çıkıp çıkmadığını göreceğiz , dişi kuşu öldürmüş tek kalmış bir erkek kuşum daha var, yumurtaların sonucunu gördükten sonra eşlerini öldürmüş olan dişi ve erkeği bir araya getirip çift yapmaya çalışacam, riski çok fazla olasada yanlarına normal kuş koyup harcamak istemiyorum,  umarım birbirlerini yemezler. Kuşları satıp kurtulmak en mantıklısı fakat eş parçalamış kuş satmak istemiyorum.