Yumurtalardan cık cık dıe ses gelıyor acaba yavru Çıkamıyor mu?

VyS

Takipçi Üyemiz
Adı
Veysel
Soyadı
Delen
bılmıyorum 2 gundur ewde yoktum smdı gldm duydum. yumurtaların 1. 12/03 te çıktı 2.yumurta 14 yada 15 te 3.yumurta ıse 17 yada 18 (dısım 2 3 gun arayla yumurtladı)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Veysel DELEN' Alıntı:
ılk yumurta çıkalı 19gun oldu
o zaman daha zamanı var hiç ellemeyin gelmesi normal çıkmadan 3-4 önce bile ciklemeye başlayan civcivlerimiz olmuştu köyde

VyS

Takipçi Üyemiz
Adı
Veysel
Soyadı
Delen
Ilk yawru çıktı sonunda Insallah dıgerlerıde çıkıp saglıklı sekılde buyurler.Darsı ısteyenlerın basına

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
İÇERİNİN HAVASININ KURU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ YUMURTALARI İLIK ISLAK BEZ İLE NEMLENDİREBİLİRSİNİZ O ZAMAN YUMURTADAN ÇIKMASI KOLAY OLUR. CİKLEME SESİ NORMAL GAYET NORMAL.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bende böyle bir konu açmayı düşünüyordum. Ama kimse inanmaz denilecek diye açmadım. Benimde başıma gelmişti. Ses duyuyorum kutuyu açıyorum yumurta sağlam duruyordu. Gaipten mi geldi benmi duymak istedim de duydum diye tereddüt yaşadıydım. Çünkü seste çok iddialı bir ses değildi ince bir vızıklama gibi duymuştum.
Demekki normalmiş ve gerçekten duymuşum.
Paylaşım için teşekkürler.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
bu durumda yumurtanın hava kesesi tarafından hafifce çatlatın geregini anne yapacaktır benim başımada boyle olaylar geliyor ben o şekilde hallediyorum

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Bekleyin biraz kontrol edin çıkmazsa bazen içerde yeterince gelişemiyorlar yada zayıf yavru oluyor ozaman müğdeahale etmek gerek yoksa yavru içerde ölüyor yumurtayı soymanızı öneririm yavaş yavaş ve çok dikkat ederek.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Bekleyin biraz kontrol edin çıkmazsa bazen içerde yeterince gelişemiyorlar yada zayıf yavru oluyor ozaman müğdeahale etmek gerek yoksa yavru içerde ölüyor yumurtayı soymanızı öneririm yavaş yavaş ve çok dikkat ederek.
Yok yumurta soymak %80 ölüm riskli .. Sadece yumurtayı ıslak bi bezle nemlendirip yerine koymak en iyisi

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Yumurtanın çıkış gün takibini düzgün tarih sırasına koyduysanız ve de bekleme süresi daha var ise dokunmayın bekleyin derim anne halleder..Eğer olmadı ve çıkmadı ise nemi kontrol et gerekirse ıslak bez ile nemlendir yine olmaz ise hava kesesinin olduğu yerden hafifçe (çok yavaş)kaldır geri kalanını anne çözer..Durumdan haberdar edersen bizi seviniriz...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
İsmail YÜCE' Alıntı:
Yumurtanın çıkış gün takibini düzgün tarih sırasına koyduysanız ve de bekleme süresi daha var ise dokunmayın bekleyin derim anne halleder..Eğer olmadı ve çıkmadı ise nemi kontrol et gerekirse ıslak bez ile nemlendir yine olmaz ise hava kesesinin olduğu yerden hafifçe (çok yavaş)kaldır geri kalanını anne çözer..Durumdan haberdar edersen bizi seviniriz...