Yumurtaların ışıkta görünümü

Hüseyin NANE

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
NANE
paylaşım için çok teşekkürler abi  zavallı benim kuşlar sayenizde boş yumurtalara yatmaktan kurtulacaklar inş. şu lamba işinide çözersem ...  :(

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
ben telefonumun flaşı ile yapıyorum gayet başarılı deneyın bence :)

fuat

Takipçi Üyemiz
Adı
fuat
Soyadı
özkahraman
arkadaşlar el feneri ilede anlamak mümkün bence o kadar özelini aramaya gerek yok

Ercüment Yalıbağı

Yeni Üyemiz
Adı
ercüment
Soyadı
yalıbağı
pazarlarda satılan minnacık fenerler varya 5 kuruşa mavimi mormu lanbası var onlar işimi görüyor  fiyat olarak ben bu şekilde konrol ediyorum

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Dolu olmasina hepsi doludurda, döllenmi$i bir kac gün sonra mat ve mavilimsi bir görüntüye sahip olur !
Bo$, yani döllenmiyen ise pembeli bir görüntü alir, ve dolu olanlardan gün gectikce kendini optik acidan ayirir, yani bo$lugu ile hemen göze batar zaten, ...

Lamba ile test yapmak istiyen ise, yumurtayi bildiginiz ampülün veya el lambasinin önüne tutabilirsiniz, ... ba$ ve i$aret parmagi ile,  gerekirsede orta parmagi i$aret parmagin yanina destek niyetne alarak elde tutabilirsiniz, fakat cok dikkat edilmeli, cünkü dü$erse zaten hem pi$man olursunuz, hemde o yumurtanin i$i zaten orada biter !!!

En iyisi ellememek, ...  8) aksilik olur, akliniza dahi gelmiyen ba$iniza gelir, ... ve o anki pi$manlik neye yarar, ...  ::)

Yumurtayi dikkat ederek lambanin önünde tutarken, diger elinizin i$aret parmagi ile lamba ve yumurta arasi gidip geldiginizde, ya arkadan parmaginizin verdigi gölgeyi ya görürsünüz, yani bo$tur yumurtaniz, yada istediginiz kadar inin veya cikin, yumurta arkasindaki hareketlenme baktiginiz ön kisima yansimiyorsa büyük ihtimál ile doludur, ... :)

En iyis yinede ve bence ku$lari ve daha cok di$ileri yumurta döneminde pek rahatsiz etmemek, ... yuvayida di$i ku$un yaptigina göre, vardir bu ata sözünün bir sebebi, ... :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Rica ederim 8)

Ve insan kokusu yumurtaya antipatik bir$ey katmaz, yeterki zirt pirt alinip konulmasin, ve 3 yumurtaliya 4 yeni kaydiranda var, fakat bu nekadar dogru siz dü$ünün artik, ...

Ellemekle bir$ey olmaz, ve elledimmi hic görmemi$ler gibi yumurtalari ele almakla insan ne anliyor ?

Arti, elinizi ne kadar temiz sanarsaniz sanin, teninizden ve terinizden ve daha önce ellediklerinizden yumurtayi gagasi ile oynatan ve kaydiran di$iyide hasta edebilirsiniz, ... ha böyle ha parmaginizi ona yalatarak, ... yikanmadigi taktirde yani, ...
Hani temizlikten sonra birde yumurtaya bakim dersiniz, ve akliniza kötülük dahi gelmezken, olanlar ba$iniza gelir !

Yerleri kirli olsa bile, sizin tutarak onlara sundugunuz $eyler, sizin tarafinizdan tutulan yerden kirlenebilir !!!

Ben ku$larin yanindayken, yani di$arda, 12 ay boyunca ve hergün elimi ve kolumu dahi kesin 10 kez yikarim, oda minimum !!!
Ki$in hic komik degil, aksine, ...  :-[

Kur$agindan gececekler o yüzden son derece titizce ellerden ve sulardan gecmeli, ... en azindan bizim eller temiz olsunda !

Ve son olarak, di$ardan gelen, e$, dost veya aileden dahi ellerini yikatmadan evcil olanlara parmaklarini uzattirmayin !
Mümkünse önceden yikatin !

Abdesthaneden cikan bir insan dü$ünün, elini yikadimi yikamadimi, ... kim ne bilsin, ... ve size bisküvi uzatiyor veya ayni torbadan cekirdek citlatiyorsunuz, ... o hesap yani ! ( Afiyet olsun diyemiyecegim ) !  8)

Yukarida anlattigimin aynisi yani, ve sonucu dahada beter olabiliyor, ...  :-\
Hani kendi yavrunuz ise birde, hem büyüdügünü bilirsiniz, ... dediklerim gercek olursada, kisa zamandada ölümünü görürsünüz, ...
Her$eyden sakinamazsiniz, fakat elinizden gelen tedbirin en iyisini almaya bakin herzaman icin, yeterki sizden günah gitsin !!!
Emeklerinizin bo$a cikmamasi ümidiyle in$allah, herkes icin tabiki, ... :)
Kolay gelsin ve saglikli yavrular dilerim, ...