Yumurtaların Saklanması

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Arkadaşlar Herkese merhabalar
Yumurtaların saklanmasında ki amaç, yavruların aynı günde çıkmasını sağlamaktır. Kısaca anlatılacak olunursa: Dişi yumurtalarını sabah erken saatlerde yumurtlar. Normal şartlarda Sabah en geç saat 8,00 e kadar yapması gerekir.Farklı saatlerde yumurtluyor ise. Mesela öğleden sonra, bu durumda yumurtalara ellememek daha mantıklı olacak. Her sabah bu yumurtalar alınıp. Yerine sahteleri konur.Aslında tek bir sahte yumurta koyup diğer değiştirdiklerimizi koymasakda olur.Toplanan Yumurtalar bir saklama kabında 18 derece ile 14 derece arasında %75 nemli ortamlarda tutulur.Saklama kaplarına numara verirsek hangi çiftin yumurtası olduğunuda karıştırmamış oluruz. Bazı arkadaşlar yumurta dik konacak, hergün çevrilecek diyor.  yem dolu kaplarda, yumurtaları yatık şekilde bırakmakta uygun olabilir. Bir sorunla karşılaşmadım. Dişi kuş 3.yumurtayıda yapınca, akşamdan gerçek yumurtaları yuvaya koyup sahteleri alınır.Ertesi sabahada 4. Yumurtayı yapacaktır. Böylece yavruların hepsinin aynı günde çıkması sağlanmış olunur.Yumurta toplamadığımızda, son çıkan yavru ile ilk çıkan arasında 3-4 günlük fark olacak ve son çıkanlar daha küçük olacağından mama kapmada altta kalıp ölme oranları artacaktır.Bazı muhabbet kuşları içgüdüsel olarak yumurtaların hepsini düzmeden yuvaya yatmıyor.Biz ilk yumurtadan itibaren yattıklarını varsayarak yumurtaları topluyoruz.
Sahte yumurtaları ise eski boş yumurtaları işaretleyip koyuyorum bu döllenmiş yumurtayı yanlışlıkla almamı önlüyor.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Güzel açıklamışınız teşekkür ederiz.
ek olarak
çift iyi bakıcı olması lazım diri olmaları lazım
aynı günde çıkan yumurtalar sebebiyle çifte iyi bakmak lazım mamasını suyunu iyi ayarlamak lazım aksi halde sonuç hüsran olabilir.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ömer ADAM' Alıntı:
Güzel açıklamışınız teşekkür ederiz.
ek olarak
çift iyi bakıcı olması lazım diri olmaları lazım
aynı günde çıkan yumurtalar sebebiyle çifte iyi bakmak lazım mamasını suyunu iyi ayarlamak lazım aksi halde sonuç hüsran olabilir.
+1

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
tşk ederim paylaşım için dostum
teşekkür ederim. bir çok dostlarımıza yardımcı olacağını düşündüğüm bir konu idi. paylaşma gereksinimi duydum.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
köylerde de yaparlardı  hey gidi hey....  paylaşım için çok sağolun