Yumurtalı Kuş Taşıma?

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
Arkadaslar 2 hafta once bır cıft show jumbo aldım fakat pvc boxlarım hazır olmadıgından dolayı aldıgım yerde tuttum kusları bu sırada kuslar yumurta yapmıs suan 4.yumurtaları,forumda gezerken soyle bır yazı okudum daha once bır uretıcı arkadas bircok yumurtalı kus almıs ve kusları yuvalıkların ıcınde yuvalıgın ağzı bantlı olarak tasımıs kendı yerıne ve tumunden verım aldıgını soyluyor hıcbırı yadırgamamıs yerını bu metodu uygulamayı dusunuyorum fıkrınız nedır?

oknokn25

Yeni Üyemiz
Adı
Okan
Dediğiniz yöntemle kuşlarınızı taşıyabilirsiniz Eren Bey.
Bende aynı metodla kuş aldım kuş verdim ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

yalvaclı

Uzman Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
TÜRKER
benimle beraber üretim yapacak arkadaşımda izmirden yalvaca bu şekilde kuş geitrmiş takribi 300 km falan her hangi bir sorun yaşamadım dedi

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
Bu sekılde tasımak en mantıklısı herhalde yınede rısk var tabi ama goze alıcaz artık bakalım.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Neyle taşırsanız taşıyın, problem olma ihtimali çok yüksektir. Yumurtalı veya yavrulu bir çiftin kafesini evin içinde bir yerden bir yere taşımak bile risklidir. Bu tamamen genleri ile ilgilidir. Şöyle düşün herkesin eşine ve çocuklarına bağlılığı farklıdır. Kesinlikle önceden hiç kimse problem olur veya olmaz diye yorum yapamaz. O sallamak olur.

Tahir BAYAKI

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.tirepetshop.com
Adı
Tahir
Soyadı
BAYAKI
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Neyle taşırsanız taşıyın, problem olma ihtimali çok yüksektir. Yumurtalı veya yavrulu bir çiftin kafesini evin içinde bir yerden bir yere taşımak bile risklidir. Bu tamamen genleri ile ilgilidir. Şöyle düşün herkesin eşine ve çocuklarına bağlılığı farklıdır. Kesinlikle önceden hiç kimse problem olur veya olmaz diye yorum yapamaz. O sallamak olur.
Mehmet beye katılıyorum, onceden yorum yapmak yanlıs..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Mehmet beye katılıyorum

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Şehir içinden bende yumurtalı , yavrulu yuvalıgında kuşsattım ve aynı zamanda üretici arkadaşlarımın kümesini gezerken hoşuma giden oldugu takdirde yumurtalı yavrulu defalarca yuvalıkta kuş verdim ve aldım, çok büyük abartılacak bir problemle karşılaşmadım,buzamana kadar aşa yukarı 15-20 çiftte sadece birtanesinde yumurtalarını attı başkada bir problemle karşılaşmadım,bu benim kendimin bire bir yaşadığım ve  başımdan geçen bir konudur,  herseferinde %100 problem yaşanmaz diyekonuşmak yanlış olur,,,Şanş  şanş şanş...:)

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Yahya SAYIN' Alıntı:
Şehir içinden bende yumurtalı , yavrulu yuvalıgında kuşsattım ve aynı zamanda üretici arkadaşlarımın kümesini gezerken hoşuma giden oldugu takdirde yumurtalı yavrulu defalarca yuvalıkta kuş verdim ve aldım, çok büyük abartılacak bir problemle karşılaşmadım,buzamana kadar aşa yukarı 15-20 çiftte sadece birtanesinde yumurtalarını attı başkada bir problemle karşılaşmadım,bu benim kendimin bire bir yaşadığım ve  başımdan geçen bir konudur,  herseferinde %100 problem yaşanmaz diyekonuşmak yanlış olur,,,Şanş  şanş şanş...:)
ŞANS OLABİLİRDE OLMAYA BİLİRDE

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
demekkı kesın bakmaz demekde yanlıs kesın bakmamaz demekde tum arkadasların ayrı hıkayesi var alıcam kusları carsamba gunu bakalım ne olacak

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
erensoyturk' Alıntı:
Arkadaslar 2 hafta once bır cıft show jumbo aldım fakat pvc boxlarım hazır olmadıgından dolayı aldıgım yerde tuttum kusları bu sırada kuslar yumurta yapmıs suan 4.yumurtaları,forumda gezerken soyle bır yazı okudum daha once bır uretıcı arkadas bircok yumurtalı kus almıs ve kusları yuvalıkların ıcınde yuvalıgın ağzı bantlı olarak tasımıs kendı yerıne ve tumunden verım aldıgını soyluyor hıcbırı yadırgamamıs yerını bu metodu uygulamayı dusunuyorum fıkrınız nedır?
en doğrusu,bu arada kuşların hayırlı olsun eren

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
Sagolasın Ahmetcım mart ayı gıbı cıkar dedıgın  show jumbolarını unutmus degılım cıktıgında haberleselım

metkuy

Uzman Üyemiz
Kuşalarımı hazır eş olarak aldım ve bir çoğunun altında yumurta vardı, bir kamyonetin üzerinde boxları yüz yüze yapıştırıp 30 km taşıdım ve hiç biri yumurtasını yadırgamadı. Birazda şanslıydım sanırım. Umarım sende sorun yaşamassın.

Ögür ATEŞ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
ATEŞ
Şöyle cok kısa bır ornek verıyım 4 takım kus aldım bır abımden hepsı yumurtalıydı 2 takım yattı hıc sorun yasamadım 2 takım yatmadı yanı herzaman rısk vardır..

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Mehmet Kıdır' Alıntı:
  mehmet e katılıyorum

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
kuşları yumurtladıgı veya yavru yaptıgı yuva ile alırsan bir sorun olmaz birde kuşları aldıgın yerde yuva cıkış deligi hangi yöne bakıyosa sende kümesinde cıkış deligini aynı yöne koyman lazım benim dedigim yandan takılan yuvalıklar icindir bende böyle kuşlar aldım hic bir sorunla karşılaşmadım.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Bende yaşamış olduğum olayı kısaca anlatayım bir arkadaşım üretimi bıraktığından dolayı 42 takım kuşunu bana verdi 42 takımın 42 sinde yavru ve yumurtalar vardı kuşları yuvalıklarıyla beraber alıp kafeslere astım  yumurtalar yavruya döndü büyüttü hiç sorun olmadı yavru yumurta olayları bittikten sonra kuşlar yerlerini yadırgadı çok uzun müddet yumurta yapmadılar benim kuşları aldığın yerle aramdaki mesafe ortalama 5 km daha uzun mesafelerde ne olur bilemem

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Ben kuş pazarı semtimde ve mahallemde olduğu için her hafta giderim çevrem arkadaşlarım orda biraderimin kuş pazarında güvercinle ilgili standı olduğu için bazende yardım için ordayım fakat hiç bir zaman kuş satma ihtiyacı hissetmedim benim kuş satma sıkıntım yok sağolsunlar elimde birtane yavru bırakmıyorlar bıraksalar 300 kafesi dolduracam

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
maalesef ben şanssız olanlardanım
şimdiye kadar 1 defa yumurtalı kuş aldım
yerini yadırgadığından yumurtaya yatmadılar