Yumurtaya yatmıyor (kuşları değiştirdim)

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Dün getirdiğim yumurtalı çiftimin dişisi yumurtaya yatmıyor. dün alırken de gözlemledim yuvalıga girmiyordu. Bir tane yumurtası vardı satan kişi 2.'den sonra yatmaya başlar dedi bugün yumurtlamadı yarında yumurtlayacak gibi durmuyor o yüzden yumurtayı diğer altında 2 tane yeni yumurtadan yavrusu çıkmış dişinin altına koydum . sizce iyi yapmışmıyım ? Birde o dişinin yuvaya girmesi için ne yapmak gerek ?

BUGÜN SABAH Bİ BAKTIM DİŞİ BİR TANE DAHA YUMURTLAMIŞ AMA KAFESİN İÇİNE, O DA KIRILMIŞ. KIZDIM GÖTÜRDÜM ALDIGIM YERE RENGİNİ PEK BEGENMEDİĞİM BİR ÇİFT VARDI BİRAZ DAHA OLGUN OLAN O ÇİFTİ ALDIM ALTINDA 4 YUMURTASI VAR BİRİSİ KARARMIŞ HERHALDE ÇIKMAK ÜZERE . BU ALDIGIM DİŞİ YATIYOR , BUNDA DA İNŞALLAH SIKINTI OLMAZ .

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Aldığınız kişi kandırmış yumurtlayan çift yer degısıklıgıne gırınce yumurtaya bakmaz ister 3 tane yumurtası olsun ıster 7 farketmıyo

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
umut bey bence kuştan kuşa değişiyor ben yumurtalı kuş getirdim yuvalığıyla yeni kafeslerine taktım.bugün 3.yumurtasını yaptı gayettte yatıyor.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Kazım Kenan ŞENCI' Alıntı:
umut bey bence kuştan kuşa değişiyor ben yumurtalı kuş getirdim yuvalığıyla yeni kafeslerine taktım.bugün 3.yumurtasını yaptı gayettte yatıyor.
Kuşların bakıcılığıyla alakalı bakmayabilir , ama bakabilir de . Kuşu aldığınız kişi normal şartları söylemiş yer değiştirmediklerinde dediği şekilde olur , yani 2 yada 3. yumurtadan sonra başlar yatmaya . Bekleyin derim ben .

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
yer değişikliğinden dolayı yatmıyor yerine alıştıktan sonra yeniden yumurtlar ve yatmaya bailar aynı şey benimde başıma geldi

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
Kazım Kenan ŞENCI' Alıntı:
galiba kusun dürtülerine duygularına görede değişiklik gösteriyor strese girerse yatmıyor heralde ama sosyal bi kuşsa yabancılık çekmiyor yatıyor..

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Benim diğer alıp geldiğim çifte hiç bişey olmamıştı o çokta güzel yatıyordu ve hala yatıyor 2 tanede yavru çıktı .  bakalım yumurtayı onun altına koydum inşallah o yatar .

BU ARADA BİR SORUM DAHA OLACAK
Diğer çiftim yumurtlamıştı yeni 1 hafta oldu çıkalı yumurtadan , şimdi bakıyorum yine yumurtlayacak elimle baktım yumurta belli oluyor bu normal mi ?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
yer değişikliği kuşu strese sokar. Bu nedenle yumurtada yatmaması ve yumurtadan kesilmesi normal bir durum.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
yer değişikliğinden dolayı yatmıyor yerine alıştıktan sonra yeniden yumurtlar ve yatmaya bailar aynı şey benimde başıma geldi

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Yer değişikliğinde yumurtaya yatıp yatmama kuşuna göre değişebilir. O yüzden de aldığınız kişi sizi aldatmış demek gibi bir ithamda bulunmak biraz ağır kaçabilir. Benim kuşlarımın yerlerini değiştirdiğimde %80 i yatmış ve yavruları da çıkarmışlardı.

İkinci sorunuza gelince; yavrular yeni çıkmışsa dişinin hemen yumurtlaması bana garip geldi. Acaba önceden kalmış bir yumurta olabilir mi? Eğer yavrular yuvadan atlamaya yakın ise o zaman yumurtlayabilir. Eğer öyleyse dikkat edin çünkü bazı kuşlar bu durumda yavruya zarar verebiliyorlar :)

Hayırlı üretimler :)

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Mehmet UYAR.' Alıntı:
Yer değişikliğinde yumurtaya yatıp yatmama kuşuna göre değişebilir. O yüzden de aldığınız kişi sizi aldatmış demek gibi bir ithamda bulunmak biraz ağır kaçabilir. Benim kuşlarımın yerlerini değiştirdiğimde %80 i yatmış ve yavruları da çıkarmışlardı.

İkinci sorunuza gelince; yavrular yeni çıkmışsa dişinin hemen yumurtlaması bana garip geldi. Acaba önceden kalmış bir yumurta olabilir mi? Eğer yavrular yuvadan atlamaya yakın ise o zaman yumurtlayabilir. Eğer öyleyse dikkat edin çünkü bazı kuşlar bu durumda yavruya zarar verebiliyorlar :)

Hayırlı üretimler :)
Yok daha 1 hafta oldu yumurtadan çıkalı .

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Bakın ben bu olayı cok yasadım nasıl getırısen getır kafesıyle getır getırme yer degısıklıgıne maruz kalırsa %99,99 Bakmaz Üretimden bilıyorum üretimi büyütecektım 15 cm kafesın yerını degıstırdım bakmadılar Bu olayı yasamadan kımseye kesin bir sonuc verılmez

Adı
ali
Soyadı
ozgur
Bakın ben bu olayı cok yasadım nasıl getırısen getır kafesıyle getır getırme yer degısıklıgıne maruz kalırsa %99,99 Bakmaz Üretimden bilıyorum üretimi büyütecektım 15 cm kafesın yerını degıstırdım bakmadılar...  icon_naughty icon_naughty icon_naughty icon_naughty icon_naughty                                                                                        DOGRUDUR SENİN KUŞLAR BAKMADI DİYE BAŞKA KUŞLARDA BAKMAYAÇAK DİYE  BİR ŞEY YOY YUMURTALIDA YAVRULUDA İLDEN İLE GÖNDERDİM ALDIM BİR SORUN OLMADI HEMEN KESTİRİP ATMAYALIM BİLİYORSANIZ CEVAP YAZALIM BİLMİYORSANIZ LÜTFEN YORUM YAPASIN KİMSE..SEL

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
yer değişikliği kuşu strese sokar. Bu nedenle yumurtada yatmaması ve yumurtadan kesilmesi normal bir durum.
Peki tekrar ne zaman yumurtlamaya başlar . Allah bilir orasını , ama hani ortalama kaç hafta sonra iyice alışır yerine , tahminen ..

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Ali abicim kusun bakmasını üstiyosan yöntemlerınden bırısıde üstünü örtmek bakanlarıda vardır dogrudur ama cooooook nadir

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
BUGÜN SABAH Bİ BAKTIM DİŞİ BİR TANE DAHA YUMURTLAMIŞ AMA KAFESİN İÇİNE, O DA KIRILMIŞ. KIZDIM GÖTÜRDÜM ALDIGIM YERE RENGİNİ PEK BEGENMEDİĞİM BİR ÇİFT VARDI BİRAZ DAHA OLGUN OLAN O ÇİFTİ ALDIM ALTINDA 4 YUMURTASI VAR BİRİSİ KARARMIŞ HERHALDE ÇIKMAK ÜZERE . BU ALDIGIM DİŞİ YATIYOR , BUNDA DA İNŞALLAH SIKINTI OLMAZ

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Murat AKDAL' Alıntı:
BUGÜN SABAH Bİ BAKTIM DİŞİ BİR TANE DAHA YUMURTLAMIŞ AMA KAFESİN İÇİNE, O DA KIRILMIŞ. KIZDIM GÖTÜRDÜM ALDIGIM YERE RENGİNİ PEK BEGENMEDİĞİM BİR ÇİFT VARDI BİRAZ DAHA OLGUN OLAN O ÇİFTİ ALDIM ALTINDA 4 YUMURTASI VAR BİRİSİ KARARMIŞ HERHALDE ÇIKMAK ÜZERE . BU ALDIGIM DİŞİ YATIYOR , BUNDA DA İNŞALLAH SIKINTI OLMAZ
İnşallah  bye

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Farkındaysanız aldıgınız kuslar bakmıyor ve olan yavrulara oluyor  icon_naughty icon_naughty