yumurtlama aralıgı hakkında?

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
Arkadaslar salı gunu ılk yumurtasını bırakmıstı jumbo cıftım ,cumartesı sabahı baktıgımda halen baska yumurtanın gelmedıgını farkettım ve bununla bırlıkte bırakmıs oldugu ılk yumurtasınıda yuvadan atmıs neden kaynaklanmaktadır?Bu arada ılk yumurtasını bıraktıgı gunde taşınmıs olmamdan dolayı kuslarda yer degısıklıgı yapmak zorunda kalmıstım

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
5 gundur ıkıncı yumurtafa gelmedı henuz dısıye bır zarar verırmı bu acaba?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Eren sormuş olduğun sorunun cevabını kendin cevaplamışsın zaten kuşlar yer değişikliğinden dolayı tedirgin olmuşlardır yeni yerine alışana kadar bekliyeceksin
+2

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
Dişinin karnında dıger yumurtalar duruyor bunları bırakırmı pekı,bir uretıcı yuvalıgı cıkart dıye bırsey soyledı dogrumudur bu pekı?nasıl bır yol ızlenmelı?

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
erensoyturk' Alıntı:
Dişinin karnında dıger yumurtalar duruyor bunları bırakırmı pekı,bir uretıcı yuvalıgı cıkart dıye bırsey soyledı dogrumudur bu pekı?nasıl bır yol ızlenmelı?
Onları son ana kadar içinde tutacaktır. Sonra kafes köşesinde bir yerde bulabilirsin. Yerine adapte olması lazım. Bu kadar kısa sürede çevresine güvenemez. Belkide yuvaya yumurtlar. Belli olmaz. Ben kenarda köşede çok yumurta topladım. Sorduğun üreticinin söylediğini yapma, başka bir fikir verirse bizimle paylaş. Sor bakalım niye öyle demiş.

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Çok iyi gözlemle eger yumurtayı yuvaya yapar üstüne oturusa sorun yok ama oturmazsa acilen bakıcı yumurtaya oturan kuşlar bul yumurtlarsa yumurtaları onların altına koy jumbolar çok hassas kuşlardır en ufak tedirginlikte herşeyi yapabilirler

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
süreklı yuvada kuş arkadaslar yuvaya gırıp cıkmasında bır sorun yok fakat yumurtaları bırakmadı dıger cıftımde bırkac gune kadar yumurtlayacak ınsallah onların altına alayım dıyorum bu cıftın yummurtalarınıda kendı yumurtası olmadıgını anlayıp reddedermı acaba?

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
Mehmet bey sordugun uretıcı baska bır fıkır verırse paylas yazmıssınız.bugun konustum aynı arkadasla yuvalıgı cıkart dıye sunun ıcın demıs zaten o yumurtaları yuvalıgada bırakıp uzerıne yatsa bıle 1 haftadır karnında tuttugu yumurtadan artık fayda gelmez dıyor ne derece dogrudur?ben cıkartmadım ama denıycem yınede bakalım

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
1 hafta karnında tutamaz. Yumurta oluştuktan sonra en fazla 3 gün tutabilir. Sonra arkadan gelen onu ittirir.