Yumurtlamalarına yardım!!!

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Arkadaşlar üstatlar ben 50 takımlık küçük bir üreticiyim, yumurtlamalarına yardımcı olan hazırladığınız kuşlara verdiğiniz özel bir karışımınız varmı yardımcı olurmusunuz...

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
MEHMET KARDEŞ BENİM NACİZANE FİKRİM MAMALARINA ÇEKİRDEĞİ AYIKLANMIŞ KEÇİ BOYNUZU. ÇEKİRDEKLİ SİYAH KURU ÜZÜMÜ RONDODAN GEÇİRİP.BİR TATLI KAŞIĞIDA KURU PAKMAYA VEYA BİRA MAYASI KATARSAN FAYDASINI GÖRÜRSÜN.BİRDE EŞLERİNİN UYUMUNU KONTROL EDİP DEĞİŞTİRMEYİ DENE İYİ ÜRETİMLER.05556392496

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Erol İMECE' Alıntı:
MEHMET KARDEŞ BENİM NACİZANE FİKRİM MAMALARINA ÇEKİRDEĞİ AYIKLANMIŞ KEÇİ BOYNUZU. ÇEKİRDEKLİ SİYAH KURU ÜZÜMÜ RONDODAN GEÇİRİP.BİR TATLI KAŞIĞIDA KURU PAKMAYA VEYA BİRA MAYASI KATARSAN FAYDASINI GÖRÜRSÜN.BİRDE EŞLERİNİN UYUMUNU KONTROL EDİP DEĞİŞTİRMEYİ DENE İYİ ÜRETİMLER.05556392496
pakmaya mı?
yapmayın böyle şeyler kuşlara ya pakmaya verilirmi kuşlara hiç her maya bira mayası değildir pakmayanın hiç bir iyi yönlü etkisi olduğunu düşünmüyorum bira mayası tamam kararınca verildiği zaman çok güzel bir üründür ama pakmaya verilmemeli...
keçi boynuzun da haklısınız.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Keçinboynuzu doğru ancak pakmaya kuşların kusağında mantar oluşumuna sebep olacağı için yanlış bir bilgi.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Erol İMECE' Alıntı:
KURU PAKMAYA VE BİRA MAYASININ İÇERİĞİNE BAKIN BİRE BİR AYNIDIR NEDEN ZARARLI OLSUN Kİ

Bilal ERDEM'den Alıntıdır...

Konuyu henüz yeni fark ettim ve bir ''tık''layayım dedim...
Kanatlılarda ( burada kuşun cinsinin hiç bir önemi yok ) bira mayası yerine ekmek mayası kullanımını size kısaca özetlemek istiyorum.Bira mayası Saccharomyces cerevisiae adında yararlı bir bakterinin otoliz sonucu elde edilip kullanıma hazır bir ürün haline gelmesidir.Bu konu ile ilgili dünya çapında bir çok akademik makale yayınlanmıştır.Hatta en son yayınlanan akademik bir makalede aktif ve inaktif maya karşılaştırılmasında tüm yönleri ele alınmış ve inaktif mayanın çok daha faydalı olduğu bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır.Yani piyasada satılan ( bir çoğu atıktır ) kanatlılar için ve diğer hayvanlar için satılan bira mayaları çok faydalı birer üründür.
Bu maya suşları o kadar değerlidir ki her firma kendinde ki bakteriyi çelik banka kasalarında saklar...
Gelelim ekmek mayasına o da bir Saccharomyces cerevisiae bakterisidir ancak bira mayasında kullanılan ile farklı suşlardır.Parçalanmaları islevsellikleri ve yaptıkları işler ikisi arasında tamamen farklılık göstermektedir.Bira mayası vücut ısısı ile parçalanabilirken ( ki bira mayası kullanıma hazırdır ) farklı bir Saccharomyces cerevisiae suşu olan ekmek mayası  ancak 150 derece ve üzeri sıcaklıkta parçalanmakta ve kanatlı ve diğer hayvanların sindirim sistemlerine uygun değildir.Bu da hayvanlarda istenmeyen etkiler göstermekle beraber 1 / 2 lira dediğin rakamı çöpe atmaktan başka bir şey değildir.
Sonuç itibari ile dünyanın hiç bir köşesinde ( burası hariç ) kuş üretimi ile uğraşan bir üretici Bira Mayası yerine  Ekmek Mayası mayası kullandığını duymadım.Bu ve bunun gibi konularla yakından ilgilenen biri olarak daha yeni piyasaya sürdüğümüz ürünü siz üreticilerin beğenisine sunduk.http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,12905.0.html Benim babam 35 yıllık fırıncıdır ve haliyle ben de onunla bu mesleği yapmaktayım buna ilave olarak da Gıda Teknikeriyim inanın Bira Mayası yerine Ekmek Mayası kullanılıyor olsa bunu da benden ucuza bulamazdınız...

Ayrıca
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13165.0.html

Sanırım bu sorunuza cevap olur...

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
arkadaşlar benim fikrim nacizane idi araştırdığımda bira mayası ile kuru pakmayanın aynı içeriğe sahip olduğunu gördüm fakat değerli ustalar ve teçrübeli kardeşler  deneyimli olduklarından tabii ki bu işi daha iyi bilirler.benim amacım sadece yardımcı olabilmektir.ama şu var ben bir süre kullandım hiç bir ters etki görmediğim için önerdim fakat ÇOK DEĞERLİ bu yorumdan sonra KULLANMAYACAĞIM.dediğim gibi ben nacizane yardımcı olmak istedim amacım sevimli mubişlere zarar verecek bir şey yaptırmak değil hepinizden özür diliyorum.iyi üretimler.