yumurtlamama

Zorbey

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
akbulut
Günaydın arkadaşlar.
2 gün önce mecburiyetten kuşlarımın odasını değistirdim 2 günlüğüne,fakat altında 4 yumurtası olan ciftim bi daha yuvalığa girmediler.yumurtalardan geçtim artık çıkmaz onlar ama dişide halen yumurta var ve inatla yuvaya girmiyor normal günü dün idi 5. yumurta için.ne yapmalıyım ? kuşa bişi olurmu veya yumurta kapıya geldiğinde illaki yuvalığa girermi?
Gerçekten zor durumdayım başlarından ayrılamıyorum ben yanlarında iken daha bi sakin oluyolar gibi.(evdede teror estiriyorum tabii bu mecburi yerdeğişikliğinden ötürü)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yer değişikliğinden dolayı yumurtaya yatmayı kesmişlerdir. 5 . yumurtayıda büyük ihtimalle kafesin içine yumurtlar veyada yuvaya yumurtlar ama gene yumurtada yatmaz. Kuşa herhangi birşey olmaz merak etmeyin. Kuluçka döneminde yer değişikliği kuşlarda stres yapar.

Zorbey

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
akbulut
evet az önce tabana yumurtladı:( ama kuşa birşey olmadığına sevindim en azından.
teşekkür ederim  Şahin bey cevabınız için

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
ENGİN GEÇMİŞ OLSUN ŞAHİNİN DEDİĞİ GİBİ KUŞLARIN KULUÇKA DÖNEMLERİNDE YER DEĞİŞİKLİĞİ BAZI KUŞLARDA STRESE YOL AÇABİLİYOR
KUŞ KURTULDU SENDE STRESTEN KURTULMUŞ OLDUN GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞ
:)

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Arkadaşım bende senininle aynı kaderi paylaşıyorum ne yazıkki benim kuşlara yuvalık bile takmamışken küçük salmanın içine yumurtlamış yumurtayı gördüm hemen yuvalık taktım 2. yumurtayı yaptı sonra yuvayı kıskanan zilli diyorum iki yumurtayıda yok etmiş  3. yumurtada ayını gazaba uğrarken ben kuşların hepsini büyük salmaya attım bu gün baktım çftleşiyorlar ama bu sefer karantinada ufak salmada onları balayı sözümü tutmak için zilli yuvayı delecek ama yumurtacı ebene dedene bay bay diye yuvanın ve kereken nimetlerin tadına doya doa bakıyor ilk seftah olduğu için böyle slm

mehmet1453

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
benimde başıma aynı olay geldi,arkadaşımdan aldıgımda kuşların yuvada 2 tane yavru 4 tane yumurta vardı.kuşları kendi evime getirdim,sabah kalktıgımda anne kanlar içindeydi,yavruların kafasını koparmış yumurtalarıda kırıp atmıştı  :-[

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Kuluçkadayken yer değişikliliği önerilmiyor. Her ne kadar sitedeki arkadaşlardan bazıları bir şey olmaz dese de, olabiliyor.Ter taşımada %50 şansın var. O yumurtaları almaktan başka çaren yok. Son kontrolünü yapıp yumurtaları alabilirsin.

Zorbey

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
akbulut
Selahattin abi teşekkür ederim :)hakaten stress olmuştu bende...
Mehmet Bey son kontroller derken? yumurtalar dolu ama 3 gündür yatmadı ustlerine herhalde ölmüşlerdir ama daha almadım yuvalıktan,alayımmı?

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Soğumuşlardır muhtemelen. Soğudularsa da kalmasının anlamı yok. ışıkla güzelce bak bakalım. Bazan yavruların hareketleri, kalp atışları belli oluyor.