YUVA TAVSİYESİ

yalvaclı

Uzman Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
TÜRKER
dikkat ederseniz yumurta oyugu oval deyil parcayı yuvarlak şekilde kesilip yuvanın içine bırakılmış

E

elaziz2316

Guest
yalvaclı' Alıntı:
dikkat ederseniz yumurta oyugu oval deyil parcayı yuvarlak şekilde kesilip yuvanın içine bırakılmış
    +1

Öyle yapacağına yuvanın alt tabanını oyuk yapsaydı daha iyi olurdu.

yalvaclı

Uzman Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
TÜRKER
veyahut plastik yavruluklar var yuvaların içine koyabiliyorsun  hem yavrular yuvadan cıktıktan sonra temizleme acısından da kolay olur görüşüründeyim

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi plastik yavruluklar mevcut.Peki plastik yuva var mı,hiç gördünüz mü? Bit olmaması bakımından da daha sıhhi olmaz mı sizce ?

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Seneler önce bir defasında plastik yuva görmüştüm.Ancak şuan ki okuduklarıma binaen diyebilirim ki ahşap malzeme kuşlar için daha sağlıklı.

Artı olarak herhangi bir mobilyacıya gidip malzeme fiyatı sormanızda da fayda var.Ben, çevremde satılan geniş yuvalık modellerini inceledim ve ebatlarını öğrenip doğru mobilyacının yolunu tuttum.İstediğim  ölçülerde ön paneli, sağ - sol yanlarını, üst - alt bölümlerini ve arka kısmı oluşturan 2 adet arkalığı 20 yuvalık çıkacak şekilde mobilyacıya kestirdim.Bana kalan tek iş ön panele kıl testere ile kuşun gireceği şekilde daire açmak ve cam çivileri ile parçaları birleştirmek oldu.Bunların bana maliyeti ise toplamda 30 lira civarında oldu.Daha ucuz bir fiyata işimi halletmiş oldum.

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Ekrem bey doğru söylüyorsunuz ahşap malzeme kuşlar için daha sağlıklı hatta yılmaz abimizin bir lafı var doğayı örnek alın diye...
          Ekrem bey mobilyacıda cam ağacından 20 yuva cıkacak şekilde 30.tl bir maliyet cıkardınızsa cok uygun bir maliyet sizden ricam yuva ölçüleriniz ne cıktı.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Ahmet Bey, ben yuvada sağ - sol yan plakaları yanılmıyorsam ıhlamurdan veya gürgenden yaptırdım.Alt ve üst yüzeyi kalın kontraplaktan kestirdim.Su kontrası değil ama.Ön tabakayı da gene kalın kontraplaktan kestirdim.Kuşlara bakmak için arka kısmı 2 parça şeklinde arkalık diye tabir edilen ince malzemeden kestirdim.Sağ ve sol yan yüzeylere arka kısımdaki iki parçanın oturması için de kanal açtırdım.

Net ölçüleri size yarın yazabilirim.Şuan evimde değilim.Bazı ön tellerin duvara göre olan konumlarına göre kıl testere ile bir iki santimetre oynama yaptığım durumlar da oldu genişlikte.O yüzden net birşey diyemiyorum.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
20*20*25
20*20*23 ölçülerinde,  Su kontraları var çam agacından olanı tercih ederseniz daha memnun kalırsınız...

***Benim kullandıgım yaz-kış 20*20*25 ölçülerinde ve  bazı yuvalıklar su kontrası bazıları mdf lam, bilğinize... :)

yuvalığımın resmi;

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
YAHYA BEYİN DEDİĞİ YUVA GÜZEL KUŞ İÇERİ GİRDİMİ YUMURTALIK YERİ AZ İLERDE OLMASI İYİ YALNIZ SUNTA YERİNE BAŞKA BİR TAHTA OLSA DAHA İYİ SUNTA ISLANDIKÇA BOZULA BİLİR YADA YEDEKLERİNİ ALŞACAN TABANIN

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.
  Hayvan sevgisi yüzünden her mesleği öğrendik (marangozluk,boyacılık,demircilik,inşaat) :D :D....İlk yuvalarımı ben suntalamdan yaptım ama memnun değilim.Burda çam ağacını bir araştırayım.
    Benim şu an kulandıklarım 18x15x20 ama Yahya beyin ölçüleri ideal görünüyor 20x20x25
Saygılar.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Merhaba,

Ölçü olarak kullandığım yuvalıklar 21x18x18 ölçülerinde.

Yükseklik : 18 cm.
Derinlik : 18 cm.
Genişlik : 21 cm.

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Abilerim acaba bu yuva altı yuwarlağını açan bçağı nereden nasıl temin edebiliriz fiyatı nedr? :)

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
yuvaligin sadece tunek ve giris deliginin oldugu parca seffaf bir parcadan yapilmasinin sakincasi varmi disardan icerisi icerden disarisi gorulecek sekilde olursa bir sorun cikarmi acaba ?