yuvadan atlayan yavruları kafesten nezaman ayırmamız gerekir

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
selam arkadaşlar. yuvadan atlayan yavruları kafesten nezaman ayırmamız gerekir

yalçın08

Takipçi Üyemiz
Adı
kamil
Soyadı
yalçın
Kuş yuvadan atladıktan sonra yem kırabiliyorsa ayırabilirsin,,ama babanın davranışı önemli.Baba dövmezse 1-2 gün yanında staj yapabilir.Aksi durumda hemen ayırıp,ayrı kafeste yere yem serip izlemek gerekir diye düşünüyorm.Selamlar.

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
kamil bey babada sorun yok baba beslemeye çalışıyor fakat anne izin vermiyor yavruyu dövemeye çalışıyor sanırım erkeği kıskanıyo.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
her yuvadan atlayan kuş ayrılma zamanı geldi diyemeyiz çünkü bazen 25 günlüklerde atlayabliyor dikkat etmek gerekir yavrunun alt kısmını çevirip poposundaki tüyleri tamamlamış olması açıklık olmaması gerekmektedir

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
anne yanındayken çabuk atladığını düşünüyorum.Baba sakin bir kuşsa yavrular 20 günlükse  iyice büyüyene kadar yanında kalabilir ama dışarıya inip çıkıyorsa bir kaçgün ve tüylerini yüzde 80 i tamamlanmışsa yere yem koyup ayırabilirsin.

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
CaSuS' Alıntı:
kamil bey babada sorun yok baba beslemeye çalışıyor fakat anne izin vermiyor yavruyu dövemeye çalışıyor sanırım erkeği kıskanıyo.
Babayla beraber bırakın. Anneyi ayırın. Anne kızışmış olabilir. Babada hazır değilse yavruyu öldürür. Anneyi, yavru yem kırmaya aşlayana kadar salmada yada farklı kafeste tutun. Yavruları aldıktan sonra dişiyi koyar koymaz eşleşecektir zaten.

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
benimde bi çiftim var, toplam 3 yavrusu var 1 tanesi 3-4gün önce yuvadan atladı ayrı bi kafese koydum kontrol ettiğimde kursağı boştu,tekrar kafese koyduğumda anne-baba besliyo ama ayırınca yem yiyemiyor ne yapcağımı şaşırdım

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
hilmi akyldız' Alıntı:
her yuvadan atlayan kuş ayrılma zamanı geldi diyemeyiz çünkü bazen 25 günlüklerde atlayabliyor dikkat etmek gerekir yavrunun alt kısmını çevirip poposundaki tüyleri tamamlamış olması açıklık olmaması gerekmektedir
+1

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Yavrulara bakım kuştan kuşa değişiyor bazı çiftlerim sonuna kadar büyütüyor. Dişi kuş yumurtlayıp kuluçkaya yatarken baba hem anneyi hem de yavruları besliyor. Bu anlayışta olmayan kuşlar yavrularını affetmiyor kafalarını parçalıyor. Anneye dikkat edin yavruları attıktan sonra yavrulara zarar veriyorsa(yavruların başına dikkat edin tüyler yolunma belirtileri varsa) vakit kaybetmeden yavruları ve babayı ayrı kafese alın Baba yavruları büyütür. Baba kuşu yavruların yanında gündüz 3-4 saat bıraksanız yeterli oluyor. Diğer zamanlarında eşinin yanına atarsanız hem eşi sıtrese girmez çiftleşmeye devam ederler bu durum en fazla 4-5 gün sürer yavrular kendini kurtarmış olurlar.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
ahmeterol' Alıntı:
Yavrulara bakım kuştan kuşa değişiyor bazı çiftlerim sonuna kadar büyütüyor. Dişi kuş yumurtlayıp kuluçkaya yatarken baba hem anneyi hem de yavruları besliyor. Bu anlayışta olmayan kuşlar yavrularını affetmiyor kafalarını parçalıyor. Anneye dikkat edin yavruları attıktan sonra yavrulara zarar veriyorsa(yavruların başına dikkat edin tüyler yolunma belirtileri varsa) vakit kaybetmeden yavruları ve babayı ayrı kafese alın Baba yavruları büyütür. Baba kuşu yavruların yanında gündüz 3-4 saat bıraksanız yeterli oluyor. Diğer zamanlarında eşinin yanına atarsanız hem eşi sıtrese girmez çiftleşmeye devam ederler bu durum en fazla 4-5 gün sürer yavrular kendini kurtarmış olurlar.
benim dişi yavrular atlamaya başlayınca ertesi gün geldiğimde üretim haneye birini öldürmüş diğerini de kafasını delik deşik etmiş sonra ben dişiyi ayırdım baba bakıyordu gün içinde dişi strese girmesin diye erkeğin yanına atıyordum bugün yine koyduğumda yavrular artık yem yemeye başlamıştı ayıracaktım dişiyi koydum arkadaşım gelmişti bir şey sordu ona yöneldim sorusuna cevap verdim konu uzadı dişiyi koyduğumu unuttum ses de gelmiyor marangozda işim vardı yarım saat geçmeden geldiğimde yavruları ölü buldum moralim alt üst oldu bu yazıyı da görünce yazmak istedim...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavrular yem kırmayı öğrendiklerinde ayırabilirsiniz