Babayla beraber bırakın. Anneyi ayırın. Anne kızışmış olabilir. Babada hazır değilse yavruyu öldürür. Anneyi, yavru yem kırmaya aşlayana kadar salmada yada farklı kafeste tutun. Yavruları aldıktan sonra dişiyi koyar koymaz eşleşecektir zaten.CaSuS' Alıntı:kamil bey babada sorun yok baba beslemeye çalışıyor fakat anne izin vermiyor yavruyu dövemeye çalışıyor sanırım erkeği kıskanıyo.
+1hilmi akyldız' Alıntı:her yuvadan atlayan kuş ayrılma zamanı geldi diyemeyiz çünkü bazen 25 günlüklerde atlayabliyor dikkat etmek gerekir yavrunun alt kısmını çevirip poposundaki tüyleri tamamlamış olması açıklık olmaması gerekmektedir
benim dişi yavrular atlamaya başlayınca ertesi gün geldiğimde üretim haneye birini öldürmüş diğerini de kafasını delik deşik etmiş sonra ben dişiyi ayırdım baba bakıyordu gün içinde dişi strese girmesin diye erkeğin yanına atıyordum bugün yine koyduğumda yavrular artık yem yemeye başlamıştı ayıracaktım dişiyi koydum arkadaşım gelmişti bir şey sordu ona yöneldim sorusuna cevap verdim konu uzadı dişiyi koyduğumu unuttum ses de gelmiyor marangozda işim vardı yarım saat geçmeden geldiğimde yavruları ölü buldum moralim alt üst oldu bu yazıyı da görünce yazmak istedim...ahmeterol' Alıntı:Yavrulara bakım kuştan kuşa değişiyor bazı çiftlerim sonuna kadar büyütüyor. Dişi kuş yumurtlayıp kuluçkaya yatarken baba hem anneyi hem de yavruları besliyor. Bu anlayışta olmayan kuşlar yavrularını affetmiyor kafalarını parçalıyor. Anneye dikkat edin yavruları attıktan sonra yavrulara zarar veriyorsa(yavruların başına dikkat edin tüyler yolunma belirtileri varsa) vakit kaybetmeden yavruları ve babayı ayrı kafese alın Baba yavruları büyütür. Baba kuşu yavruların yanında gündüz 3-4 saat bıraksanız yeterli oluyor. Diğer zamanlarında eşinin yanına atarsanız hem eşi sıtrese girmez çiftleşmeye devam ederler bu durum en fazla 4-5 gün sürer yavrular kendini kurtarmış olurlar.