Yuvaliga yem vs koymali miyim?

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Evet 6 adet yumurta var, ilk yumurtanin cikmasina 4 gun var. Disi gunde 1 ya da 2 kez bi kac dakikaligina cikiyor ama yine de koymali miyim merak ettim cunku disari ciktiginda her zaman pek yemek yiyip su icmiyor.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
çok az yem koyabilirsiniz yuvaya fakat yavrular çıktıktan sonra talaş koymanız gerekli, yavrular dışkılarını yemesinler talaş onları emsin yapışsın diye... İlk yumurtanın çıkmasınada 4 gün varsa gerek yok hiç erkek kusuyodur ona zaten...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Gerek yok, annenin gözünün önünde yem su durursa dayanamaz onlarla meşgul olur, yumurtaların üzerinde düzenli yatmakta zorlanır. Normalde ihtiyacı kadar yem ve suyu gerek kendi, gerek eşi vasıtasıyla alıyor zaten.
Ancak yavrular büyür yeme düşme zamanına yaklaşırsa antrenman yapmaları için yuvalığa bir miktar yem koyabilirsiniz, lakin buda şart değil, yem koyanda  çok çok azdır.
Daha ziyade bu konuda jumbo besleyenler dal darıyı kullanıyorlar.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yuvalığın içine yem ve su konulmaz
erkek dişiyi besler sıkıntı yapmayın
yavrular çıkmaya başladığında günlük mama verin..

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Talas koymustum zaten mevcut su an yani yuvalikta. Dal dariyi da haftalik zaten veriyorum eskiden beri. O zaman bisey koymuyorum madem oyle :) ben sularina farkli gunlerde elma sirkesi, vitamin vs koyuyorum ya disiondan faydalanamiyorsa diye endiselenmistim.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Talas koymustum zaten mevcut su an yani yuvalikta. Dal dariyi da haftalik zaten veriyorum eskiden beri. O zaman bisey koymuyorum madem oyle :) ben sularina farkli gunlerde elma sirkesi, vitamin vs koyuyorum ya disiondan faydalanamiyorsa diye endiselenmistim.
erkek suyuda mamayıda yemide dişiye kusar :)

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Gerek yok, annenin gözünün önünde yem su durursa dayanamaz onlarla meşgul olur, yumurtaların üzerinde düzenli yatmakta zorlanır. Normalde ihtiyacı kadar yem ve suyu gerek kendi, gerek eşi vasıtasıyla alıyor zaten.
Ancak yavrular büyür yeme düşme zamanına yaklaşırsa antrenman yapmaları için yuvalığa bir miktar yem koyabilirsiniz, lakin buda şart değil, yem koyanda  çok çok azdır.
Daha ziyade bu konuda jumbo besleyenler dal darıyı kullanıyorlar.
+1

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Emre CEYHAN' Alıntı:
Yumurta yada yavru olsa ne olacak ki.Her türlü yuvada sadece talaş olur.Gerisine karışılmaz.
Yumurta varsa talaş olmaz biraz yem konulabilir, yavru varsa talaş olur yem olmaz...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Uğur SARI' Alıntı:
Yumurta varsa talaş olmaz biraz yem konulabilir, yavru varsa talaş olur yem olmaz...
abi yumurta varken de talaş koyulur aslında. yumurtalar birbirine vurup kırılmasın diye    ;) yem de konulabilir ama gerek yok :)

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
abi yumurta varken de talaş koyulur aslında. yumurtalar birbirine vurup kırılmasın diye    ;) yem de konulabilir ama gerek yok :)
vaaayyyyyy efekan abi :D Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ;) Her bakıcının kendine has yöntemleri vardır. Herkes bi fikir beyan eder soran hangisini isterse uygular. Öpüyorum seni

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Uğur SARI' Alıntı:
vaaayyyyyy efekan abi :D Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ;) Her bakıcının kendine has yöntemleri vardır. Herkes bi fikir beyan eder soran hangisini isterse uygular. Öpüyorum seni
ABİ CEZALIYDIM BİLGİSAYARA GİREMEDİM GEL CHATE  ;D :D