yuvalığın içine ne koyalım !!!

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
değerli arkadaşlarım ustalarım kardeşlerim bu soru çok sorulmuş olabilir belki ama görüş fazlalığı almak istiyorum herkes yuvalığın içinde kum,talaş,vs. ne kullanıyorsa ve neden kullanıyorsa fikirlerini paylaşabilirmi ! bazı kuşlar talaşı istemiyor bazıları kumu bazıları hiçbirşey bunu nasıl anlarız nasıl teşhis ederiz kuş talaşı istemiyor diye analiz edip bu sefer talaşı alınca biz bir inadı oluyormu bu miniklerin

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Talaş tan başka birşey koyan üstad görmedim. Denemek için kum v.s. koyan var ama kum yavruların dışkıları ile birleşip beton etkisi yapıyor. Yavruların kafaları kaldırabilecek güce gelene kadar yuva tabanında olduğu için hem burun deliklerini kapatır hemde göz bölgelerini. Kursak sütü geldiğinde de dışarı taşan parçalarla birleşip beton gibi olur. Üstelik soğuk tutar. En çok kullanılan ve sorun yaşanmayan ince talaş, oda hamster talaşı olarak satılıyor. kutusunu 7.5 tl ye almıştım. 100 yuvaya koydum daha yarısına gelmedi. Sıkıştırılmış olduğundan baya bereketli. Normal avuç ile 1 avuç koyuyorum. Ama dolu dolu değil, bir tutam şeklinde. Kuşun istememesine gelince, o ne kadar dışarı attı tekrar koyuyorum. Belli bir zaman sonra oda alışıyor. Bazı çekindiğim yuvalar vardı. İlk başta koydum. Daha ilk yavruları olduğundan fazla rahatsız etmek istemedim. Geçenlerde baktığımda altları aynen çamur gibi olmuş. Hemen temizleyip koydum. Hiç bir şey koymadan üretim yapanlarda var. Ama ben talaş kullanımının yararlı olduğu kanaatinde olanlardanım.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Mehmet Kıdır' Alıntı:
. Normal avuç ile 1 avuç koyuyorum.
mehmet abi bunu okuyunca gülmekten bisküvi boğazıma kaçtı az daha forumun ilk cinayetini işleyecektin

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Aman ha, su iç ömer kardeş. Uyur uyanık mesaj bu kadar oluyor :)

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Talaş tan başka birşey koyan üstad görmedim. Denemek için kum v.s. koyan var ama kum yavruların dışkıları ile birleşip beton etkisi yapıyor. Yavruların kafaları kaldırabilecek güce gelene kadar yuva tabanında olduğu için hem burun deliklerini kapatır hemde göz bölgelerini. Kursak sütü geldiğinde de dışarı taşan parçalarla birleşip beton gibi olur. Üstelik soğuk tutar. En çok kullanılan ve sorun yaşanmayan ince talaş, oda hamster talaşı olarak satılıyor. kutusunu 7.5 tl ye almıştım. 100 yuvaya koydum daha yarısına gelmedi. Sıkıştırılmış olduğundan baya bereketli. Normal avuç ile 1 avuç koyuyorum. Ama dolu dolu değil, bir tutam şeklinde. Kuşun istememesine gelince, o ne kadar dışarı attı tekrar koyuyorum. Belli bir zaman sonra oda alışıyor. Bazı çekindiğim yuvalar vardı. İlk başta koydum. Daha ilk yavruları olduğundan fazla rahatsız etmek istemedim. Geçenlerde baktığımda altları aynen çamur gibi olmuş. Hemen temizleyip koydum. Hiç bir şey koymadan üretim yapanlarda var. Ama ben talaş kullanımının yararlı olduğu kanaatinde olanlardanım.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Mehmet Kıdır' Alıntı:
T. En çok kullanılan ve sorun yaşanmayan ince talaş, oda hamster talaşı olarak satılıyor. kutusunu 7.5 tl ye almıştım. 100 yuvaya koydum daha yarısına gelmedi. Sıkıştırılmış olduğundan baya bereketli.
+1 ve bu hamster talaşının elma aromalıları vslileri var onlardan değilde ya sade veya çam aromalısından almanız daha faydalı olur.

sadesi
http://www.petburada.com/?urun-detay_17721_Gimborn_Hamster_Talasi_1_kg.html

çam aromalısı
http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=0&urn=2701

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
ince talaş, kartonpiyer alçısı ve keten yuvalığın içerisine döküp kaşıkla yumurta kavisi yapsak hem sıcak tutar  diye düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum . 

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Talaşı yumurtladıktan sonra az miktardada olsa koymak iyidir. Bazen yuvalığa yem girebiliyor onlarda yumurtanın kırılmasına sebep olabiliyor.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
talaş tekrardan üzerine koyacağız . Amaç yuvalığın içini alçı ile oval yapmak  sizce  olumlumu ?

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Mehmet Kıdır' Alıntı:
mehmete katılıyorum

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
ben ince talaş kullanıyorum içine opigal-5 de katıyorum ama medefe talaşı bit yaparmış marangoz ağaç  toz talaşı lazım sana dedi ama ben yine medefe talaşı koydum bit için önlem aldım opigal-5 koyarak ama bir sorun olur mu yine?

E

elaziz2316

Guest
    Opigal-5 kullandığına göre bence bit yapmaması lazım. Ama eğer yaparsa bu da senin tecrüben olarak bizlerle paylaşırsın artık.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Opigal-5 kullansanda bit olabilir. Bitlerde zamanla bağışıklık kazanıyor diye duymuştum.

Adı
serkan
Soyadı
cakiroglu
çam talaşı koku yaydığından dolayı belli bir süre bit ve diğer parazitleri uzak tutuyor ben çam talaşı kullanıyorum faydasınıda görüyorum :) :)

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Benim kümesimin dorusuda talaş...Toz talaş deil, çokta iri deil, orta boy talaş.Hamster talaşlarıda uygun...