yuvalığın içine ne koyalım !!!

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
mdf talaşı olmaz tozu olur un gibidir,büyük marketlerden hamster talaşı al zemine opigal serp üzerinede talaşı serp,başka bir şeye gerek yok

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
erbay' Alıntı:
bence ise opigal-5 talaş altına sermek gerekir.
Ben yerleştireceğim kadar talaşı başka geniş bir poşete alıyorum. Üstüne opigal-5 ekip, iyice karıştırıyorum.

kinzavas' Alıntı:
ince talaş, kartonpiyer alçısı ve keten yuvalığın içerisine döküp kaşıkla yumurta kavisi yapsak hem sıcak tutar  diye düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum . 
3 yönden yanlış geldi bana. alçı soğuk tutan bir malzeme, yumurtanın çevirmesi zor olur, dişinin kaç yumurta yapacağı belli olmadığından yumurtasız kavisler dişinin canını acıtır diye düşünüyorum.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
kinzavas' Alıntı:
selahattin abi bilgilenmek açısından soruyorum neden yanlış olur ?
Alçı sıhhi olmaz bizim beslediğimiz kuşlar kemirgendir o alçıları lup diye yutarlar
Ayrıca alçının suyu,nemi ve dışkılarının nemini emme olasılığı yok
En önemliside memleketimizde talaş bolluğu yaşanırken alçılarla uğraşmamak lazım
En sıhhi en pratik yolu seçmemiz lazım gelir diye düşünüyorum

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
ben en başından beri elma kokulu hamster talaşı kullanıyorum aklımda bu talaşların dişi kuş yumurtlarken zorlanırken dışkılığını acıtır diye düşündüğümden böyle bir konu açtım çünkü bazı talaşlar çok sert gibi

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
benim fikrim talaşı yavrular çıktıktan sonra koymak
çünkü yuvanın içi yavruların dışkısı ile çamur gibi oluyordu talaşı koyduktan sonra bu problem kalmadı.
yavru çıkmadan talaş koymaya hiç gerek yok.

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Arkadaşlar bende bugün toz talaşın içine keneson serpip birazda tütün le karıştırıp öyle koymaya karar vedim acaba ne kadar dogru olur birde siz üstatlarıma danışmak istedim..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Tütünü ne amaçla koyacaksınız onu anlamadım

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Kanarya üreten arkadaşlar bilirler tütünün kokusu bitleri ve haşereleri yuvadan uzak tutuyor.Kanarya beslerken ögrenmiştim işe yarıyor.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
bende tütün kullanmıştım ama yuvalığın içerisine hiç koymadım muhabbet için söylüyorum yuvalığın dış yanlara bant ve kağıtla cep gibi bi şey yapıp onun içerisine döküyorum sonrada sigarasız kalınca gözüm yuvalıklara gidiyor :)

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
anladım dişi kuş kuluçkada iken erkek kuş efkarın dan sigara içsin diye . Eee kolay değil baba oluyor :) :)

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
talaşı yuvaya tam olarak ne zaman koymak gerekiyor.ne zaman koyulsa daha iyi olur?
mesela yavrular doğduktan kaç gün sonra koyalım ?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Tütün yerine talaşa opigal-5 karıştırarak koyarsanız bite karşı daha etkili olur

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
talaş kullanımı gerekli diye düşünüyorum,yukarıda bahsi geçen konu ve sebeplere ilaveten
talaş yavruluğun içinde yumuşak bir zemin oluşmasını sağlar bilmem hiç çarpık bacaklı yavrularınız oldumu ama olunca bunu absorbe etmenin yöntemlerini araştırınca,annenin yavruların üstünde gereğinden fazla oturduğu vb.etkenlerle bacakların formlarında bozulmalar olduğu görülüyor.sert zemin bunun en baştaki sebeplerinden biri.bunu önlemenin en kolay yollarından biride uygun miktarlı talaş kullanmak diye düşünüyor ve uyguluyorum