yuvalık beni çok rahatsız ediyor

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
yuvalıkta 5 tane yavru kuşum var, fakat yuvalığın içi çok kötü kirlendi.kirlenen yuvalığı temiz bir yuvalıkla değiştirsem ve altına temiz talaş koysam yavrularıda bu yeni yuvalığa alsam, anne ve baba kuş bundan etkilenip yavrulara birşey yaparmı,veya onları şimdiki gibi beslerlermi?yardımcı olursanız sevinirim.

RIZA ÖZDEMÜR

Üyemiz
Adı
RIZA
Soyadı
ÖZDEMİR
mevcut olan yuvalıgın altını temızle ve yeni talaş koy sonrada yavruları anne baba bakımlara devam edecektir. yuvalık değişirsen belki sorun olabilir. aynı temizliği 15 dakka önce bende yaptım :)) daya önceki yavrularımda da yaptım sorun  hiç yaşamadım...

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
aynı yuvalıkdan olmak şartıyla ben değişim yapıyorum sorun olmuyor bir çiftimde farklı yuvalıkla değişim yaptım dişi yuvaya girmedi

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
hilmi akyldız' Alıntı:
aynı yuvalıkdan olmak şartıyla ben değişim yapıyorum sorun olmuyor bir çiftimde farklı yuvalıkla değişim yaptım dişi yuvaya girmedi
+1  yanlız bu işlemi hızlı bi şekilde yapıp bitirmelisin

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
yuvalığı diğiştirmeyin bence bazı kuşlar çok yadırgıyor yuvalık değişince yuvalığa girmeye bilir

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
erhan59' Alıntı:
yuvalıkta 5 tane yavru kuşum var, fakat yuvalığın içi çok kötü kirlendi.kirlenen yuvalığı temiz bir yuvalıkla değiştirsem ve altına temiz talaş koysam yavrularıda bu yeni yuvalığa alsam, anne ve baba kuş bundan etkilenip yavrulara birşey yaparmı,veya onları şimdiki gibi beslerlermi?yardımcı olursanız sevinirim.
Ben bunu devamlı yaparım.Benim yuvalıkların hepsi birbiri ile birebir aynı bu zamana kadar sorun yaşamadım...  :)

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
erhan59' Alıntı:
bu konu kuştan kuşa degişkenlik yapan bir konu geneli pek önemsemez ve yavruya bakmaya devam eder bazılarıda huylanıp yavruya bakmayabilir,denemeden bilemezsin.yavruları yuvadan alırken ve yuvaya yeni talaş koyarken eline temiz bir lastik eldiven giyersen elinin kokusu yavrulara ve yuvaya geçmemiş olur,kirli talaşında hepsini degil birkısmını yenile altta biraz eski koku kalsın.en önemliside malzeme yanında olsun ne kadar çabuk o kadar iyi.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yuvalığın aynısı ile değişim yaparsanız sorun olmaz