Yuvalık boyama?

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
İyi akşamlar arkadaşlar . Yuvalıkların içini dışını ÇAMAŞIR SUYU  katılmış kireçle boyusak BİT oluşumunu önlermi? yada kuşlara bi zararı olurmu? Cevap veren tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Çamaşır suyu da yapsanız, kireçte yapsan ne yaparsan yap sadece belli bir zaman korumaya alırsın. Yani bir kere yapayım 1 sene korumada kalayım olmuyor. Sürekli periyodik dezenfekte lazım.

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
  Arkadaşlar ben yaklaşık 4 yıldır hem kanaryalarıma hemde muhabbetlerime AUROMEC kullanıyorum Allaha şükür iç-dış parazitlerden eser olmadı. (Bitler-kurtlar)Hepinize tavsiye ederim şimdiye kadarda hiçbir yan etkisiylede karşılaşmadım.

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Çamaşır suyu da yapsanız, kireçte yapsan ne yaparsan yap sadece belli bir zaman korumaya alırsın. Yani bir kere yapayım 1 sene korumada kalayım olmuyor. Sürekli periyodik dezenfekte lazım.
Mehmet abi  yani her kuluçka arasında yapsan olur dıyosun.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Bir çok çift son yavru çıkmadan yumurtaya başlıyor. Aynı tip yedek bulundurman lazımki hemen değiştirip temizini takmak için.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Mehmet Kıdır' Alıntı:
+1

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Mehmet Kıdır' Alıntı:
+ 1

Ek olarak bence yedek yuvalarda bulundurmamız gerekli.Yavrular yuvadan atlayınca yuvayı dezenfekte edip kurumaya bırakmak yerine daha önceden dezenfekte edilmiş temiz yuvayı kullanmak.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Mehmet Kıdır' Alıntı:
+1

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Selahattin üstadın da kullandığı bir yöntem, bende ondan öğrenmiştim. Öncelikle kesinlikle her çiftinizin yedek yuvalığı olacak. 3-4 ayda bir bu yuvalıkları blotıcli su ile banyo yaptırmanız gerekmektedir. Misal kuş 2 kuluçka geçirdi o kuşun yeni yuvalığını takıyoruz, eskisini alıp bir geniş leğende hazırladığımız blotıc-su karışımına daldırıp çıkartıyoruz. İçinde 2-3 dakika bekletebilirsiniz. Tüm tahtaya işlesin ilaç. Daha sonra bir daha ki yuvalık değişimine kadar bu yuvalıkları suları süzülcek vaziyette açık havadar bir yere kurulamaya ve kokusunun dağılması için bırakıyoruz. Zaten 2 kluçka 4 ay eder 4 ayda koku güzelce gider. Blotıcın hem iyi hem de kötü yanları var yalnız.

İyi yanlarının başında 6 ay etkisi olduğunu biliyorum. Zaten kullananlar bilir o ilacın koku adam bile öldürür. Blotıcten çıkıp 2-3 gün dinlenene yuvalığı kuşlarımızın kafesine takarsak ne yavru kalır ne de ebeveyn hepsi ölür çünkü aşırı şekilde kokusu var. Ben en az 1 ay kokusunun gitmesi için havadar bir yerde bekletirim.
Kötü yanına gelince insanlara çok zararlı. kokusu aşırı baş ağrısı yapar, elinize değerse ( eldiven bile taktım yinede aynısı oldu ) kızartıyor yakıyor eli. 1 ay civarı geçtikten sonra bu kötü koku dağalıyor. Bizler ve kuşlarımız için sıkıntı yaratmayacak seviyeye geliyor. Lakin 5-6 ay boyunca bitler bu kokuyu hissedebiliyor ve yumurtalarını dahil öldürüyor bu ilaç..

Gelelim genel kümes temizliğine. 4 ayda bir yukarıda yazdığım blotıc temizliğini yaparım. 6 ayda bir kuşların enselerine vilmektin, avromec ilaçlarından birini  damlatırım. Ayrıca özellikle ocak-şubat-haziran-temmuz ve ağustos aylarında kafes temizliklerini sıklaştırırım. Malum bitler sıcağı gördüler mi direk delicesine ürüyorlar. Ocak ayıda zaten yeni yeni oluşma aylarıdır.

Umarm yararlı olmuştur. Saygılar

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Bilotic tek başına yuva temizliğinde yeterli değildir. Bu ilacı güvercin besleyenler bilirler. Suya katılır, güvercinlerin başından tutarak suya batırılır çıkarılır. Güvercin 2-3 gün kendine gelemez. Ama bu işlem muhabbetlerde önerilmiyor. Biloticten sonra mutlaka çamaşır suyu gibi bir temizleyici ile yıkamamız lazım. Yoksa diğer mikrolardan yuvamız kurtulmaz.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
HER YAVRUDA YUVAYI TEMİZLERİM OPİGAL 5 SERERİM HAMSTR TALAŞINI KOYARIM YAVRULAR YEME İNMEDEN BİRDAHA TEMİZLERİM ARADA KUŞLARA AVİSPRAY SIKARIM 3 AYDA BİR SULARINA BAYMEC KULLANIRIM

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mehmet Kıdır' Alıntı:

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Bir arkadaşımız yuvanın içine kekik konması bitler için etkili olur diye yazmıştı.Denemekte fayda var diye düşünüyorum.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ilker ERTÜRK' Alıntı:
HER YAVRUDA YUVAYI TEMİZLERİM OPİGAL 5 SERERİM HAMSTR TALAŞINI KOYARIM YAVRULAR YEME İNMEDEN BİRDAHA TEMİZLERİM ARADA KUŞLARA AVİSPRAY SIKARIM 3 AYDA BİR SULARINA BAYMEC KULLANIRIM
Harikasın.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
iç ve dış parazit ilaçları kullanmak hem daha sağlıklı hem daha ucuz hem daha zahmetsiz.ben vilmectin kullanıyorum.