Merhabalar,bazı çiftler suluktaki suyu yuvaya taşıyor ve yuva tabanı ıslak durumda ne yaptımsa engel olamadım.Bu durum 3 çiftimde var yavrular ıslanıyor hep,sulukları 1 saat içerisinde boşaltıyorlar yardımcı olursanız sevinirim.
yada yuvadaki nem oranı orantısız olabilirErbay.' Alıntı:Bence sen kuşlarına banyoluk tak kuşların banyo ihtiyacı var.
CAN KARAKOÇ' Alıntı:kuşların yuvadaki nem oranını ayarlıyor olabilir.onlara engel olma muhabbet kuşları akıllı canlılardır.birşey yapıyorlarsa gereksiz değildir.
Zaten yavru zamanında yaparlar. Yavruların vücut sıcaklığı ve solunumu sonucu yuva olağandan fazla ısınır. Anne kuşta yuvalığı bu yolla serinletme işlevi görür.ibrahimkayabasi' Alıntı:Cevaplarınız için teşekkürler,fakat kuluçka zamanında yapmıyorlar yavrular yuvadayken yapıyorlar yavruların tüyleri mahvoluyor temizlemek zorunda kalıyorum,odanın nem oranı normal yüzde 65 civarı.
Bir çiftte bende var, ama kesinlikle banyo ihtiyacı, yuvanın nemini ayarlamasınla falan alakası yok, bunu arasıra yapsa olabilir diyecegim ama günde 3 sefer suluk doldur üçünüde hemen bitiriyorlar, Bo talaşlar ıpıslak oluyor, iki günde yuvalık kokmaya başlıyor, hatta sinek oluşturuyor...Banyoluk takıyorum hiç ilğilenmiyorlar bile...ibrahimkayabasi' Alıntı:Merhabalar,bazı çiftler suluktaki suyu yuvaya taşıyor ve yuva tabanı ıslak durumda ne yaptımsa engel olamadım.Bu durum 3 çiftimde var yavrular ıslanıyor hep,sulukları 1 saat içerisinde boşaltıyorlar yardımcı olursanız sevinirim.
+ stresYahya SAYIN' Alıntı:Bir çiftte bende var, ama kesinlikle banyo ihtiyacı, yuvanın nemini ayarlamasınla falan alakası yok, bunu arasıra yapsa olabilir diyecegim ama günde 3 sefer suluk doldur üçünüde hemen bitiriyorlar, Bo talaşlar ıpıslak oluyor, iki günde yuvalık kokmaya başlıyor, hatta sinek oluşturuyor...Banyoluk takıyorum hiç ilğilenmiyorlar bile...
++stresAhmet SALMAN' Alıntı:+ stres