yuvalık ıslanması

xdnmx

Yeni Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
kayabaşı
Merhabalar,bazı çiftler suluktaki suyu yuvaya taşıyor ve yuva tabanı ıslak durumda ne yaptımsa engel olamadım.Bu durum 3 çiftimde var yavrular ıslanıyor hep,sulukları 1 saat içerisinde boşaltıyorlar yardımcı olursanız sevinirim.

Sry

Uzman Üyemiz
Adı
Selim.
Bence sen kuşlarına banyoluk tak kuşların  banyo ihtiyacı var.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
kuşların yuvadaki nem oranını ayarlıyor olabilir.onlara engel olma muhabbet kuşları akıllı canlılardır.birşey yapıyorlarsa gereksiz değildir.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
CAN KARAKOÇ' Alıntı:
kuşların yuvadaki nem oranını ayarlıyor olabilir.onlara engel olma muhabbet kuşları akıllı canlılardır.birşey yapıyorlarsa gereksiz değildir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Havalar sıcak kuşlarda bu sayede yuva ortamını serinletiyor ve nem oranını düzenliyor. Yaz aylarında görülen genel bir durum endişelenmenize gerek yok

xdnmx

Yeni Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
kayabaşı
Cevaplarınız için teşekkürler,fakat kuluçka zamanında yapmıyorlar yavrular yuvadayken yapıyorlar yavruların tüyleri mahvoluyor temizlemek zorunda kalıyorum,odanın nem oranı normal yüzde 65 civarı.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
ibrahimkayabasi' Alıntı:
Cevaplarınız için teşekkürler,fakat kuluçka zamanında yapmıyorlar yavrular yuvadayken yapıyorlar yavruların tüyleri mahvoluyor temizlemek zorunda kalıyorum,odanın nem oranı normal yüzde 65 civarı.
Zaten yavru zamanında yaparlar. Yavruların vücut sıcaklığı ve solunumu sonucu yuva olağandan fazla ısınır. Anne kuşta yuvalığı bu yolla serinletme işlevi görür.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ibrahimkayabasi' Alıntı:
Merhabalar,bazı çiftler suluktaki suyu yuvaya taşıyor ve yuva tabanı ıslak durumda ne yaptımsa engel olamadım.Bu durum 3 çiftimde var yavrular ıslanıyor hep,sulukları 1 saat içerisinde boşaltıyorlar yardımcı olursanız sevinirim.
Bir çiftte bende var, ama kesinlikle banyo ihtiyacı, yuvanın nemini ayarlamasınla falan alakası yok, bunu arasıra yapsa olabilir diyecegim ama günde 3 sefer suluk doldur üçünüde hemen bitiriyorlar, Bo talaşlar ıpıslak oluyor, iki günde yuvalık kokmaya başlıyor, hatta sinek oluşturuyor...Banyoluk takıyorum hiç ilğilenmiyorlar bile...

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yahya SAYIN' Alıntı:
Bir çiftte bende var, ama kesinlikle banyo ihtiyacı, yuvanın nemini ayarlamasınla falan alakası yok, bunu arasıra yapsa olabilir diyecegim ama günde 3 sefer suluk doldur üçünüde hemen bitiriyorlar, Bo talaşlar ıpıslak oluyor, iki günde yuvalık kokmaya başlıyor, hatta sinek oluşturuyor...Banyoluk takıyorum hiç ilğilenmiyorlar bile...
+ stres

tuncay-kara

Üyemiz
Adı
tuncay
Soyadı
kara
dostum oncelikle sunu sorayım sana dişi kuş daha once asırı yaglandımı

eger yaglandı diyorsan  hemen yavruları bakıcıya kacır olurler dişi muhtemelen yavruları oldurucek daha once basımıza geldi :)

ciftini bir mutdet dinledir  dişi kendine gelsin  toparlar zamanla