Yuvalık kontrolü

E

elaziz2316

Guest
Emre KAYACIK' Alıntı:
Yumurtaları numaralandırdığımızda yumurtanın görünüşünde değişiklik olacağı için dişi kuş bunu yadırgayıp yumurtayı kırmaz mı veya yuvalıktan aşağıya atmaz mı ?

Bunu soruyorum çünkü şuan 1 yaşındaki çiftim ilk defa çiftleşti ve şuan bir tane yumurtaları var bu sorunun cevabına göre yumurtayı numaralandıracağım.
    Emre kardeşim, bu nunaralandırma işleminin olumsuz en ufak bir tarafı yoktur. Ancak elinde aşırı bir koku var ise (sigara, parfüm, kolonya vb.) dişi kuş rahatsız olup stres yapabilir. Yoksa yumurtanın üzerinde yazılı olan numaradan rahatsız olmaz. Yumurta ve yavru takibi için numara vemek oldukça faydalıdır. Şiddetle tavsiye ederim. Bu işlemi de dikkatli yapmak lazım. Yumurtayı çok sıkmadan, ya da düşürüp kırmadan, kalemi çok fazla bastırmadan bu işlemi titizlikle yapmalısın.

Ben şahsen numara verirken bir yumurtanın iki yarısına da denk gelecek şekilde aynı numaradan 2 kere yazıyorum. Ki yuvaya baktığım zaman yumurtaların numaralarını kolay görebileyim diye. Aksi taktirde numarayı görecem diyr yumurtaları çevirip duruyordum.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
5 yumurtada doluydu buna rağmen 1 tanesi çıktı,sanırım kırma sorunu yaşandı yani çıkamadılar.
21. gündemi yoksa 19. gündemi yumurtaya müdahale etmemiz lazım ?
Bilgi için sağolun.

poyraz2010

Yeni Üyemiz
Adı
FERHAT
Soyadı
ÖZKER
yavru kaç gün sonra yumurtadan çıkması gerekiyor.kaçıncı günde müdahale edebiliriz.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Arkadaşlar öncelikle yumurtaların neden çıkmadığını tesbit etmemiz lazım

Nem oranı düşükmü yada ebeveynler yumurtaya belli bir zamandan sonra oturmadılarmı
    yani yumurtalar soğuyup yavrular yumurta içinde o yüzdenmi ölüyor

Eğer yumurtaları tarihlerine göre işaretlediyseniz bunu iyi takip edinki önemli tarihlerine göre
19 veya 20.günde yumurtayı çatlatabilirsiniz yani yavruya kendisinin çıkmasına yardımcı olabilirsiniz               

efe_bey

Yeni Üyemiz
Adı
MUSTAFA EFE
Soyadı
KESKİN
Merhaba ,
Bende önce konu hakkında arama yaptım fakat ilgili bir konu bulamadığımdan tamda yuvalık kontrolünde sorulmasını düşündüğüm bir konuyu açmak istedim. Yuvalıkların kontrolü her yönden oluyor, kuşlar bazen yavrularını yuvadan düşürmeden yeni yumurta yapıyor ve yuvalıklar baya kirleniyor değişime zaman kalmıyor; bu yuva temizliğinin hem yumurta varken hemde yavru varken nasıl yapılması gerektiği konusunda fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
bu konuya hiç bakmamıştım ve acı tecrübeyi bugün yaşadım. dün çatlayıp bir kısmı açılan yumurtayı tamamen açmadım. bugün baktığımda yavru yumurtanın içinde ölmüştü.

sancos

Üyemiz
Web sitesi
www.papaganlar.com
Adı
Serdar
Soyadı
Suskun
Çok ince bir ayrıntıymış... İpucu için teşekkürler. Kolay diye düşündüğüm iş, o kadar karışık ve komplike bir hal alını aldı ki anlatamam :)

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
çok güzel ve değerli bir konu, paylaşım için teşekkür ederim
saygılar sevgiler

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
faydalı bilgileriniz için teşekkür ederim,
benim kuşlarımdada aynı olay oldu, numaralandırma yapmadığım ve günlük tutmadığım için yavrular baya bi serpildikten sonra yuvalıktaki pislikleri temizlemek için pislikleri ve üzerine dışkı bulaşmış 5 yumurtayıda çıkardım, bir yumurtada yırtılma vardı, elimle açtım baktım tamamlanmış yavru dışarı çıkamadığı için ölmüş, diğer yumurtalarıda elimle kırdım, içleri hala katıya yakın sıvı haldeydiler, ee tabi bu ılık su olayını bilmediğim için yumurtaları telef ettim, ılık su olayını önceden bilseydim belki kalan 4 yumurtadan canlı embiryo vardı:(

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Bunun ne kadar önemli olduğunun şimdi farkına vardım.
Eskiden kanaryalarımın ilk yumurtasından yavru çıkmazdı içinde ölürdü.
demekki yumurtayı kıramadığı içinmiş.