yuvalıktan korkuyorlar...

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
merhaba arkadaşlar, bir çift muhabbetim var ikisinide yavru iken almıştım dişi 35 erkek ise 55 günlüktü şimdi dişi 7. ayında erkek ise 8. ayında erkek çiftleşmek istiyor fakat dişi çiftleşmiyor. yuvalık yaklaşık 2 aydır takılı fakat yuvalığa hiç girip çıktıklarını görmedim. hatta bugün girmelerini saglamak için kraker koydum içine çok sevmelerine rağmen yvalığın önüne kadar geliyorlar fakat cesaret edip giremiyorlar. dişinin ceresi yeterince kahverengileşti. erkekte kızmış durumda ama nedense çiftleşme olmuyor. her türlü bakımlarını yapıyorum hiçbirşeyleri eksik değil. forumdanda yeterince bilgi sahibiyim. fakat nedense dişi agresif erkeği kovalıyor yem yerken yaklaştırmıyor. erkek birşeylerle oynasa hemen gelip onu kovup o oynuyor. erkeğin dişiye kur yaptığını görüyorum fakat kusarak beslediğini hiç görmedim. acaba dişi erkeği istemiyor olabilir mi... ne yapabilirim dişi değiştrisem problem çözülür mü... yada zamana bırakıp 3- 5 ay daha bekleyeyim mi...

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
hakkı bey dişşi kuşunuz erkeği beğenmiyor olabilir.kızışmamış olabilir.bir süre yuvalııklıı kafeste erkeğği tutun erkek orada kızışsın.dişiyide yan kafese al yayn yana olsun kafesler birbirlerini görsünler.kıızıışştııklarıınıı anlayıınca dişşiyi erkeğğin yanıına koy.rahatsıız etme ve bekle.bu işşlerde en büyük fedakarlıık sabıırdıır..

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Ahmet ÇETİN' Alıntı:
hakkı bey dişşi kuşunuz erkeği beğenmiyor olabilir.kızışmamış olabilir.bir süre yuvalııklıı kafeste erkeğği tutun erkek orada kızışsın.dişiyide yan kafese al yayn yana olsun kafesler birbirlerini görsünler.kıızıışştııklarıınıı anlayıınca dişşiyi erkeğğin yanıına koy.rahatsıız etme ve bekle.bu işşlerde en büyük fedakarlıık sabıırdıır..

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
teşekkür ederim cevap için. kafesim salma tipi kafes ikiye bölünebiliyor araya tel takarak kuşları ayırabilirim. bu arada dişi kuş aslında kızıştı çünkü son 1 ayda ceresi koyu kahverengi oldu. erkek çiftleşmek için dişinin peşinde fakat dişi erkeği sert gaga vuruşlarıyla uzaklaştırıyor yanından. dişi de zaman zaman kur yapıyor erkeğe yanaşıyor fakat çiftleşme olmuyor...

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
bugün itibari ile kafesin araya tel koydum... birbirlerini görüyorlar ama yanyana gelemiyorlar...15 gün kadar böyle tutacağım...

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Arada tel ile ayirdiginizda gozlemlemenizi tavsiye ederim tel arasindan birbirlerine ulasip hirpalamasinlar hayirlisi olsun insallah 10 gune kadar kizisirlar

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KOLONİ OLDUKLARINDAN
DİŞİ KIZMADIĞINDAN
DİŞİ ERKEĞİ BEĞENMEDİĞİNDEN
İKİSİDE ACEMİ OLDUĞUNDAN
SEN ACEMİ OLDUĞUNDAN
KAFES TERİ UYGUN OLMADIĞINDAN
BAKIM VS VS GİBİ ÇOK ETKEN VAR SIRAYLA SİL BAŞTAN YAPACAKSIN HER ŞEY UYGUN OLUR BELKİDE ERKEK KISIRDIR ZOR ZANANAT KOLAY GELSİN

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
bakimlariyla ilgili bir problem oldugunu sanmiyorum forumdan edindigim bilgiler dogrultusunda yem mama sebze taze su vs hepsini duzenli olarak veriyorum. kafesimde salma tipi genis bir kafes. disi kusun kizistigi kanisindayim cunku ceresi 1 ayda iyice kahverengilesti. ara sira nijer de veriyorum. erkek ise zaten hareketlerinden belli ediyor kizistigini. disiye ilgi duyuyor fakat disi her yaklasiminda erkegi kovuyor. kuslarin acemi oldugu dogru daha yeni eriskin oldular. kafesin yeri ise cok kullanmadigimiz bir oda rahatsiz olacaklari sanmiyorum. ben disinin agresif olmasindan dolayi ciftlesmenin olmadigi kanisindayim. ikiside yuvaya ilgi duymuyorlar. ve birbirlerini beslemiyorlar. kavgalari cok olmuyor. simdilik ayirdim ikisini. fakat disi nedense erkegin tarafina gecmek istiyor. tele yapisip duruyor olece. onsuz yapamiyor mu ne :)
bazen erkegi avucuma aliyorim hemen otmeye kafesten cikmaya calisiyor.  normelde disi benden korkuyor ama erkek korkmuyor o yuzden erkegi elime aliyorum oda kiskaniyor. bi keresinde erkek elimde oynuyordum kafesin kapagida acikti kendi kendine geldi elime kondu. azicikta isirdi tabi.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ SEN O ZAMAN BİRAZ İKİ AYRI KAFESE KOY KARŞILIKLI ÖZLESİNLER  SONRA TEKRAR AT OLMADIMI BAŞKA DİŞİYİ KULLAN SENİN KENDİ DİŞİNİ KISKANDIR OLMADIMI TECRÜBELİ ERKEK KOY KAFESLERİN YERİ İLE OYNA DENE SLM

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
bendede 1 tk öyleydi.erkek kızışmış dişi kızışmış.erkek dişiye yaklaştığında dişi gagalayıp uzaklaştırıyordu.sabrettim. 5-6 ay bu devam etti.sonra sizi satıcam 1 hafta daha süre tanıyorum diye..o hafta baktım eşleştiler..ve 6-7 yum ve yavru çokta güzel bakıyorlar.güzelde yavru çıkartıyorlar.bence sabret bekle gör..

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
zaten sabretmekten başka çare yok.. ikisinede alıştık evde o yüzden değiştirme veya satma olmaz... zamanla olacaktır inşallah...

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
kuslari ayirali bir hafta oldu. disi erkegin tarafina gecmek icin can atiyor ama gecincede hic icraata gecmiyor. 1 hafta daha dursunlar bakalim iyice kizisssin. bu seferde olmazsa erkegi ayri bi kafese ve odaya alip 15 gunde o sekilde birbirlerini gormeden ayri tutacagim. bakalim sonuc ne olacak

mxdark31

Üyemiz
Adı
Muhammet
Soyadı
Atila
Kardeşim yaklaşık 1 sene beslediğim erkek kuşuma tanıştırmayla dişiyi aldım ama öle bi korktu ki eve geldiğimizde omzumdan inmiyo dişi de kıskanıyo bağrışıolar filan en son taktım bi yuvalık 1 ay kafesin o tarafına bile geçmediler. Sonra dişi baktı bi zararı yok girdi içeri. Şimdi de    çıkmıo serseriler :) Sen biraz sabırlı ol . Eğer eşler arasında tehlikeli (ölümcül) bi kavga yoksa alışırlar sabret biraz.