Zaman ayarlı prizin çalışma mantıgını çözemedim

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Dün bu prizden aldım akşam taktım saatini ayarladım bugün şehir dışında işim vardı akşam eve geldim kümese gittim ne göreyim ışıklar yanmıyor kimbilir ne zamandır ışıklar kapalı sizden ricam bu priz nasıl çalışacak ayarı nasıl olmalı beni aydınlatabilirmisiniz

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Önce deneme yap, bir kaç tırnağı bastır. fişe tak. yantarafındaki düğmeyi aç. prizine bir şey bağla radyo gibi mesela. sonra saat ayarını döndür. Basılı olan tırnaklarda çalışacak. Diğerlerinde kapanacak.  Çalışması lazım eğer çalışmazsa bozuktur.

Çalıştığını varsayalım. Saat şu anda 20. Ok işaretini 20 ye getir. Saati ayarladık. sonra çalışmasını istediğn saatteki tırnakları ittir. 7 deki tırnağı itmen demek. 07:00 ile 07:15 arasında çalışacak demek. Her bir tırnak 15 dklık dilimleri ifade ediyor.

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
çalışmasını istediğin saat aralıklarındaki tırnakları aşağı doğru bastır.o aralıkta çalışır

emrah33

Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
IŞIK
Benim ilk aldığım önce çalışyordu sabah bi gittim ışık yanmıyor.Bozulmuş.aldığım yere geri götürdüm,değiştirdi sonradan bir sıkıntı olmadı.Arkadaşların da anlattığı gibi,önce btün tırnakları kaldır sonra  hangi saat aralığında çalımasını istiyorsan o tırnakları aşağı indir.sonra fişe tak ve çalışmasını istediğin aletin fişini buna tak.yan taraftaki düğmeyi aç ve o an saat kaç ise,ok ile gösterilen yere onu getir.çalışacaktır

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Ben sadece 07 ile 21 tırnaklarını bastımıştım demekki 07 ile 21 dahil arasında bulunan tüm tırnaklar bastırılacaktı  :-X

Allah razı olsun bugün kuşları mahvettim aptallıgım yüzünden  :(

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Önce deneme yap, bir kaç tırnağı bastır. fişe tak. yantarafındaki düğmeyi aç. prizine bir şey bağla radyo gibi mesela. sonra saat ayarını döndür. Basılı olan tırnaklarda çalışacak. Diğerlerinde kapanacak.  Çalışması lazım eğer çalışmazsa bozuktur.

Çalıştığını varsayalım. Saat şu anda 20. Ok işaretini 20 ye getir. Saati ayarladık. sonra çalışmasını istediğn saatteki tırnakları ittir. 7 deki tırnağı itmen demek. 07:00 ile 07:15 arasında çalışacak demek. Her bir tırnak 15 dklık dilimleri ifade ediyor.
+1

efdal

Uzman Üyemiz
Adı
EfdaL
Soyadı
ÇİNKILIÇ
Bu tırnakLı priz Elektronik gibi ElektrikLer kesiLdiğinde AyarLarını kaybetme gibi bişey yok değiLmi..Yani tırnakLar otomatik kalkma falan gibi..

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
efdal' Alıntı:
Bu tırnakLı priz Elektronik gibi ElektrikLer kesiLdiğinde AyarLarını kaybetme gibi bişey yok değiLmi..Yani tırnakLar otomatik kalkma falan gibi..
Tırnaklar kalkmıyorda saat duruyor sanırım

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Hayır içinde pil var. Elektrik kesintilerinde ilk başta 8-10 saat kendi kendine döner. Ama zaman geçtikçe azalır. Pil bozulursa dönmez. Uzun süre fişten çıkartılmış şekilde durmamalıdır.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
efdal' Alıntı:
Tırnaklar kalkmaz,Ancak elektriklerin kesik olduğu süre kadar saati geri kalır.Tekrar saat ayarı yapılması gerekir

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Engin keşke dijitallerinden alsaydın.Onlar daha kullanışlı.Günlük 8-10 ayrı saat ayarı var ve içine takılan 1 adet kalem pil sayesinde hafızadaki tüm saat ayarları elektrikler kesilse bile kaybolmuyor.

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
mustafa karaeli' Alıntı:
Engin keşke dijitalleriden alsaydın.Onlar daha kullanışlı.Günlük 8-10 ayrı saat ayarı var ve içine takılan 1 adet kalem pil sayesinde hafızadaki tüm saat ayarları elektrikler kesilse bile kaybolmuyor.
Dijital düşündüm ama pahalı geldi 25 liraydı ben manueli aldım 7 liraya bununla idare ederim artık bozulana kadar

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
mustafa karaeli' Alıntı:
Engin keşke dijitalleriden alsaydın.Onlar daha kullanışlı.Günlük 8-10 ayrı saat ayarı var ve içine takılan 1 adet kalem pil sayesinde hafızadaki tüm saat ayarları elektrikler kesilse bile kaybolmuyor.
Dijital olanlarda daha az sıkntı yaşarsınız. Analog olanlardada hafıza kaybolmuyor ama belirtiğiniz gibi sıkıntılar yaşayanlar var

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Burada digital olanlar daha çok işinize yarardı. Digitalleri günde 8 kere kapatıp açabilirsiniz. Tırnaklı olanlar daha çok akvaryum, kompresör gibi 15 dk çalışsın 1 saat dursun gibi çalışmalar için daha uygun. Ama ne varki digitaller çok çabuk bozuluyor. 2 tane ayrı model normal yükte iken arızalandı. Tırnaklılar daha sağlam. Hala kullanıyorum.

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
Elinizdeki cihazın aynısından 2 yıldır bende kullanıyorum.Hiç sorun yaşamadım bu cihazlarda pil yok elektriğe takınca saat ayarlarını yapın ayrıca elektrıkler kesılıncede tekrar saat ayarı yapın çünki enerjiyi dırekt olarak elektrıkten kullanıyo.Işığın yanmama olayına gelince yan tarafında on-off yeri var ordan gerekli ayarları yapabilirsiniz.

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
kümesinizdeki ışıkların yanma ma olayı da elektırk kesıntısınden yada yanındaki on-off kısmını ayarlamamanızdan kaynaklanabılır .

ikbal

Üyemiz
Adı
ikbal
Soyadı
kahraman
bende dijital kulanıyorum daha avantaşlı 10l ye aldım  istedin dakikaya ayarlaya biliyosun 15 dakika fazla geliyo bana ufoyu takıyorum 7 dakıka calıstırıyorum her saat başında istedin dakikayı ayarlaya biliyosun

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
bülentyıldız' Alıntı:
Elinizdeki cihazın aynısından 2 yıldır bende kullanıyorum.Hiç sorun yaşamadım bu cihazlarda pil yok elektriğe takınca saat ayarlarını yapın ayrıca elektrıkler kesılıncede tekrar saat ayarı yapın çünki enerjiyi dırekt olarak elektrıkten kullanıyo.Işığın yanmama olayına gelince yan tarafında on-off yeri var ordan gerekli ayarları yapabilirsiniz.
Benim aldıgım prizde saat konumundayken sabit ışıga geçiyor tek çizgi konumundayken zaman ayarına geçiyor yani yanlış yapmışlar ben orada yanılmışım

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
bülentyıldız' Alıntı:
+1

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
elinizdeki cihazdan 2 tane kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım yalnız elekttirik kesilince saati ayarlamanız yeterli