Zayıf Yavrular

Osmann06

Yeni Üyemiz
Web sitesi
angaraliyiz.net
Merhaba Arkadaşlar 1 yıldır tek çiftimle üretim yapıyorum. Genelde bi kuluçkada 4-5 yavru veriyolar. Benim sorunum kuşlarım çok küçük çelimsizler yani. Petshoplara bakıyorum onlar daha kötü şartlarda baktığı halde kuşları benimkinden daha şişman duruyo. Karışık yem kullanıyorum hergün yumurta mamasıda weriyorum avi-vit vitamin kullanıyorum. Nerde yanlış yapıyorum anlamıyorum şuan çiftimin 3 yumurtası war bu kuluçkanın iyi geçmesini kuşlarımın diğer kuşlar gibi olmasını istiyorum.Birde dişi kuşum yavruların yuvadan tüylerini yiyiyor.Tüyleri 40 günlükken falan tam geliyor. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler

senelahmet

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Şenel
erbay' Alıntı:
Çiftlerini dinlendirmeye al yavru bakımıda dahada zayıflatacaktır kuşlarını.Tüy yeme problemine  Catasol  ilaç kullan. Bu ilaç sadece anne ve babaya uygulanır.
Kullanışı şırınga yardımı ile kuşun ağzına hergün 1 damla damlatarak 5 gün süreyle uygulanır. Ayrıca 1 ay içerisinde 5 günden fazla kullanılmamalıdır.

+1

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Tüy yeme hastalığı için Catasol ilacı kullanabilirsin. Her kuşta çözüm olmayabiliyor ama denemenizde fayda var. Yavruların küçük olması mikrobik kaynaklıda olabilir

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşlarınıza elma verirseniz iştahları açılır ve daha çok yem yerler. Ayrıca içeriğindeki malik asit sayesindede bağırsaktaki zararlı bakterilerin üremesini engeller

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
erbay' Alıntı:
Çiftlerini dinlendirmeye al yavru bakımıda dahada zayıflatacaktır kuşlarını.Tüy yeme problemine  Catasol  ilaç kullan. Bu ilaç sadece anne ve babaya uygulanır.
Kullanışı şırınga yardımı ile kuşun ağzına hergün 1 damla damlatarak 5 gün süreyle uygulanır. Ayrıca 1 ay içerisinde 5 günden fazla kullanılmamalıdır.
UYGULAYIN

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Kuşlarınızda kan değişimi zamanı gelmiş. Jumbo kırıkları ile eşleri değiştirirebilirsiniz.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Osmann06' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar 1 yıldır tek çiftimle üretim yapıyorum. Genelde bi kuluçkada 4-5 yavru veriyolar. Benim sorunum kuşlarım çok küçük çelimsizler yani. Petshoplara bakıyorum onlar daha kötü şartlarda baktığı halde kuşları benimkinden daha şişman duruyo. Karışık yem kullanıyorum hergün yumurta mamasıda weriyorum avi-vit vitamin kullanıyorum. Nerde yanlış yapıyorum anlamıyorum şuan çiftimin 3 yumurtası war bu kuluçkanın iyi geçmesini kuşlarımın diğer kuşlar gibi olmasını istiyorum.Birde dişi kuşum yavruların yuvadan tüylerini yiyiyor.Tüyleri 40 günlükken falan tam geliyor. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler
Kuşlarınızın fotografını eklerseniz daha saglıklı bilği verilir...Kuşlarınız belki suriye kuşlarından gelme olabilir, bu ırk bizim yerli diye tabir ettiğimiz kuşlardan da daha küçük yapılıdır...Bu kuşları hergün mama ile besleseniz bile bu kuşların olacagı o kadar...Haliyle yavrularıda küçük olur.Bence kuşlarınızı elden çıkararak maddi durumunuza göre iri yerli, kırma, çekoslavak, jumbo ırk kuşlardan edininiz...Tüy yolmaya gelince arkadaşlar catosol önermiş deneyebilirsiniz...

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Kuşlarınıza elma verirseniz iştahları açılır ve daha çok yem yerler. Ayrıca içeriğindeki malik asit sayesindede bağırsaktaki zararlı bakterilerin üremesini engeller
Arkadaşlar bana buradaki (Tiredeki) üretici arkadaşlar damızlıklara sakın elma verme kızgınlıkları gider çiftleşmez demişlerdi bu doğrumu ?

senelahmet

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Şenel
Abi şişmanlatmak için avi-vit kullanabilirsin içerisinde a vitamini bulunduğu için kuşlarının şişmanlamasında faydalı olur ...

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Osmann06' Alıntı:
Nasıl yani anlamadım ? ben tek çiftle hobi olarak üretim yapıyorum
Eşlerden birini yani erkeği değiştirmenizi öneririm. Hobi olarak yapmanızla eşlerden birinin değiştirilememesi arasındaki bağlantıyı anlayamadım. Bağlandıysanız farklı tabi. Erkeğin beslemede yetersiz kaldığı düşüncesindeyim.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
mustafa karaeli' Alıntı:
Arkadaşlar bana buradaki (Tiredeki) üretici arkadaşlar damızlıklara sakın elma verme kızgınlıkları gider çiftleşmez demişlerdi bu doğrumu ?
Abi ben her mamada mutlaka elma veriyorum.