zebra is. dişi kuşumun poposundaki şişlik

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Arkadaşlar dişi zebra kuşumun anüs kısmı şişmiş ve dışkısını yapamıyor yapmaya çalışırkende titremesi oluyor. ne yapmalıyım sizce

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KARDEŞ GEÇMIŞ OLSUN YUM TIKANMASIMI ZEYTIN YAĞI VE SICAK TUT
EĞER UR GIBI BIR ŞEYSE VETERINERLE IRTIBATA GEÇ SLM
kemal hocam saol birazdan resimde ekleyecem.

wertyu

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
helvacı
Bu yumurta tıkanmasına benzemiyor bu kuşatan daha önce yavru aldınız mı sanırım anüste bir üreme iç kısımda sert bir kitle tümoral bir oluşuma benziyor yumurta tıkanması bu kadar ağır kırmızı görünmez dışkısı sert mi yumuşak mı takip edebiliyormusunuz ?

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Tolga HELVACI' Alıntı:
Bu yumurta tıkanmasına benzemiyor bu kuşatan daha önce yavru aldınız mı sanırım anüste bir üreme iç kısımda sert bir kitle tümoral bir oluşuma benziyor yumurta tıkanması bu kadar ağır kırmızı görünmez dışkısı sert mi yumuşak mı takip edebiliyormusunuz ?
evet yavru aldım yavrular şu an 40 günlük. dışkı yaptığını göremedim yapamıyor sanki. olmadı bugün veterinere götürcem.

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Dişinizin öncelikle dışkılayıp dışkılayamadığından emin olmalıyız.Dışkılama oluyorsa dışkı nasıl?Kanlı bir yapı mevcut mu?Kuşun genel durumu nasıl?Eğer elinizde bu dişinin 40 günlük yavruları mevcutsa bu şişliğin kaynağı büyük oranda tümör değilde yumurtlayamamadır.Zebralar genelde yavruları 40-50 günlük arasında yerlerini sevmişlerde tekrar yumurtlamaya geçer.Panik yapmayıp rahat olun ;).Olayı tam tespit edelim acele etmeyin.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Murat ALP.' Alıntı:
Dişinizin öncelikle dışkılayıp dışkılayamadığından emin olmalıyız.Dışkılama oluyorsa dışkı nasıl?Kanlı bir yapı mevcut mu?Kuşun genel durumu nasıl?Eğer elinizde bu dişinin 40 günlük yavruları mevcutsa bu şişliğin kaynağı büyük oranda tümör değilde yumurtlayamamadır.Zebralar genelde yavruları 40-50 günlük arasında yerlerini sevmişlerde tekrar yumurtlamaya geçer.Panik yapmayıp rahat olun ;).Olayı tam tespit edelim acele etmeyin.
BU beni biraz rahatlattı. Bu hayvanlara bişey oldumu çok üzülüyorum. bu günde gözlemleyip bakacam yoksa sabah ilk iş veterinere gitmek olacak.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Murat ALP.' Alıntı:
+1

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
inşallah korkulacak bişey çıkmaz kuşunuzda geçmiş olsun

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
inşallah korkulacak bişey çıkmaz kuşunuzda geçmiş olsun
şimdi eve girdim ve yuvalığında bir adet yumurtası ile buldum. anlaşılan yumurta tıkanması olmuş ve kendi çabasıyla çözümlemiş. ancak bi sorumda yavrular 40 günlük oldular. artık almalımıyım yem yemeye çalışıyorlar ama kırdıklarına şait olmadım.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Soner DURMUŞ' Alıntı:
şimdi eve girdim ve yuvalığında bir adet yumurtası ile buldum. anlaşılan yumurta tıkanması olmuş ve kendi çabasıyla çözümlemiş. ancak bi sorumda yavrular 40 günlük oldular. artık almalımıyım yem yemeye çalışıyorlar ama kırdıklarına şait olmadım.
Gerçekten çok sevindim  kuşunuzda bir hastalık olmadığına :) Bu kuşları çok seviyorum :)
Eğer yavru kuşlarınız yem kıramayı öğrendiler ise hemen alın çünkü dişi tekrar yumurtladı kafeste kalabalık olmasın fakat 40 gümlük yavru yem kırabilr diye düşünüyorum öğrenmiştir...