ciancarlo
Uzman Üyemiz
- Web sitesi
- renkmuhabbetkusu.blogspot.com
- Adı
- Cihan
- Soyadı
- AYTAN
Ayhan VATANSEVER' Alıntı:Cihan Bey, tam emin olamamakla birlikte sanki beyaz parçalı olan kuşta erkek gibi duruyor...
Kesin tespit için ötümlerini dinlemelisiniz...
Eğer beyaz parçalı da diğeri gibi nağmeli çtüm yapıyor ise kesin erkektir...
Diğerinden şüphemiz yok zaten türüne ait erkeğin tüm renklerini taşıyor...
Kafese gelin ce kalamar kemiğini göremedim, kireç taşı yerine kalmar kemiği takarsanız çok daha uygun olur, ayrıca kafeste kuş kumun da hiç eksik etmeyin sıklıkla tüketirler...
Verimli ir üretim istiyor iseniz kafes hizası zemin ya da masa üstü değil de vitrin ya da dolap üstü olur ise çok daha faydasını görürsünüz...
Yem, su değişimi ve haftalık temizlik dışın da sahiplerinden ilgi-alaka istemeyen kendi türü ie sosyal olmayı seven bir kuş türüdür Zebra İspinozları...
BAŞARILAR...
Sağolun Ayhan bey parçalı beyaz ispinozum tek ötüm yapıyor ince bir sese sahip gagası turuncu renginde yanakları ve boynu gövde rengiyle aynı dişi olduğundan sonuna kadar eminim kafeste kalamar kemiği mevcuttu normalde bittiği için 2-3 günlük eksik olacak ispinozlarımdan bunun için özür diledim yeni siparişlerle tekrar kafeslerine takılacak kafeste kum grit mevcut yakında ispinozların değişik mutasyonlarıylada çalışmayı planlıyorum nedense ispinozları muhabbet üretimhanemde değilde evimde beslemek istedim yerleri sabit insan gözü mesafesinde dolap üstünde duruyor kızımın resim çekilmek istemesiyle koltuk üstüne alınmışlardı