Zebra ispinozu üremesi hakkında ?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Öncelikle merhaba, sırf merakımdan bundan bir hafta önce 3 erkek 7 dişi zebra ispinozu edindim ve 80-50-50 cm boyutundaki ufak salmama koydum ve suntadan yuva da yapıp kafesin içine 4 yuvayı astım, yuva malzemesi olarak hasır torbaların ipliklerini kısa kısa ayıklayıp kafesin belli yerlerine astım, kuşlar yuvalarına alıştılar hasırları taşıyıp yuva yaptılar, yuvalarım kutu şeklinde önleri yarıya kadar kapalı üst kısım açık, merak ettiğim 3 şey var, 3 erkekte kendilerine birer dişi seçti ve hasırları yuvaya taşıdı fakat o kadar çok hasır taşıdılar ki yuvaya neredeyse zor sığıyorlar, koca kutunun açık kısmında sadece bir fare deliği gibi boşluk kaldı tavanı bile ördüler, bu normal mi? ikinci sorum her erkek sadece seçtikleri bir dişiyle mi yavru yapacak? üüçüncü sorum da yuva tamamlandı ama çiftleşme göremiyorum çiftleşme ve yumurtalar ne zaman olur?? bu kuşları ilk kez besliyorum önerileriniz benim için çok önemli yuvaları bu hale getirmişlerdi ;

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
zebraların yuvanın her tarafını örmesi normal ancak siz çok fazla malzeme verdiğiniz için biraz abartmışlar. Gerçi siz malzame vermesenizde onlar birbirlerinin yuvasından malzeme çalacaklardır, kavgalara hazırlıklı olun.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Benimkiler peçete ile yumurtaların üstünü örttü be durum tavsiye edilmiyor. Fazla malzeme vermeyin deniyor. Ancak birbirlerine sataştıklarından ben ayırdım.

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Serkan DURMAZ' Alıntı:
zebraların yuvanın her tarafını örmesi normal ancak siz çok fazla malzeme verdiğiniz için biraz abartmışlar. Gerçi siz malzame vermesenizde onlar birbirlerinin yuvasından malzeme çalacaklardır, kavgalara hazırlıklı olun.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Serkan DURMAZ' Alıntı:

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
diğer yuvayı yapan erkek kuş malzeme arıyor ben koyuyorum o zaman da yuvayı abartan kuşlar malzemeleri alıp daha çok abartıyor :) ne yapacağımı bilemedim.

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
1 sorunuza gelince yuva malzemesini abartılı gördüm çok fazla ip vermişiniz bunun sıkıntılarını yaşarsınız yumurtaların hatta yavruların üstlerini iple kapatırlar tavsiyem fazla ipleri derhal alın
2 sorunuz zebralar birden fazla eşle üretile bilir ama her dişi kuş için bir adet yuvalık şartıyla yuvalık sayınız az
3 sorunuz ise yuvaları yaptıktan sonra  bir hafta 10 gün içinde yumurtalar gelir

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:
1 sorunuza gelince yuva malzemesini abartılı gördüm çok fazla ip vermişiniz bunun sıkıntılarını yaşarsınız yumurtaların hatta yavruların üstlerini iple kapatırlar tavsiyem fazla ipleri derhal alın
2 sorunuz zebralar birden fazla eşle üretile bilir ama her dişi kuş için bir adet yuvalık şartıyla yuvalık sayınız az
3 sorunuz ise yuvaları yaptıktan sonra  bir hafta 10 gün içinde yumurtalar gelir
+1