Zeolit Hakkında Neler Biliyoruz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Canan Hanım!
Ben teşekkür ederim. Sizinde belirtiğiniz gibi maalesef kribensisler karides düşmanı!

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın İskender Bey!
Bıldırcın kümeslerindeki kokunun giderilmesi için 1-5 mm olan zeoliti ince bir tabaka halinde kümeslerin tabanına, taban altlığı olarak sermenizi tavsiye ederiz.
Bu durumda uzun süreli olarak (bıldırcın sayısına göre değişkenlik gösterir.) kokudan, bakteriden ve zararlı olabilecek mikro organizmalardan kurtulursunuz!
Yem Katkısı olarak: Granül şeklinde veya toz halinde olan Zeolit, yem ağırlığının % 5 oranında yada hayvan ağırlığının % 5'i kadar yeme karıştırmak suretiyle kullanabilirsiniz! (Tavsiyemiz hayvan ağırlığının % 5 oranıdır.)
Bu iki ürün arasındaki fark ise en bariz görünür kısmı, yumurta kalitesi, yemden daha fazla yararlanma, civcivlerdeki hızlı büyümenin yanısıra ölümlerin azalmasıdır.
Elbetteki siz her ne kadar yem katkısı kullansanız da 1-5 mm taban altığı olan Zeolit'ten de hayvanlar kalan ihtiyaçlarında karşılayacaklardır.
Yardımcı olabileceğimiz konularda hizmetinizdeyiz.
Saygılarımızla,

Balıkesir Zeolit

Yeni Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
saraçoğlu
Sayın forum üyeleri; Hobi ve  ticari anlamda kuş besleyen herkez hayvanlarına gözü gibi bakar ve hertürlü hastalıktan kaçınmaya çalışırız. Bu bağlamda forum üyelerine faydası olabileceğini düşündüğüm ve takip ettiğim sayfayı sizlerle paylaşmak istedim. (www.veterinertavukculuk.org/uploadimg/dergiler/2013-1.pdf) linkindeki sayfayı açıp 12. sayfadan itibaren bir göz gezdirir isek inanıyorum ki faydalı bir bilgi sunmuş oluruz.Saygılarımızla Balıkesir Zeolit

mavibocek33

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
ebeli
selamlar cumhur bey yanlış anlamazsanız bir şey sormak isterim ben yine forumdan recep bey diye bir arkadaşla görüştüm zeolit konusunda fakat kapıda ödeme yapamıyormuşuz ve bende dışarı çıkamıyorum haliyle bu üründen yararlanamadım siz recep beyle berabermisiniz? eğer ayrı iseniz kapıda ödemeli yollayabilirmisiniz şimdiden teşekkürler

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Murat Bey!
Şimdilik kapıda ödeme sistemini kullanmıyoruz. Biz bu işi Recep Bey'le birlikte yapıyoruz.
Telefonda görüştüğümüz şekilde aşağıdaki linkten 24 kg satın alımını yapmanız durumunda biz kargo size ait üzere 50 kg olarak ürünü göndereceğiz!
Ürün size geldiğinde onay vermeniz halinde Sanalpazar ödemeyi bizim hesabımıza aktarmaktadır.
Saygılarımızla;

http://www.sanalpazar.com/1-Kg-1-5-Mm-Zeolit-Kafessalma-Taban-Malzemesi-tozsuz__isp7054851

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Kadir Bey!
Murat Bey kapıda ödeme istiyordu, bizim böyle bir uygulamamız şimdilik yok!
Sanal pazarda Murat Bey'in istediğinin ürünü fiyatı 2,50 TL ancak buraya özgü olarak belli bir süreliğine ürünü 1,25 TL'ye satıyoruz!
Daha net açıklamak gerekirse;
1,25 x 50 kg = 62,50 TL + Kargo yapıyor!
Ancak Murat Bey Sanalpazardan ürünü alırsa;
2,50 x 25 kg = 62,50 TL ödemesi gerekiyordu. Düz hesap olsun diye 24 kg alın biz 50 kg göndereceğiz dedik!
Sizinde anladığınız gibi 60 + 32 (kargo) = 92 TL Murat bey ödeyecek.
Ama sanalpazardan ürün 50 kg alınmış olsaydı.
2,50 x 50 = 125,00.- Murat Bey'in bize ödemesi gerekirdi.
Açıklama uzun oldu ama bilmiyorum anlatabildim mi?
İlginize teşekkür ederim.

rebelmummy

Takipçi Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
yiğit
Cumhur ÇAKAR' Alıntı:
Sayın Kadir Bey!
Murat Bey kapıda ödeme istiyordu, bizim böyle bir uygulamamız şimdilik yok!
Sanal pazarda Murat Bey'in istediğinin ürünü fiyatı 2,50 TL ancak buraya özgü olarak belli bir süreliğine ürünü 1,25 TL'ye satıyoruz!
Daha net açıklamak gerekirse;
1,25 x 50 kg = 62,50 TL + Kargo yapıyor!
Ancak Murat Bey Sanalpazardan ürünü alırsa;
2,50 x 25 kg = 62,50 TL ödemesi gerekiyordu. Düz hesap olsun diye 24 kg alın biz 50 kg göndereceğiz dedik!
Sizinde anladığınız gibi 60 + 32 (kargo) = 92 TL Murat bey ödeyecek.
Ama sanalpazardan ürün 50 kg alınmış olsaydı.
2,50 x 50 = 125,00.- Murat Bey'in bize ödemesi gerekirdi.
Açıklama uzun oldu ama bilmiyorum anlatabildim mi?
İlginize teşekkür ederim.

Açıklama için teşekkür ederim gayet açıklayıcı oldu, kargo parası bayağı pahalı tutuyor, sanalpazar 10 desiye kadar sabit ücret veriyor, tahminen 15 kg'lık paket için 6 tl kargo tutar bu konuda bilginiz var mı?

yaşar

Üyemiz
Adı
yaşar
Soyadı
kabak
Tavuklara katkı olarak zeolt  yemlerine %1 olarak , kullanılıyor .
Tavuklar 2 veya 2,30 kilo olarak hesaplanıyor , muhabbet kuşları 40 gr geldiğine göre muhabbet kuşları bunu yerse , muhabbet kuşlarına ne olur ? Bunu istanbul veterinerlik fakültesi ölümle sonuçlanır diyorlar konuştuğum hocalar Bu zeolt kuşlar için araştırılmışı  ? verilmesinde bir sakınca görülmesinde bir belge alınmışmı ?
saygılar  :'(

Balıkesir Zeolit

Yeni Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
saraçoğlu

Balıkesir Zeolit

Yeni Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
saraçoğlu
Yaşar KABAK' Alıntı:
Tavuklara katkı olarak zeolt  yemlerine %1 olarak , kullanılıyor .
Tavuklar 2 veya 2,30 kilo olarak hesaplanıyor , muhabbet kuşları 40 gr geldiğine göre muhabbet kuşları bunu yerse , muhabbet kuşlarına ne olur ? Bunu istanbul veterinerlik fakültesi ölümle sonuçlanır diyorlar konuştuğum hocalar Bu zeolt kuşlar için araştırılmışı  ? verilmesinde bir sakınca görülmesinde bir belge alınmışmı ?
saygılar  :'(
Yaşar Bey İstanbul veterinerlik fakültesinde bu bilgiyi size kim verdiyse lütfen bizimle bu platformda ismini paylaşın bizde konuyla ilgili olarak resmi analiz ve tahlıl sonuclarımızla beraber o ilgili kişi hakkında yasal işleme başlamak üzere hazırlıgımızı yapalım şimdiden paylaşımınız için teşekkürler....

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Yaşar Bey!
Daha öncede açıkladığım gibi hiçbir hayvan ihtiyacından fazlasını yemez! Bir muhabbet kuşu'nun veya kanarya'nın, finch'in, cennet papağanı'nın, jako'nun, tavukların, deve kuşlarının ve diğer canlıların hangisin önüne ZEOLİT'i koyarsanız koyun SADECE ihtiyacı kadar yer!
Yapılmış bütün araştırmalarda KOKSİDİYOZ hastalığından tutun hayvanlardaki cilt kanseri tedavisine kadar ZEOLİT kullanılmaktadır. YANİ ANLAYACAĞINIZ ZEOLİT CANLILARI ÖLDÜRMEZ! (Nevşehir bölgesinde üretilen hariç) Çünkü ZEOLİT'in fazlası idrar yoluyla atılmaktadır.
Aşağıdaki linklerde bunu görebilirsiniz!
Örneğin kuşun KOKSİDİYOZ hastalığına yakalandığını varsayalım;
Koksidiyoz hastalığının yapısını bilmeden hareket etmek elbetteki yanlış olur! Şöyle ki koksidiyoz bulaşmış bir kümeste koksidiyozun kümesteki hayvanları öldürmesi uzun zaman almaktadır. Bu hastalığın tespiti esnasında kümeslerde ZEOLİT kullanılması halinde bu ölüm süresi ZEOLİT'inde etkisiyle uzamakta ve BİLİNÇLİ  bir üretici kümesinden KOKSİDİYOZ bakterisini defedebilmektedir.
KOKSİDİYOZ bakterisi kalsiyumu sevmez, nemli ve pis bir ortam ister bu şekilde hızlı bir şekilde üreyerek canlıya (Büyükbaşta dahil) zarar verir. Ancak ZEOLİT nem tutucu, temizleyici ve kalsiyum yüklü bir volkanik kökenli bir maden olduğundan KOKSİDİYOZ bakterisi ZEOLİTİ sevmez! Ve ZEOLİT’in düzenli kullanıldığı kümeslerde üreyemez.

LİNKLER
1. Avustralya Kuş Veterineri Dr. Ross Perry’nin CİLT KANSERİ tedavisi için anlattıkları;
(Damla olarak kullandığı SIVILAŞTIRILMIŞ ZEOLİT’tir)

http://www.budgerigarhealth.com/page/2

2. Uluslar arası Bioteknelojik Araştırmalar Merkezi’nin civcivlerde Koksidiyoz Tedavisinde Zeolit kullanımı;

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2158650

(Bu 2 link İngilizcedir)

3. Koksidiyoz Hastalığı ile ilgili 2006 tarihli Çukurova Üniversitesine ait 92 sayfalık doktora tezi.

http://library.cu.edu.tr/tezler/5751.pdf

4. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Beslenme Anabilim Dalı’ndan Prof Dr. İrfan ÇOLPAN’ın Kanatlı Beslenmesinde Zeolitin Etkileri yazısını okursanız yine ÖLÜMLERİN neyin neden olduğunu ve ZEOLİTİN nasıl hayvanları koruduğunu görebilirsiniz!

http://www.veterinertavukculuk.org/uploadimg/dergiler/2013_1.pdf

Saygılarımızla;

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Kadir Bey!
İlginize teşekkür ederim. Sanal pazar'ın sayfasında Yurtiçi Kargo ile yaptığı anlaşma çerçevesinde belli bir orana kadar fiyatlar var. Ancak bu miktar geçtikten sonra fiyatlar çok fazla oynuyor! Balıkesir'den İstanbul'a gidecek olan bir 20 kg'lık kargo için Yurt içi Kargo 38,23 TL isterken aynı kargoyu Sürat ise 18,34'e götürebiliyor.
İlginize tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımızla;

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
Arkadaşlar yaklaşık olarak 25 gündür kullanıyorum hiçbir zararını şimdilik görmedim hem taban kumu olarak hemde kuş kumu olarak kafesler de mevcut. Mama katkısı olarakta veriyorum ama onu çok az veriyorum şimdilik sorun yok gibi uzun vadede nasıl olur onu zamanla göreceğiz..

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Hamza Bey!
İlginize ve ürünümüzle ilgili kampanya sonrası yaptığınız gözlemler için çok teşekkür ederiz.
Biz ZEOLİT'e güveniyoruz ve zamanla sizlerinde daha iyi bir şekilde kullanabileceğinizi tahmin ediyoruz. Sadece biraz araştırma yetiyor. Ve mümkünse daha önceki mesajlarımızda vermiş olduğumuz linklere göz atmanızı tavsiye ederiz. Bize, ileriki günlerdeki gözlemlerinizi aktarırsanız seviniriz.
Saygılarımla,

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
ürünü yani zeolit mama katkısını geçen hafta pazar sabahı mama içerisine denilen ölçüde yani yarım çay kaşığı kadar şeklinde katıp verdım ve ailemi alıp pikniğe gittim
akşam 7-8 gibi eve döndüm ve kuşlarıma baktığımda dişi kuşumun hayli kabarmış ve halsiz bir şekilde olduğunu gördün
hemen ayırdım ve karantinaya aldım ama malesef 1 ertesi gün öldü, diğer 3 kuşumdada benzer halsizlik ve kabarma oldu
şu zamana kadar onların tedavisi ile uğraştım, atlatıcaklar inşallah.
tüm bunlar zeolitten mi oldu bilemem ancak bildiğim tek şey
zeoliti verene kadar kuşlarımda hiç bir sıkıntı yoktu,
ürünle ilgili gözlemlerim bunlardır..

yaşar

Üyemiz
Adı
yaşar
Soyadı
kabak
arkadaşlar zeolit derneğimizin düzenleidiği kampanyada geldi ve Mert Aydın kardeşimizin dediği gibi kuşlarımın altına serdim ve mamalarına yarım çay kaşığı koydum akşam yatıp sabah kalkıp üretimhaneme girdiğimde 3 tane kuşum ölmüştü ve akşam işten geldiğimde 5 tane kuşum daha ölmüştü ve zeolitten önce hiç bir sorunum yoktu ve yiyen kuşlarım kabarma halsizleşme gördüm kuşlarımın altından aldım ve şuan 20 tane tepeli muhabbetim 4 tane ise çek muhabbetim öldü ve Benim kanaatim zeoliti verdikten sonra öldü .

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Yaşar KABAK' Alıntı:
arkadaşlar zeolit derneğimizin düzenleidiği kampanyada geldi ve Mert Aydın kardeşimizin dediği gibi kuşlarımın altına serdim ve mamalarına yarım çay kaşığı koydum akşam yatıp sabah kalkıp üretimhaneme girdiğimde 3 tane kuşum ölmüştü ve akşam işten geldiğimde 5 tane kuşum daha ölmüştü ve zeolitten önce hiç bir sorunum yoktu ve yiyen kuşlarım kabarma halsizleşme gördüm kuşlarımın altından aldım ve şuan 20 tane tepeli muhabbetim 4 tane ise çek muhabbetim öldü ve Benim kanaatim zeoliti verdikten sonra öldü .
GEÇMİŞ OLSUN YAŞAR BEY GERÇEKTEN ÜZÜCÜ BİR DURUM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...