Zorla Yuvaya Alıştırdım.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Yeni aldığım çiftlerime bir hafta önce yuva taktım. Ancak bugüne kadar yanına bile yanaşmadılar, bende sabredemedim ve şöyle bir yöntem uyguladım.

Kafesin içinde kuşları yakalamaya çalıştım, ama yakalamak için değil. Öyle olduki erkek yuvanın önünde kapana kısıldı ve yuvanın içine girmekten başka kaçacak yerde bırakmadım, oda çaresiz istemeye istemeye kendini yuvanın içine attı.

Sonra dişi içinde aynı yöntemi uygulamaya başladım, ancak dişi inatçı, yuvanın önüne gelsede bir boşluk bulup kaçıyor ama asla yuvaya girmiyordu.Bu arada erkekde her çıktığında elimden korkarak yuvaya girmeye başladı bir yandan. Sonunda dişide boşluk bulamayacağı şekilde yuvanın ağzında sıkışınca oda yuvaya girdi kurtulmak için. Onlar çıktıkça ben aynı işlemi tekrarladım bir kaç defa.

Sonuç;

Şimdi kafesden elimi sokunca ikiside yuvaya balıklama atlayıveriyorlar, dahası da var;
Dişi artık normalde de yuvanın içine bakmaya ve giriş deliğini kemirmeye başladı...

İyimi ettim kötümü biliyorum ama sonuçda yuvayı güvenli alan olarak beyinlerine yerleştirdiler, artık yuvaya girince huzurlu ve güvende hissediyorlar kendilerini.

Ümit AKI' Alıntı:
Durun neden kızıyorsunuz arkadaşlar. Şu anda kuşların morali gayet iyi, beni görünce ürkmüyorlar, tam tersine onları tutmaya çalışmadığım sürece bana kayıtsızlar. Sebebide iki kuşunda evlerde tek büyümüş ve insana alışmış olmaları.

Sanırım benim olayı tasvir ediş şeklimdeki mübağaladan sebep meseleyi gözünüzde biraz büyüttünüz :), zannettiğiniz gibi korkutup strese falan sokmadım kuşları.
Gelen tepkiler üzerine alttaki mesajımdan alıntıdır...

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Doğal olanı dışında yapılan bu tarz mücadeleler nafile sonuçlanabilir.Kuş orayı üreme yavru bakma alanı değil korktuğunda sığınma yeri görürse iş kötü.Üretimde ana kurallardan biri strese maruz kalmalarına neden olmaktır.Doğal olarak kızışacak ve kendi isteğiyle olacak bu iş.Girse ne olur,yumurta verecek anatomik hazırlıkta ve içgüdüde değilse...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Bana kalsa doğru yapmamışssınız. Hayvanlar kendi isteği doğrultusunda yuvayı zaten severler bu noktada acelecei olamamak lazım. yarın bir gün yumurta ve yavruda da böyle sabırsız olursanız üzücü sonular alabilirsiniz... neeee

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Ümit bey siz kuşlara mama ile vitamin ile iyi bakın fazlada rahatsız etmeyin yeter kuşlar kendini üremeye hazır ve ortamıda güvenli bulurlarsa zaten yavru yaparlar.
Birde düz mantkla bakalım o kuşlar siz elinizi soktuğunuzda korktuğu için yuvaya kaçıyorsa yarın yuvalığı açtığınızdada paldır küldür kendilerini dışarı atacaklar artık yumurtamı çatlar yavruya bi şeymi olur bilinmez.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Doğru bir yöntem olmadığının farkındayım, ancak merak işte (yapımda var). Yeni şeyler denemeyi, her işe pratik çözümler üretmeyi seviyorum. Buda doğallığı ortadan kaldırıp yapay çözümler üretilmesini sağlıyor. İnsanoğlu arılara bile fabrikasyon petek veriyorki zaman kazansın :)

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,9791.msg138094/topicseen.html#new

Bakın son öneride Kemal bey ne demiş.

Bu kuşları ne kadar yakalamaya çalışırsanız o kadar yanlış yaparsınız.Başımdan geçeni anlatayım.Yuvalık temizliği esnasında yuvanın takılı olduğu açık bölümden erkeklerden biri kaçtı.Normalde uçamadan yere inmesi lazım.Ancak ya yediğinden ya içtiğinden güçlü kanatları varmış ve uçmaya başladı.Yakalarken uğraştırdı,düştü etti vs.Yakalayıp kafese koyduğumda kanatları açık vaziyette yerle yeksan oldu.Kalp krizinden ölür dedim ki bu iki sefer geldi başıma.Neyse toparladı kuş.Ancaaaak her suluk astığımda her mama takarken kuş halen çok ürküyor.İyice çekingenleşti.Neyse uzatmayayım dip not olarak belirteyim kuşların yanlarına gireceğim zaman kapıdan ses verir girerim aniden beni görüp ürkmesinler diye bir başlarsa arkasını toplamak zor.

ayhangorguc

Takipçi Üyemiz
Adı
Emir
Soyadı
Demir
Muhabbetlerin güvenini bir kere kazanırsan kafese bile gerek kalmaz, ancak gel görki sen ürkütmüşsün bundan sonra her seni gördüklerinde ürkecektirler.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Ayhan GÖRGÜÇ' Alıntı:
Muhabbetlerin güvenini bir kere kazanırsan kafese bile gerek kalmaz, ancak gel görki sen ürkütmüşsün bundan sonra her seni gördüklerinde ürkecektirler.
Aynen katılıyorum.Geçenlerde bir paylaşım vardı.Bakın güvenirse neler olur...

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,5036.0.html

Aslında değinilecek başka bir konuda şu;videoda bakarsanız çiftleşme arzusunda kuşlar var.Arkadaşlar kuşlar bu şekilde istekli olmadığı sürece yapılan her mücadele çokta işe yaramıyor.Kızıştırmak yerine iyi besleyelim doğal olarak kızışır zaten...

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
Ümit AKI' Alıntı:
Yeni aldığım çiftlerime bir hafta önce yuva taktım. Ancak bugüne kadar yanına bile yanaşmadılar, bende sabredemedim ve şöyle bir yöntem uyguladım.

Kafesin içinde kuşları yakalamaya çalıştım, ama yakalamak için değil. Öyle olduki erkek yuvanın önünde kapana kısıldı ve yuvanın içine girmekten başka kaçacak yerde bırakmadım, oda çaresiz istemeye istemeye kendini yuvanın içine attı.

Sonra dişi içinde aynı yöntemi uygulamaya başladım, ancak dişi inatçı, yuvanın önüne gelsede bir boşluk bulup kaçıyor ama asla yuvaya girmiyordu.Bu arada erkekde her çıktığında elimden korkarak yuvaya girmeye başladı bir yandan. Sonunda dişide boşluk bulamayacağı şekilde yuvanın ağzında sıkışınca oda yuvaya girdi kurtulmak için. Onlar çıktıkça ben aynı işlemi tekrarladım bir kaç defa.

Sonuç;

Şimdi kafesden elimi sokunca ikiside yuvaya balıklama atlayıveriyorlar, dahası da var;
Dişi artık normalde de yuvanın içine bakmaya ve giriş deliğini kemirmeye başladı...

İyimi ettim kötümü biliyorum ama sonuçda yuvayı güvenli alan olarak beyinlerine yerleştirdiler, artık yuvaya girince huzurlu ve güvende hissediyorlar kendilerini.
ÜMÜT BEY SİZİ KINIYORUM BÖYLE NE ÇİFT BESLENİR NEDE YAVRU ALINIR..BENCE SİZ BU  İŞİ BIRAKIN.ÜRETİMDE EN BÜYÜK SIR SABIRDIR..

E

elaziz2316

Guest
Ahmet ÇETİN' Alıntı:
ÜMÜT BEY SİZİ KINIYORUM BÖYLE NE ÇİFT BESLENİR NEDE YAVRU ALINIR..BENCE SİZ BU  İŞİ BIRAKIN.ÜRETİMDE EN BÜYÜK SIR SABIRDIR..
    Sonuna kadar katılıyorum. Bunun adı "Yuvaya Alıştırdım" olamaz. Olsa olsa "Kuşlara nasıl stres yaşatılır, nasıl psikolojik işkence edilir" olur. Sizi şiddetle ve de esefle kınıyorum. Bu şekilde bakacaksanız bence hiçbir canlı beslemeyiniz lütfen.  neeee  neeee  neeee

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Durun neden kızıyorsunuz arkadaşlar. Şu anda kuşların morali gayet iyi, beni görünce ürkmüyorlar, tam tersine onları tutmaya çalışmadığım sürece bana kayıtsızlar. Sebebide iki kuşunda evlerde tek büyümüş ve insana alışmış olmaları.

Sanırım benim olayı tasvir ediş şeklimdeki mübalağadan sebep meseleyi gözünüzde biraz büyüttünüz :), zannettiğiniz gibi korkutup strese falan sokmadım kuşları.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
hadi zorla yuvaya soktun zorla yumurtlata bilecekmisin.kuşların hazır olmadıktan sonra hiç birşeyi zorla onlara yaptırmaman gerekir.kuşlarını sitrese sokarsın .unutmaki her türlü hastalığın başı sitrestir.

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
ümit beyden önce siz hata yapıyorsunuz. Belli ki ümit bey bu işte yeni ona doğru gelen şeyi yapmış. Bu işte tecrübeli abilerimiz ona doğruyu kızarak söylememeli bence. Yaptgınız yanlış olsada inş. yavruları görmeniz nasip olur. hayırlı üretimler..

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Ugurcan BURAN' Alıntı:
ümit beyden önce siz hata yapıyorsunuz. Belli ki ümit bey bu işte yeni ona doğru gelen şeyi yapmış. Bu işte tecrübeli abilerimiz ona doğruyu kızarak söylememeli bence. Yaptgınız yanlış olsada inş. yavruları görmeniz nasip olur. hayırlı üretimler..
Hiç muhabbet kuşu ile ilgisi olmayan bir insan bile bu siteye girdikten sadece beş dakika sonra bu işin püf noktasının ''sabretmek'' olduğunu hemen anlayacaktır...

Bu arkadaşımızın yaptığı düpedüz eziyet..(yaşınızı bilmiyorum ,yaşa vermek gerek desek bile bu işin yaşla ilgisi yok..)

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
muhabbet üretimde en önemli husus sabretmek ve kuşları üremeleri için uygun ortamı, bakımı sağlamaktır. onlar zamanı gelince yuvayı kullanacaklardır. Zorla güzellik olmaz  :)

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Uyarılarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Ben sabırsızlıktan değil, yanlızca sonucunu merak ettiğimden öyle bir deneme yaptım. Kuşlar tek olarak ele alışkın büyütülmüş olduğundan korku ve dehşete kapılmış değiller..

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
acemiliğin bini bin para  neeee aslen yapılmaması gereken bir durum ama dur bakalım ne olacak ama bir arkadaşın dediğine dikkat etmen lazım kuşlar her hamlede paldır küldür yuvaya kaçıyorlarsa yumurta kırılması veya yavruyu ezme olasılığı fazla.... :(

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
inşallah herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız bu davranışınızdan dolayı kuşlardan yana