2013 yavrulardan nostalji...Selman ÇELİKKOL / K O N Y A

budgerigar

Takipçi Üyemiz
Adı
Selman
Soyadı
ÇELİKKOL
Merhaba arkadaşlar.

Bir çoğunuz gibi bizde muhabbet kuşları ile çocuk yaşlarımızda tanıştık. Onları sevdik, konuşturduk, ufaktan üretmeye çalıştık.

Son yıllarda bu sevgi yeniden içimde kıpırdamaya başlamıştı. Arayış içine girdik. Derken, bu güzel kuşların, tabiri caizse muhabbetin şahı olan (bizdekiler pek şah sayılmaz) show jumbonun üretimine 2013 yılının şubat ayında Mesut Çetin kardeşimin vesilesi ile (bu site üzerinden)  Onur Başkaya kardeşimle tanışmam sonucunda başladım. Çok hızlı bir başlangıç oldu benim için. Aldığım kuşların % 90 ında bir kaç hafta içinde yumurtaları görmeye başladım ve nitekim yavrularınıda. Şükürler olsun ki iyi insanlarla karşılaşmış, tanışmışım...

Tam manası ile eski üretici ustalara nazaran, kendimi usta üretici olarak görmesemde, amatör üretici olarak büyük bir gayretle yaklaşık 1 yıldır Show jumbo üretimi yapmaya çalışıyorum. Hobi yada farklı olarak üretim yapacak arkadaşlara tavsiyemdir...

Bu işte kan denilen olay çok önemliymiş. Bu kuşlarda çoğu şey genlerden geliyor. (Bakıcılık v.s.)Belli başlı kişilerden ÖZELLİKLE yerli üretim kuşlar almak, dış kaynaklı seceresi bilinmeyen kuş almaktan her zaman daha daha iyiymiş, bunun farkına vardık arkadaşlar.

Kuşlar elime geçtikten kısa bir süre sonra Kıvrık Gagalılar Derneğine hemen uye oldum ve Selahattin Abime 100 adet bilezik siparişi verdim. 100 adet ne yapacaksın bu kadar bileziği ?...  :)

Bilezikler elime ulaştığında, bir sezon için çok fazla bilezik aldığımı düşünüyordum. Fakat, gerek kuşlarımın kanlarının sağlam olması, gerekse bizim heyecanlı ve iyi bakımımız neticesinde yaklaşık olarak 9 ay gibi bir zamanda ve bir kezde yer değişimi yapmama rağmen 85 adet yavru aldım. Bu benim için büyük bir başarı... Emeği geçen arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ederim.

2014 yılı yeni sezon üretimine bir çoğumuz başladık. Ben ise şimdi sizlerin beğenisine 2013 yılında almış olduğum yavrularımı görsel olarak sunuyorum (2014 ler yolda).

Sorularınız öneri ve dilekleriniz için mail adresim: selmancelikkol@hotmail.com

Herkese hayırlı, sağlıklı ve verimli üretimler dilerim...

2013 yavrularımdan bir kısmı...M A Ş A A L L A H demeyi unutmayalım...

Anaçlarım ve diğer fotoğraflar için : https://www.facebook.com/selman.celikkol

2014 yavrularla bir sonraki başlık altından buluşmak üzere :)

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Selman ÇELİKKOL' Alıntı:
Teşekkür ederim Erçin kardeşim.
kardeş maşallah çok güzeller bende üretmek istiyorum ama pvc box mı kullanıyorsun yoksa kafes mi kafesse eğer fotoğraf ekler misin ?

budgerigar

Takipçi Üyemiz
Adı
Selman
Soyadı
ÇELİKKOL
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
kardeş maşallah çok güzeller bende üretmek istiyorum ama pvc box mı kullanıyorsun yoksa kafes mi kafesse eğer fotoğraf ekler misin ?
Ahmet kardeşim, ben pvc box kullanmıyorum. Üretim kafesi denilen geniş kafeslerden kullanıyorum. Pvc box biraz yer ve imkan istiyor :)

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Selman ÇELİKKOL' Alıntı:
Ahmet kardeşim, ben pvc box kullanmıyorum. Üretim kafesi denilen geniş kafeslerden kullanıyorum. Pvc box biraz yer ve imkan istiyor :)
eyvallah kardeş cevap verdiğin için sağol. peki üretim kafesine  sığıyorm show jumbolar . bende bu kafeslerden var acaba büyüklüğü yeterli mi
Kod:
http://ilan.elookat.com/ilan-MUHABBET-URETIM-KAFESI-PIRINC-GUMUS-KAPLAMA-uasuAAN-3578204.htm[IMG][/IMG]
  http://ilan.elookat.com/ilan-MUHABBET-URETIM-KAFESI-PIRINC-GUMUS-KAPLAMA-uasuAAN-3578204.htm

budgerigar

Takipçi Üyemiz
Adı
Selman
Soyadı
ÇELİKKOL

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Maşallah abi. Dediğin gibi kan olayı çok önemli. Hayırlı üretimlerin devam etsin abi...