..

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Geçmiş olsun. Arkadaşlar istemiyerek mama+ilaç olayını abartıyoruz herhalde. Çünkü mamalarda bi dünya vitamin vb etken malzemeler var ama bize yeterli gelmiyor bir çok malzemede içersine katıyoruz. Yani mamanın amacını aşıyoruz. İçimizde kötülük yok ama ben dahil bir çok kişi bu hatayı yapıyor ve sonuçları kötü oluyor. Özellikle kimyasal takviyesini kuşlar hasta olmadan vermek yanlış bence denedim gördüm. Şimdi ilaçları aldım eve buz dolabına koydum. Vermeyeceğim bundan sonra mama yeterlidir.

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
saolun arkadaşlar tabiki herşeyin fazlası zarar diyorum ama gerçekten elimizde olmadan abartıyoruz bence engüzeli dogal ama işte yok tüye girdi yok zayıf kaldı yok kırgın düştü diyip ilaç vs yükleniyoruz valla şaşıyorum çogu arkadaşım mama bile vermiyor çokta güzel yavru alıyor biz fazla abartıyoruz bana kalırsa bu konuyu birçok arkadaşıma faydalı olacagını düşündüyüm için paylaştım

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:
saolun arkadaşlar tabiki herşeyin fazlası zarar diyorum ama gerçekten elimizde olmadan abartıyoruz bence engüzeli dogal ama işte yok tüye girdi yok zayıf kaldı yok kırgın düştü diyip ilaç vs yükleniyoruz valla şaşıyorum çogu arkadaşım mama bile vermiyor çokta güzel yavru alıyor biz fazla abartıyoruz bana kalırsa bu konuyu birçok arkadaşıma faydalı olacagını düşündüyüm için paylaştım
+1
thumbsupbo

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:
Hasan bey ilaç konusunda abartma olayına katılıyorum . Ancak mama vermeden yavru alma konusuna gelince orada farklı bir durum var.Mama vermeden yavru alırsınız ancak yavru büyütürken yavrularda sorun çıkabilir hadi onu geçtim diyelim anaçlar çok güçsüz düşerler devamlı yavru vermezler verseler bile birkaç batım sonra halsizlikten dişi ölür gider.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:
arkadaşlar  yaklaşık iki aydır kümesimde yuvalıklarda yavru ölümleri yaşıyordum avcılar veteriner fakültesine ölü yavrulardan götürdüm sonuç olarak yavruların böbreklerinde aşırı kalsiyuma raslandıgını söylediler bu tür yavru ölümü yaşayanlar varsa verdikleri mama ve ilaçlara dikkat etsinler dün itibariyle kümeste mama ve ilaç olayını bir müddet kestim sonucu paylaşacagım sizlerle
Hasan bey mama hazırlarken içine yumurta kabugunu toz haline getirip ekliyormusunuz eger yapıyorsanız kalsiyum fazlalıgı bundan oluşabilir büyük ihtimlle...ayrıca kafesteki SÜBYE KEMİGİNİ'de kuş yumurtasını bitirince yavrular çıkmadan kaldırın..

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
yaklaşık 1.5 yıldır üretimdeyim Rabbim nazarlardan korusun daha hiç ilaç vermedim birtek yuvalıklara opikal-5 setpiyorum başkada bişi yok mamayıda kendim yapıyorum çoğumuz ilaçların içeriğini bilmeden alıyoruz veriyoruz sonra sorunlar peş peşe ortaya çıkıyor doğal şeyler verelim arkadaşlar kuşlara engüzel olan doğallıktır

Hasan Bey bence mamayı kaldırmak yerine içeriğine iyi bakın kalsiyum katkısı nedir ve ilaç olayını bence tamemen kaldırın  saygılar

esd

Üyemiz
Adı
ALİ
Soyadı
DEMİR
çok geçmiş olsun herkesin içinde kuşlarımızı nasıl daha iyi besleyebiliriz ne yapmam gerekiyor diye kuşkular oluyor bazen suyuna vitamin koyuyoruz mamasına vitamin koyuyoruz şu markanınki güzel değil birde şu markayı kullan diyorlar kuşlarımıza dayıyoruz vitamini kuşu tüy dökümünden kurtarmak için vitamine yükleniyoruz aksine kuş kurtulmadan tekrar tüy dökümüne giriyor ben şahsen vitamini kestim haftada bir veya iki yeşillik veriyorum hergün kendi hazırladığım yumurta mamasını veriyorum sularını hergün tazeliyorum kafesleri temiz tutuyorum ve şu anda bulundukları ortam 24 saat boyunca en düşük 20 en yüksek 22 derece ve kuşlarım ortamlarından gayet memnunlar herkese sağlıklı üretimler

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
arkadaşlar tabiki mama yavrulu kuşlar için şart ama benim için bir mütdet 2 hafta mesala ara vermem lazım deneme açısından zaten veterinerde kesmemi tavsiye etdi mama derken kendi yaptıgımız mamalarda da tabiki kalsiyum var yumurta havuç ekmek dahil hepsinde kalsiyum var konuyla ilgili tüm yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür ederim allah herkes için en hayırlısı neyse onu nasip etsin