hasanhasan
Uzman Üyemiz
...
+1Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:saolun arkadaşlar tabiki herşeyin fazlası zarar diyorum ama gerçekten elimizde olmadan abartıyoruz bence engüzeli dogal ama işte yok tüye girdi yok zayıf kaldı yok kırgın düştü diyip ilaç vs yükleniyoruz valla şaşıyorum çogu arkadaşım mama bile vermiyor çokta güzel yavru alıyor biz fazla abartıyoruz bana kalırsa bu konuyu birçok arkadaşıma faydalı olacagını düşündüyüm için paylaştım
Hasan bey ilaç konusunda abartma olayına katılıyorum . Ancak mama vermeden yavru alma konusuna gelince orada farklı bir durum var.Mama vermeden yavru alırsınız ancak yavru büyütürken yavrularda sorun çıkabilir hadi onu geçtim diyelim anaçlar çok güçsüz düşerler devamlı yavru vermezler verseler bile birkaç batım sonra halsizlikten dişi ölür gider.Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:saolun arkadaşlar tabiki herşeyin fazlası zarar diyorum ama gerçekten elimizde olmadan abartıyoruz bence engüzeli dogal ama işte yok tüye girdi yok zayıf kaldı yok kırgın düştü diyip ilaç vs yükleniyoruz valla şaşıyorum çogu arkadaşım mama bile vermiyor çokta güzel yavru alıyor biz fazla abartıyoruz bana kalırsa bu konuyu birçok arkadaşıma faydalı olacagını düşündüyüm için paylaştım
Hasan bey mama hazırlarken içine yumurta kabugunu toz haline getirip ekliyormusunuz eger yapıyorsanız kalsiyum fazlalıgı bundan oluşabilir büyük ihtimlle...ayrıca kafesteki SÜBYE KEMİGİNİ'de kuş yumurtasını bitirince yavrular çıkmadan kaldırın..Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:arkadaşlar yaklaşık iki aydır kümesimde yuvalıklarda yavru ölümleri yaşıyordum avcılar veteriner fakültesine ölü yavrulardan götürdüm sonuç olarak yavruların böbreklerinde aşırı kalsiyuma raslandıgını söylediler bu tür yavru ölümü yaşayanlar varsa verdikleri mama ve ilaçlara dikkat etsinler dün itibariyle kümeste mama ve ilaç olayını bir müddet kestim sonucu paylaşacagım sizlerle
Uğur ALTUNOK' Alıntı:Geçmiş olsun