Kardeşim ilk önce ev üretimi yapıp satabilmen için kendi pazarını kurman lazım petshop olur toptancı olur bulman fiyatta anlaşıp satman lazım yoksa zor evden kuş satmak.
En pahalı ve en zor üretimi olan kuş jumbo (üretmek için baya sabır ve tecrübe lazım)Düşünsene çiftinin erkeği ölüyor en az 150 200 liran gitti + can sonuçta.
Muhabbetlerin en anaçları ve bol yavru veren yerlidir.Para kazanmak istiyorsan çiftleri kurarsın yavru satarsın başka birşey yapamazsın ama yavruları ne kadar dan satabilirsin ki petshoplar 10 13 tl arasında alır.Yada sehrin deki kuş pazarın da kendince satman lazım 20 25 kuşuna göre fiyat koyarsın.
Çiftlerin maliyetine gelince ucuz kuş arama derim güvenilir üreticilerden yada kuşlara aşinaysan iri kıyım kuşları almaya çalış.Çiftlerin fiyatı kalitesine göre değişir.Sorarsan ne kadar dan başlıyor diye 60 dan başlıyor 140 tl ye kadar yerliler var 90 dan 250 e kadar ingiliz kırıklarıyla ingilizler var 250 den 1200 e kadar jumbolar var.
Kuşları satarken seni çileden çıkartan çok olucak nasıl mı ?
10 tane yavru satıyorsun mesela 170 tl yazdın
adam diyecek kardeş 100 tl den ver alıyım olmaz kurtarmaz diyorsun almıyorum o zaman diyor.Canın sıkılıyor.Sürekli bu konuşmalar olucak hazırlıklı ol.Her zaman kuş işte canım diyip gelen müşteriler olur
yan tarafta 10 lira dan veriyo sen niye 20 den veriyon kuş işte canım derler
dersin abi bu iri kafası falan kocaman bak dersin olsun kuş ver 10 a alıyım der.
Satılık kuş dersin adam arar kardeş kuş satıyor muşsun
Evet abi
kafesler ne kadar ?
Haydaaa kuş satıyorum arkadaş kafes i satsam soran olmaz kuş satıyoruz kafes soruyorlar Bunun gibi niceleri kardeşim hazırlıklı ol.
Yerli Rainbow da üretebilirsin az çiftin olur ama gerçekten para ederler.Pazara götürsen 30 dan versen satarsın direk çünkü renkli kuşlar daha bi cezbedici oluyor.Rainbowların çiftini bilmiyorum ama tane olarak 60 dan 200 e kadar değişiyor.Has rainbow bulman zor zaten elinde olan da pek satmaz has rainbow u anca yavrusunu alırsın.Bir de 2 renklilere bile rainbow diyenler var her renkli kuş rainbow değildir

Zaten rainbow diye yaz her başlıkta Günay abinin yazılarını bulursun bu rainbow değil böyle olmaz şöyledir falan diye
Aklımdayken söyleyeyim evde fazla kuş alıp besleyemezsin.Komşu rahatsız olur ailen olabilir sabah erkenden öterler(1 ay a alışırsın duymazsın bile )
Kafesler di yem di ilaç mama gaga taşı derken ilk başta bakarsın baya masraf.Sana önerim kafesin en iyisinden al kuşun en iyisinden irisinden kalitelisinden al bak gaga taşı 1 1.5 tl lik gaga taşının bile ne kadar faydaları var araştır.Petshoplar da ki gaga taşları hakkaten hiltiyle falan deliniyor

Kendim den örnek vericem 25 tl ye 3 tane salma aldım 1 yıl kullandım ama bir de bana sor tellerden kaçanlar mı dersin teller kırıldı mı dersin kapılar bozuldumu dersin peeeh neler neler onun yerine 40 tl ye süper sağlam kafesler var en az 2 3 yıl gider.
Ben olabilecek en kötü senaryoları söyledim dahası da vardır moralin bozulmasın. Ticaret zor iştir hele de küçük esnafsın çoook daha zor olucak bata çıka olur.
Bedava peynir sadece fare kapanın da olur. bye