abiler ogrenci kardesinize bi yardim lutfen

sinanyalcn

Yeni Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
yalçin
Selamun aleykum abiler. Ben universite ogrencisiyim. Maglum baska sehirde okuma sartlarini bilirsiniz cok zor. Ek bi is yapmak istiyorum. Kuslarida cok cok sevdigim icin yetistirmeye karar verdim. Gozumdeki en iyi kus ingiliz türüydü aslinda. Taaki sizlerin yorumlarini okuyana kadar. Benim sizlere bir kac sorum olacak. Yaklasik on cift damizlik kus almak istiyorum. Ama hangi turden alacagim cok kararsiz kaldim. Sizce en cok satilan tutulan tur hangisidir? Hem yavru iyi miktarda alabilecegim hemde satarken alici rahat bulabilecegim? Ve ciftlerin maliyeti ne olur satarken ortalama nekadara satabilirim? Umarim anlatabilmisimdir kendimi. Bir de bu bilezik olayini anlayamadim. Yavrulari ve damizliklari iyere mi kaydettirmem lazim nasil temin edicem bilezikleri ve bu sartmidir? Biraz bilgi verirseniz cok sevinirim

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
-bilezik için bir derneğe üye olmanız gerekir.
-bilezik bir nevi kuşun kimliği sayılır (kimin ne zaman ürettiğini gösterir-sadece yavruya takılabilir)
-Show Jumbo ve Jumbolar en iyi para bırakanlarıdır ama pazar sıkıntısı var. İngiliz kırığı en rahat satabileceğiniz türdür. Üreme konusunda ise en verimli yerli kuş.
-Damızlık değil bir üreticiden direk görerek yavru almak kuşların ortama alışması açısından daha yararlı olacaktır.
VE EN ÖNEMLİSİ KUŞLAR HAKKINDA YETERLİ BİLGİ ÇOK ÖNEMLİ. şimdiden forumu iyice karıştırmaya başlayabilirsiniz

Çağrı SÜPAHÜ

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Çağrı
Soyadı
SİPAHİ
Kardeşim ilk önce ev üretimi yapıp satabilmen için kendi pazarını kurman lazım petshop olur toptancı olur bulman fiyatta anlaşıp satman lazım yoksa zor evden kuş satmak.
En pahalı ve en zor üretimi olan kuş jumbo (üretmek için baya sabır ve tecrübe lazım)Düşünsene çiftinin erkeği ölüyor en az 150 200 liran gitti + can sonuçta.

Muhabbetlerin en anaçları ve bol yavru veren yerlidir.Para kazanmak istiyorsan çiftleri kurarsın yavru satarsın başka birşey yapamazsın ama yavruları ne kadar dan satabilirsin ki petshoplar 10 13 tl arasında alır.Yada sehrin deki kuş pazarın da kendince satman lazım 20 25 kuşuna göre fiyat koyarsın.

Çiftlerin maliyetine gelince ucuz kuş arama derim güvenilir üreticilerden yada kuşlara aşinaysan iri kıyım kuşları almaya çalış.Çiftlerin fiyatı kalitesine göre değişir.Sorarsan ne kadar dan başlıyor diye 60 dan başlıyor 140 tl ye kadar yerliler var 90 dan 250 e kadar ingiliz kırıklarıyla ingilizler var 250 den 1200 e kadar jumbolar var.

Kuşları satarken seni çileden çıkartan çok olucak nasıl mı ?
10 tane yavru satıyorsun mesela 170 tl yazdın
adam diyecek kardeş 100 tl den ver alıyım olmaz kurtarmaz diyorsun almıyorum o zaman diyor.Canın sıkılıyor.Sürekli bu konuşmalar olucak hazırlıklı ol.Her zaman kuş işte canım diyip gelen müşteriler olur
yan tarafta 10 lira dan veriyo sen niye 20 den veriyon kuş işte canım derler
dersin abi bu iri kafası falan kocaman bak dersin olsun kuş ver 10 a alıyım der.
Satılık kuş dersin adam arar kardeş kuş satıyor muşsun
Evet abi
kafesler ne kadar ?
Haydaaa kuş satıyorum arkadaş kafes i satsam soran olmaz kuş satıyoruz kafes soruyorlar Bunun gibi niceleri kardeşim hazırlıklı ol.

Yerli Rainbow da üretebilirsin az çiftin olur ama gerçekten para ederler.Pazara götürsen 30 dan versen satarsın direk çünkü renkli kuşlar daha bi cezbedici oluyor.Rainbowların çiftini bilmiyorum ama tane olarak 60 dan 200 e kadar değişiyor.Has rainbow bulman zor zaten elinde olan da pek satmaz has rainbow u anca yavrusunu alırsın.Bir de 2 renklilere bile rainbow diyenler var her renkli kuş rainbow değildir  ;) Zaten rainbow diye yaz her başlıkta Günay abinin yazılarını bulursun bu rainbow değil böyle olmaz şöyledir falan diye  :)

Aklımdayken söyleyeyim evde fazla kuş alıp besleyemezsin.Komşu rahatsız olur ailen olabilir sabah erkenden öterler(1 ay a alışırsın duymazsın bile )

Kafesler di yem di ilaç mama gaga taşı derken ilk başta bakarsın baya masraf.Sana önerim kafesin en iyisinden al kuşun en iyisinden irisinden kalitelisinden al bak gaga taşı 1 1.5 tl lik gaga taşının bile ne kadar faydaları var araştır.Petshoplar da ki gaga taşları hakkaten hiltiyle falan deliniyor  :D Kendim den örnek vericem 25 tl ye 3 tane salma aldım 1 yıl kullandım ama bir de bana sor tellerden kaçanlar mı dersin teller kırıldı mı dersin kapılar bozuldumu dersin peeeh neler neler onun yerine 40 tl ye süper sağlam kafesler var en az 2 3 yıl gider.

Ben olabilecek en kötü senaryoları söyledim dahası da vardır moralin bozulmasın. Ticaret zor iştir hele de küçük esnafsın çoook daha zor olucak bata çıka olur.
Bedava peynir sadece fare kapanın da olur.  bye

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
bence birazcık paraya kıy 1 çift güzel jumbo al yanına da 1 çift güzel iri yerli al.Onları üret.Az bak ama öz bak. ;) Hem kuşlar güzel olursa yavruları da güzel olur yavrular güzel olursa alıcısı da çok olur. ;) 1 çift jumboya alırken 400-500 lira veriyorsan kuşun daha ilk kuluçkasında kuştan 2 tane güzel yavru dahi alsan jumboya verdiğin parayı çıkarırsın. Zaten yerliler makine gibi  :) 1 kuluçkada 5-6 tane yumurtluyor onlarında tanesini pazarda 20 liradan satarsın eğer kuşların rengi güzel olursa iri kuşlar olursa.Zaten sonra millet senin kuşlarının kalitesini anlar 1 kişi alır , o 1 arkadaşına söyler , arkadaşı bir başkasına söyler öyle öyle büyütürsün işi  ;) Ben annemin arkadaşları gün yapınca kuşları özendiriyordum teyzelere 1 er 2 şer götürüyorlardı kuşları  :D

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Uğur MOGAN' Alıntı:
bence birazcık paraya kıy 1 çift güzel jumbo al yanına da 1 çift güzel iri yerli al.Onları üret.Az bak ama öz bak. ;) Hem kuşlar güzel olursa yavruları da güzel olur yavrular güzel olursa alıcısı da çok olur. ;) 1 çift jumboya alırken 400-500 lira veriyorsan kuşun daha ilk kuluçkasında kuştan 2 tane güzel yavru dahi alsan jumboya verdiğin parayı çıkarırsın. Zaten yerliler makine gibi  :) 1 kuluçkada 5-6 tane yumurtluyor onlarında tanesini pazarda 20 liradan satarsın eğer kuşların rengi güzel olursa iri kuşlar olursa.Zaten sonra millet senin kuşlarının kalitesini anlar 1 kişi alır , o 1 arkadaşına söyler , arkadaşı bir başkasına söyler öyle öyle büyütürsün işi  ;) Ben annemin arkadaşları gün yapınca kuşları özendiriyordum teyzelere 1 er 2 şer götürüyorlardı kuşları  :D
uğur 2 çiftle jumbodan yavru almak çok zor siteyi biraz daha araştır istersen, ayrıca jumboyu satmakta çok zor kimse heleki senin gibi ögrenci arkadaşlar jumbonun yavrusuna 80-100 tl para veremez petshop a satmak istesende ölü fiyatına alır jumbo kuşları sadece meraklıları alır.

sizin alacağınız yerli kuşlardır hem çok verim elde eder hemde yavrularını rahat satarsınız

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kardesim yerli kus veya cekoslavakla basla tecrube edindikce tür değiştirebilirsin.. satmaktada pek zorlanacagını sanmıyorum..

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
uğur 2 çiftle jumbodan yavru almak çok zor siteyi biraz daha araştır istersen, ayrıca jumboyu satmakta çok zor kimse heleki senin gibi ögrenci arkadaşlar jumbonun yavrusuna 80-100 tl para veremez petshop a satmak istesende ölü fiyatına alır jumbo kuşları sadece meraklıları alır.

sizin alacağınız yerli kuşlardır hem çok verim elde eder hemde yavrularını rahat satarsınız
Abi doğru söylemişsin. zaten siteyi üye olduğum günden beri didik didik araştırıyorum show jumbo kuşları hakkında bilgim var.benim söylemek istediğim 10 çift yerli kuşa ve malzemelerine vs. vereceği parayla zaten 1 çift jumbo kesin alır.hem 10 çiftle evde uğraşmak hele ki öğrenciyken daha da zor.biliyorum çünkü bende öğrenciyim ve evde 15 çift baktım.jumbo alamasa bile jumbo kırığı alsın 3-4 çift öyle üretsin.10 çift kuşa bakmak çok zahmetli.hele bir de evde bakıyorsan. 10 çifte vericeğin para,onlara bakmak için uğraştığı zaman daha fazla olur derslere zaman kalmaz

sinanyalcn

Yeni Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
yalçin
Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Jumbo almaya karar verdim sanirim :) birde bu bilezikleri takmasam yavrulara ne olur?  degeri falan mi artiyo bilezigin amacini pek anlayamadim

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Sinan YALÇIN' Alıntı:
Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Jumbo almaya karar verdim sanirim :) birde bu bilezikleri takmasam yavrulara ne olur?  degeri falan mi artiyo bilezigin amacini pek anlayamadim
kardeş tek veya 2 çiftle jumbodan yavru alamazsın sonra hüsrana uğrama

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Sinan YALÇIN' Alıntı:
Yok en az bes tane almayi dusunuyorum zaten abim
öğrenciyim param yok diyosun en az 1200 tl jumbolara vericeksin yani sen bilirsin, bunun yemi var suyu var vitamini var, maması var en az yavru alırsan 10-12 ay çift alırsa 3-4 ay beklemesi var, hastalığı var ölümü var dediğim gibi sen bilirsin

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
öğrenciyim param yok diyosun en az 1200 tl jumbolara vericeksin yani sen bilirsin, bunun yemi var suyu var vitamini var, maması var en az yavru alırsan 10-12 ay çift alırsa 3-4 ay beklemesi var, hastalığı var ölümü var dediğim gibi sen bilirsin
kardeş haklı bencede yerli veya ingiliz kırığı ile başlamk mantıklı kardeş kolay gelsin allah yardımcın olsun

sinanyalcn

Yeni Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
yalçin
Hic bir ise sermaye olmadan girilmezki zaten abiler. Kendi isim olcak bu kndi isinde ve zevkle calismak icinde 1200 lira cok degil sanki? Ama tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim kesinlikle haklisiniz ön tecrube sart. Ama cok bi yatirim yapmayacagim icin göze alinir diye dusunuyorum

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Başka şehirdeysen yazın ne yapacaksın kuşları ?
bu sadece en büyük sorun ve daha neler neleri var :)
Bence hiç düşünme baş yagrısı yapar öyle kolay bir işte sanma . alacaksanda 1 çift show 1 çift yerli al ama kesinlikle yavru al ve daha önce hiç çiftleşmemiş ve üretimhane görmemiş çiftler olsun . kendin seç asla alacagın kişiye bırakma .

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Barış URGEN' Alıntı:
Başka şehirdeysen yazın ne yapacaksın kuşları ?
bu sadece en büyük sorun ve daha neler neleri var :)
Bence hiç düşünme baş yagrısı yapar öyle kolay bir işte sanma . alacaksanda 1 çift show 1 çift yerli al ama kesinlikle yavru al ve daha önce hiç çiftleşmemiş ve üretimhane görmemiş çiftler olsun . kendin seç asla alacagın kişiye bırakma .
Barış abi doğru söylemiş.Abi şunu söylemek istiyorum.Risk almaktan kaçınma.Risk almanın hem iyi hem kötü yanları olacaktır ama bu işi yapıcaksan risk alman lazım.Diyelim ki 1-2 çift jumbo aldın ama kuşlar çok vasıflı kaliteli kuşlar.Biraz fazla para verdin şimdi bu kuşlara değil mi?Şöyle düşün her canlının besine,suya,vitamine vs. ihtiyacı vardır.Ve her canlı vakti geldiğinde ölür.Ölüm kaçınılmazdır.İster jumbo,ister yerli,isterse başka bir kuş olsun bu bir gerçek.Jumboyu üretmek zor mu zor ama hiç üremiyecek diye bir şey de yok!Jumboya yüklü miktarda para verdin ama kuşa 4x4 lük baktın belki kuş daha ilk kuluçkasında 6 tane yumurtlıyacak ve 6 sınada bakıcak.Bunu bilemeyiz.Diyelim yerli aldın 10 tane yumurtladı ama belkide 10 da boş,belki 10 da dolu ama kuş hiçbirine bakmıyacak.Bunları bilemezsin.Madem bu işi yapıp para kazanmayı düşünüyorsun.Az bak ama öz bak.Atıyorum 2 çift jumbo al 2 çift de jumbo kırığı al.Ya da 1 çift jumbo al,1 çift tepeli al,2 çift de kırık al ya da yerli al.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :)

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Çok güzel bilgiler paylaşmış tecrüeli arkadaşlar ve ustalar.Teşekkür ederim bir çok kişiye faydalı olucaktır eminim.

sinanyalcn

Yeni Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
yalçin
Kesinlikle cok fazla yardimci oldunuz tesekkurler. Ins yeni uretici arkadaslarda okuyup istifade eder

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Estağfurullah ne demek. :) Bu sitenin kurulma amacı bu  ;) Şimdi ne yapmayı düşünüyorsun Sinan abi? Nasıl bir karar aldın?