anne yavruyu döverek öldürdü... acil yardım..

turgay35

Yeni Üyemiz
Adı
TURGAY
Soyadı
AYDIN
3 adet yavru çıkaran çift yeni yeni yuvadan çıkıp giren en büyük yavrunun kafasını delerek yüzü tanınmıcak hale getirmiş ve öldürmüş  acaba nedeni nedir. diğer yavrular için önlem almam lazımmı... anne yaptığınıda  gagasının altı sırf kan olduğundan anladım...

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Kıskandıgından strese girmiş olabiliceğinden yapmış olabilir. Zaten dişi yapar erkek değil.

O kan tadını aldıysa tekrarlar diyorlar. Üstadlar yiende cevap verir.

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
turgay abıcım basta gecmıs olsun.bunu anne de babada beraber yapıyolar bu yakınlarda benımde basımda var eger yavru bıkere yuvadan cıktıysa sakın gerı koymaya  calısma öldürüyolar yuvadakılere bişi yapmadılar su ana kadar da yuvadan cıkıpta eger almazsan 1 gun içinde veya  sonrasında öldürüyo benımde bazı cıftler  o yuzden ben ahmet salman abının dedıgı gbı devamlı popolarını kontrol edip tuylendıyse  kendım cıkartıyorum yuvadan belli bi zaman da  yem kıramayacagı ıcın ılık suyla ezdigim cici bebeyle besliyorum abi o çifti olabıldıgınce gozetle derim ben.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
benim kuş 2 kez ardarda yaptı herseferinde en büyük yavrunun kafasını yüzdü ama şöyle birşey var 2 seferde öldürdüğü yavrular babanın aynısıydı renk olarak ama diğerleride aynı şekilde yuvadan çıkıp girmesine rağmen onları büyüttü o kuşda sanırım benimki gibi sorunlu herseferinde en büyük yavru olmasıda şaşırtıcı ben bu kuluçkadada bekliyorum en büyük yavruyu öldürecek biliyorum yani kuşun huyu öyle yapacak birşey yok .

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
atilla' Alıntı:
benim kuş 2 kez ardarda yaptı herseferinde en büyük yavrunun kafasını yüzdü ama şöyle birşey var 2 seferde öldürdüğü yavrular babanın aynısıydı renk olarak ama diğerleride aynı şekilde yuvadan çıkıp girmesine rağmen onları büyüttü o kuşda sanırım benimki gibi sorunlu herseferinde en büyük yavru olmasıda şaşırtıcı ben bu kuluçkadada bekliyorum en büyük yavruyu öldürecek biliyorum yani kuşun huyu öyle yapacak birşey yok .
madem bukadar eminsin abicim yavrular dısarıya cıkmasına yakın erkegi ayırsan olmaz mı?sonucta ebeveynlerden bırı bakar denılıyor ben hıc denemedım ama

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
öldüren dişi zaten erkek yoktuki yanında dişi kuluçkadayken erkek öldü sonra dişi büyüttü tam çıktılar yuvadan öldürdü sonra yeni erkek koydum yanına oda dişi kuluçkadayken öldü dişi yine yanlız büyüttü onlarda tam yuvadan çıktı en büyüğünü yine öldürdü şimdi başka erkek var yanında hazırlanıyolar olunca öldürürmü bilmiyorum erkek var sonuçta yanında ama bence kesin öldürecek.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
atilla' Alıntı:
öldüren dişi zaten erkek yoktuki yanında dişi kuluçkadayken erkek öldü sonra dişi büyüttü tam çıktılar yuvadan öldürdü sonra yeni erkek koydum yanına oda dişi kuluçkadayken öldü dişi yine yanlız büyüttü onlarda tam yuvadan çıktı en büyüğünü yine öldürdü şimdi başka erkek var yanında hazırlanıyolar olunca öldürürmü bilmiyorum erkek var sonuçta yanında ama bence kesin öldürecek.
Cevap vermek için defalarca okudum. Ama anlayamadım. Acaba neden?

turgay35

Yeni Üyemiz
Adı
TURGAY
Soyadı
AYDIN
diğer kardeşlerini ayırsammı acaba onlar daha dışarı çıkamıyorlar ama

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yeni yumurta yumurtladıysa yavru yuva içine girdikçe kıskanmıştır ve bu sebeplede öldürmüştür

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Öyleyse yumurtlma zamanı gelmiştir. Bu gibi durumlarda yavrunun yuvada olmasını istemez dişiler

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
mehmet abi dişi ve erkek çiftleşti yumurtalar oldu erkek öldü dişi o yumurtaları çıkardı tam büyüdü yavrular sonra en büyük yavruyu öldürdü bu birinci kuluçka sonra kalan yavruları aldım kurtuldular dişi yanlızdı yanına bir başka erkek koydum aynı şekilde oda dişi yumurtada yatarken öldü ve dişi aynı şekilde tek başına çıkardı yumurtadan yavruları büyüttü tam tüylendiler en büyük yavruyu yine öldürdü diğer yavrular kurtuldu şimdi 3. erkeği attım yanına hazırlanıyorlar tekrar anlatmak istediğim bu gayet açık.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Kusura bakma ben eski kafalıyım. Bir tane noktalama işaretin var o da en sonda. Kendince zamandan ve tuşa basmaktan kurtuluyorsun ama bulmaca gibi çözünceye kadar defalarca okuyorum. Bu zulumu niye yapıyorsunuz?

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
aman abi kim nokta virgül ayraç kullanacak hızlı hızlı yazıyorum işte .:D

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Her zaman için çiftleri, yuvalığı içini ve kafesi iyi takip etmek gerekiyor.Benim bir çiftimin dişisi de yavrularından dişi olanlar yuvadan atladığı zaman babaları yem kusmaya niyetlenince agresifleşiyor ve dişi olan yavrulara saldırıyor.Ama aynı agresifliği erkek yavrulara yapmıyor.Ben de dişiler tüylerini tam olarak çıkartıp yuvadan atladıkları zaman yem kırıp kırmadıklarına bakmadan diğer yavruların olduğu kafesime atıyorum.Orada diğer yavrulardan yem kırmasını da öğreniyorlar.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yavruyu erken çıkamak zorunda kalırsanız tavsiyem kanarya yemi verin onu küçükkende kırabiliyorlar yani biraz ufak kalıyo diğerleriine göre ama ölmesinden iyidir.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
atilla' Alıntı:
mehmet abi dişi ve erkek çiftleşti yumurtalar oldu erkek öldü dişi o yumurtaları çıkardı tam büyüdü yavrular sonra en büyük yavruyu öldürdü bu birinci kuluçka sonra kalan yavruları aldım kurtuldular dişi yanlızdı yanına bir başka erkek koydum aynı şekilde oda dişi yumurtada yatarken öldü ve dişi aynı şekilde tek başına çıkardı yumurtadan yavruları büyüttü tam tüylendiler en büyük yavruyu yine öldürdü diğer yavrular kurtuldu şimdi 3. erkeği attım yanına hazırlanıyorlar tekrar anlatmak istediğim bu gayet açık.
Merhaba,Atilla Bey,
Sürekli değişik erkek atacağınıza dişiyi salmaya atın biraz kafa dinlesin,
Catosal veta Depominle biraz kalsiyum ve mineral eksikliğini gidermesini sağlayın.Banyoluk takın.Mama vermeyin.Ara ara Yeşillik karışımlarından(Çok iyi yıkanıp dezenfekte edilmiş olarak)Azar azar verin.
2 ay kadar dinlendirin,kendine gelsin biraz,ondan sonra tekrar deneyin.
Saygılar.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
dediğinizi yaptım salmaya attım orada da kendiliğinden yumurtladı demirleri kemire kemire boya kalmadı kafeste delirmiş gibi bağırdı dayanamadım artık attım tekrar eşe yaklaşık 3 hafta dinlendi birde herşeylerini veriyorum eksiklikleri yok sanırım. huyu öyle