anne yavruyu döverek öldürdü... acil yardım..

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
valla kaderi kötü en sağlam erkekleri koydum yanina ikiside öldü 3.de çok iyi bakalım ona birşey olmaz inşallah :)

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Yeni yumurta yumurtladıysa yavru yuva içine girdikçe kıskanmıştır ve bu sebeplede öldürmüştür
KESİNLİKLE

ve ek olarak kızışıp tekrar yumurtlamak isteme sebebindende olmuş olabilir.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
atilla' Alıntı:
dediğinizi yaptım salmaya attım orada da kendiliğinden yumurtladı demirleri kemire kemire boya kalmadı kafeste delirmiş gibi bağırdı dayanamadım artık attım tekrar eşe yaklaşık 3 hafta dinlendi birde herşeylerini veriyorum eksiklikleri yok sanırım. huyu öyle
Atilla bey,Defalarca Yumurta yumurtlayan,Aylarca kuluçkada yatan,Onlarca yavru bakan bir kuş için 3 hafta ne kadar dinlendirmiş olurki,
Biraz daha mantık çerçevesinde düşünmenizi öneririm.
Avrupada bile bir çok üretici 6 ay bir çifti,6 ay diğer çifti üreterek yoluna devam ediyor.
Bizler Makina gibi gördüğümüz için hep yumurtlasın,hep yavru baksın,ama hiç birşey olmasın diyoruz.Sorunlar çoğalıncada Bahanelere sığınıp Kendi yaptıklarımızı haklı çıkartmaya çalışıyoruz.
Çok fazla şeyler yazılabilir,ama daha fazla sizi üzmek istemem.Lütfen kuşunuzu yokmuş gibi düşünüp 3-6 ay arası dinlendirin,Ondan sonra tekrar eşleyinki bakın bakalım yeni eşe gelmiş gibi size ne güzel yavrular  verecektir.
Saygılar.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Yavuz Usta' Alıntı:
Atilla bey,Defalarca Yumurta yumurtlayan,Aylarca kuluçkada yatan,Onlarca yavru bakan bir kuş için 3 hafta ne kadar dinlendirmiş olurki,
Avrupada bile bir çok üretici 6 ay bir çifti,6 ay diğer çifti üreterek yoluna devam ediyor.
Bizler Makina gibi gördüğümüz için hep yumurtlasın,hep yavru baksın,ama hiç birşey olmasın diyoruz.Sorunlar çoğalıncada Bahanelere sığınıp Kendi yaptıklarımızı haklı çıkartmaya çalışıyoruz.
Çok fazla şeyler yazılabilir,ama daha fazla sizi üzmek istemem.Lütfen kuşunuzu yokmuş gibi düşünüp 3-6 ay arası dinlendirin,Ondan sonra tekrar eşleyinki bakın bakalım yeni eşe gelmiş gibi size ne güzel yavrular  verecektir.
Saygılar.
Yavuz burda yazdıkların kesinlikle doğru dediğin gibi kuşları makine gibi gören üreticilerden biride benim benide tetikleyen bir kaç dükkancı arkadaşımın habire yavru yavru deyip kuşları ha bügün ha yarın diyerek  2 ay öncesine kadar ayırmamıştım şuan için bütün kuşları ayırdım 2 aydır salmada protein değerleri yüksek mama ve değişik yeşillik ve meyvelerle yavru bakmaktan dolayı tüye giremeyen kuşlarıda  tüylerini rahat bir şekilde atmasını sağlayıp üretime senin dediğin gibi sanki sıfırdan başlama heyecanını yaşamak istiyorum ve mart ayının başını bekliyorum

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavuz Usta' Alıntı:
Saygılar.
Yavuz beye aynen katılıyorum

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yavuz bey yazdıklarınıza çok güldüm :) sanki hayvana  işgence yapıyormuşum gibi cezalandırmışsınız beni :) herkeste teyit etmiş, kuş yanlız başına yumurtladı diyorum yani o kuş zinde bunu anlayabilseydiiniz daha iyi olurdu herşeylerini veriyorum ayrıca bu sitede makine üreticiliği dediğiniz şeyi yapan okadar çok kişi varki onların yanında benim yaptıklarım hiçbirşey gidin onlara bağırıp çağırın kuşun ne zaman dinlendirilmesi gerektiğini iyi bilirim yardımınıza ihtiyacım yok.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yorum yapmanız , öneri sunmanız , cevap vermeniz çok normal de bana direk cephe almış saydırıyorsunuz nerden biliyorsunuz ki o kuş yaşamından memnun değil kuşlarıma çok iyi bakıyorum bu site bir paylaşım sitesi aynı zamanda sanki yaptığım işkenceyi anlatmışım millet de tepkisini göstermiş havası kattınız yoromunuzu silin lütfen.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
bu arada yavuz beye katılan ,hak veren ,yorumunu destekleyen arkadaşlara bir sorum var siz kuşlarınızı dinlendiriyor musunuz ben dinlendiriyorum eminim satmak için daha fazla yavru olsun diye üretimhanelerde kuşları canından bezdiiriyorsunuz buraya yazmak kolay kim biliyor ki ne yaptığınızı . hiçkimseye güvenemeyiz öyle değilmi bu konuda .

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yazıları üzüntü ile okudum. Yavuz beye hak vermemek elde değil. Bilgisine karşı saygım sonsuzdur. Ama bu değilki ben kuşlarımı dinlendiriyorum. Benim gibi salması olan hiç kimse de dinlendiremez. Ama Yavuz bey haklıdır. Kuşları dinlendirmek gerekir. Yavuz beye katılmakla atilla beye karşı tavır almışlığımda yoktur. Forumda herkes her şeyi anladığı gibi değilde anlamak istediği şekilde değerlendirirse kimse yazı yazmasın, yumruklarımız konuşsun. Forumda eleştri de yapmalıyız, eleştriyi de kabul etmeliyiz ki ortak noktalı doğrular bulunsun.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
mehmet abi birdaha oku ve o sözlerin sana yazıldığını düşün kendini benim yerime koy biran cani olduğumu sandım çok kötü birşey yapmışım gibi emirler savuruyor, suçlamalar yapıyor yavuz bey ve diretiyor birde "bunu yap şunu yap " bende insanlara önerilerde bulunuyorum ama "yap" yerine "yapmalısın" diyorum sinirlendim açıkcası kusura bakmayın, konuşmaya ,saygıya bukadar dikkat eden birisi için o sözler hakaret gibi geliyor bunu siz en iyi anlarsınız çünkü siizde dikkatlisiniz bu konuda özür dilerim tartışmanın bu boyuta ulaşmasını istemezdim.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yavuz Abi, Benim kuşlarımda herhangi bir sorun olurda konu açarsam "yapmalısın" değilde  "yap" yazabilirsin kibarlık bir tarafa senin görüş, öneri ve tecrübelerin önemli..

İzmirli örnek bir üretici, bir çiftten yılda sadece 12 yavru alıyor..

Konuyu açan arkadaşım, Anne kuşun büyük yavruyu öldürmesinin sadece bir sebebi olabilir; Besin-Işık yetersizliği. Tahmin ediyorum; sabah saatlerinde gagadan başlayıp beyne kadar devam eden kısmı oyarak öldürdü.
  Verdiğiniz besin miktarı ve ışık süresi 2 yavruyu beslemeye yetecekse diğer ikisini öldürmeyecektir..

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
atilla' Alıntı:
yorum yapmanız , öneri sunmanız , cevap vermeniz çok normal de bana direk cephe almış saydırıyorsunuz nerden biliyorsunuz ki o kuş yaşamından memnun değil kuşlarıma çok iyi bakıyorum bu site bir paylaşım sitesi aynı zamanda sanki yaptığım işkenceyi anlatmışım millet de tepkisini göstermiş havası kattınız yoromunuzu silin lütfen.
atilla abicim yavuz abinin burda sana karşı ben bi hakaret edici veya aşaglayıcı kucuk dusurucu veya  cephe  almış bi yazısını goremıyorum ustune ustluk guzelcenede yapacaklarını ızah etmiş senın fayda gorecegin şekilde anlatmış . senin gostermiş oldugun bu tavır ı herkez gostermeye başlarsa buranın bi anlamı kalmaz ne yol iz gosteren olur ne yardım eden nede fikrini açıklayan madem bi konu açıyosunuz tum eleştirilere de açık olmanız gerekir bence yaptıgın helede senın ona karşı emri vakiligin (bu yazıyı sil )demen uzuntu verıcı gercekten o zaman cok bılıyosanız kendı kendınıze bakacaksınız bunun otesı berısı yok 2*2=4 ok. yavuz abi benim ne babam ne de yakınım burada o sana deil sen ona karşı tavır almışsın ben onu goruyorum.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
anlamıyorsunuz teşekkür ederim bana yardımcı olmaya ççalıştığı için ama öyle bir tavır sergilemiş ki ben caniimiyim öyle hissettim bir an . affedilmez bir hata yaptın çabuk düzelt gibi şeyler söylemiş bu tavrı beni üzdü ve lütfen artık eleştirilerinizi kendiinize saklayın en kısa zamanda siteden ayrılacağım madem düşüncelerim yanlış insanlara yanlış bilgi vermeyeyim.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
biraz daha mantık çerçevesinde düşüünün , sizi daha fazla üzmek istemem ne demek yaa ne alaka okudukça sinir oluyorum bunlar hepinize göre normal sözler mi şaşırıyorum gerçekten.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
arkadaşlar konu neden bu boyuta geldi baştan sona okudum herhalde herkes anne kuşun yavru öldürmesine stres yaptı sinirler gerildi atilla kardeşimi tanırım sadece buradan değil .ok yardımlarını görüyorum dostluğu ve hayvanseverliğine şahidim o onlara çok iyi bakar kendisi veterinerlik bölümünü bu yüzden okuyor zaten evinde kamplumbağadan kuşa çok çeşit canlı besleyen biri ve bunu öğrenciyken yapıyor takdir ediyorum ama bu site gerçekten hep söylerim saygı sevgi çerçevesinde oldukça güzel atiilla ve bir çok arkadaşıma bu siteyi önerende benim  bir kaçtır bazı konularımda bende dalgacı tavırlar aldığımı ters cevaplar yorumlar aldığımı düşünüp üzülmüş ama tekrar okuduğumda ya olsun bee dediğim konularım vardır

atilla pireye kızıp yorgan yakma burada çok değerli abilerimiz ustalarımız var hemen pes etmek siteyi bırakmak yok tamam .... ;)

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
cihan abicim arkadasın kişiligine falan laf eden yok ama arkadas heralde gergin veya sınırlı ama burada onun sinirlenebilecegi oyle bi yazıda goremedim ben 2 saatir 3 sayfayıda bastan asagı okudum onun soyledıgı hıc bı yazıyıda okumadım. insan gibi bilgisi olan cıkmış paylaşmış buda kotu bısıy ise ne demek oluyo yani herkez kendı basının caresıne mı bakacak? burda nıcın varız herkez bı eksıgı kapatabılmek bıseylerden faydalanabılmek ıcın .

cihan abi burda yargısız infazda yok kimseye kotu bi lafta yok sayfalar burada buyur sen bulabılırsen atillanın soyledıgı bu lafları bul.ben sadece arkadası yapılan iyilikleri gormesi amaçlı uyardım ama o hala diretiyo kımse kaybetmez kendi kaybeder.

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
atilla' Alıntı:
anlamıyorsunuz teşekkür ederim bana yardımcı olmaya ççalıştığı için ama öyle bir tavır sergilemiş ki ben caniimiyim öyle hissettim bir an . affedilmez bir hata yaptın çabuk düzelt gibi şeyler söylemiş bu tavrı beni üzdü ve lütfen artık eleştirilerinizi kendiinize saklayın en kısa zamanda siteden ayrılacağım madem düşüncelerim yanlış insanlara yanlış bilgi vermeyeyim.
atilla abicim sevgi,saygı,bilgi paylaştıkça guzel oyle  degilmi.tam bilemicem kac aydır bu sitedeyim ilk kez boyle bi tartışma goruyorum uzuldum.bu şekil bişeylere sinirlenipte hemen siteyi terkedecem diye de bişiy yok  uzatmayalım daha fazla bu konu burda bitsin artık. sana bol yavrulu gunler kolay gelsın.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
benim için gerçekten üzücü bir olaydı bu işi gereğinden fazla sevdiğim için oluyor bunlar dediğim gibi en kısa zamanda zaten ayrılacağım sebeplerden sadece birisi bu. üzerinize alınmayın.