aranıza yeni katıldım kurmakta olduğum üretimhane hakkında yorum pls...

rastlantı

Yeni Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
coşkuner
merhaba arkadaşlar ismim onur.izmirden bu işe gönül vermiş biriyim.işletmecilik yapıyorum gıda üstüne çalışan işyerlerim var.muhabbet kuşu üretmek istiyorum.epeydir besliyorum ve bu üretim işini profesyonelce yapılan bir işe çevirerek amatörce çıkacak zorlukları önlemek hemde bu küçük dostlarımızın çok daha rahat ortamlarında hayatlarını sürdürmeleri gerektiğini düşündüğümden bu işe gönül verdim.çevremde bu işe gönül vermiş birçok kişi olmasına rağmen sitede hiç duymadığım,üyelerin yaşadığı tecrübelerine şahit oldum.şimdi sizlere yaptığım önçalışmalardan bahsediyim.ilk önce herbiri sağlı sollu 6 bölmeden oluşan 3 adet ayrı çifthane yaptırdım.36 çift kuşun rahat rahat hayatlarını sürdürebilmeleri için ideal.daha sonra ufak 15m2 bir dükkan kiralayıp içine yerleştirdim.1m boyunda 60*75 içinde kuru dallar vs olan birde salma yaptırdım.çifthanelere yemliklerini suluklarını gaga taşlarını full yerleştirdim şuan herşeyim hazır bana göre.ancak en iyi damızlık seçiminin kendi alacağımız yavruları büyütüp olacağını siteden okudum.o yüzdende şuan kurduğum bu üretimhaneye daha kuş koymadım.daha öncede belirttiğim gibi bu işe gönül vermiş birkaç arkadaşım var ve yaklaşk her birinin 2 ayda bir yavru aldıkları 50şer çift damızlıkları var.arkadaşlarım bana birer ikişer çift bu damızlıklardan verebileceklerini sölediler.benim düşüncem yaklaşık 10 çift budamızlıklardan almak ve üretime başlamak.sizce bu damızlıklar yer değişikliği kafes değişikliği vs sorunlardan dolayı yumurtlamayabilirlermi.bulundukları ortama nekadar zamanda alışırlar.sizce o damızlıkları alıpmı yoluma devam ediyim yoksa yeni yavrularmı alıp devam ediyim.bana vakit ayırcağınız için şimdiden çok teşekkür eder aranızda olmaktan çok mutlu olduğumu sölemek isterim.herkese sağlıklı bol yavrulu kuşlar, iyi forumlar.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Öncelikle hoşgeldiniz. Elbetteki yer değişikliğinden dolayı uyum sorunu yaşayacaklardır ancak. Çoklu  üretim yapacağınız için bu sorunu çabuk atlatacaklardır.

Adı
serkan
Soyadı
cakiroglu
merhaba arnıza hoşgeldin anladıgım kadarıyla kararsız kalmışsın bahsettigin arkadaşlar sana kuşları hediyemi ediyorlar hediye ediyorlarsa sende kendin biraz yavru alabilirsin ayrıca sana gelen damızlık kuşlar tüye girebilir strez yapabilirler karar senin en mantıklısı yavru onlarıda üreticilerden alki ithal ne oldugu beli olmayan kuş vermesinler

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Onur kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin.Muhabbet üretme işini profesyonelce düşünenlerin bir çoğunun yaptığı şey yavru kuşlar alıp damızlık yetiştirmektir.Bende ilk başta forumları araştırıp bu yolu izledim.En sonunda en seviyeli gördüğüm bu siteyi buldum (Maksadım diğer siteleri kötülemek değil).Bana kalırsa sende bu yolu izle.Ben en başta 70 tane yavru aldım ve bunları eleyerek ve yemleşenleri ayırarak 25 çift elde ettim.Şu an 25 çiftimin hepsindende yavru alıyorum.Hem daha önce yavru alınmış kuşları sen aldığında kuşlar senin bakım tarzına alışana kadar baya bir zaman geçiyor.Çünkü herkes farklı yemler veriyor farklı içerikli mama yapıyor ve yeşillik olarak farklı şeyler veriyor.Ama sen aldığın yavruları belli bir tarzda yetiştiriyorsun ve başarıyı yakalamanın ilk adımıda budur.En kısa zamanda fotoğrafta yüklersen daha iyi yorumlarda gelecektir.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ

mustafa karaeli' Alıntı:
Onur kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin.Muhabbet üretme işini profesyonelce düşünenlerin bir çoğunun yaptığı şey yavru kuşlar alıp damızlık yetiştirmektir.Bende ilk başta forumları araştırıp bu yolu izledim.En sonunda en seviyeli gördüğüm bu siteyi buldum (Maksadım diğer siteleri kötülemek değil).Bana kalırsa sende bu yolu izle.Ben en başta 70 tane yavru aldım ve bunları eleyerek ve yemleşenleri ayırarak 25 çift elde ettim.Şu an 25 çiftimin hepsindende yavru alıyorum.Hem daha önce yavru alınmış kuşları sen aldığında kuşlar senin bakım tarzına alışana kadar baya bir zaman geçiyor.Çünkü herkes farklı yemler veriyor farklı içerikli mama yapıyor ve yeşillik olarak farklı şeyler veriyor.Ama sen aldığın yavruları belli bir tarzda yetiştiriyorsun ve başarıyı yakalamanın ilk adımıda budur.En kısa zamanda fotoğrafta yüklersen daha iyi yorumlarda gelecektir.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kardeş hoşgeldin.keşke kafeslerin ve üretimhanenin resimlerinide koysaydın ona görede tavsiyede bulunurduk.anladığım kadarıyla bu işi yaparken bu işe bağımlı değilsin yani geçimini bununla yapmayacaksın.o nedenlede mustafanında dediği gibi yavrudan başla. arkadaşlarından güzel renkteki ve yavrusuna bakan sıkıntısı olmayan kuşların yavrusunu al.renk çalışmakta bu işte önemli hem kendinin göz zevki açısında hemde çabuk satma konusunda.bu işte acele etmeyeceksin ve kendine bir yol haritası çizeceksin.çünkü buradaki arkadaşların hepsinin bir doğrusu var.baştan kümesinde mama ne kullanacaksı,yem ne vereceksin,vitamin ne vereceksin bunlara tam karar vermelisin.2 ay sonra biri ben bu mamayı kullanıyorum sende kullan dediğinde sistemini bozmayacaksın yoksa kümesin içinde çıkamayacağın bir hal alır.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
hoşgeldiniz aldığınız damızlıklara dikkat ediniz acele etmeyiniz bakımı çorba yapmayınız hayırlı olsun

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ aramıza hoşgeldinde bu HASTSLIĞA yakalandığın için büyük geçmiş olsun adresinr ambulans isrtermisin şaka şaka bence maddi problemin yoksa aceleci değilsen yavrudan oda seçerek akraba olmayan  yok güveneceğim takımlar var dersen komple takım derim kendi takımlarndan yavru damızlıklarla iyileştirir devam eder gidersin 48 mekan 06 vatan slm

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
mustafa karaeli' Alıntı:
  Mustafa beye Aynen katılıyorum..
  Yerinizde olsaydım; Birbierleriyle kardeş olmayan 30........35 günlük yavrular alırdım; Fakat bazılarını elerdim.
  Bence Damızlık vasfı taşıyan Kuşlar:
  *) Hem Anne-Hem Babaları tarafından beslenmiş olmalı
  *) Anne babalarından şiddet görmüşse damızlık vasfını yitirir. Alacağınız 30.......35 günlük kuşlarda bunu anlayabilirsiniz.
  *) Verimli bir soydan gelmeli, yuvalıkta çok kardeşiyle beraber büyümüş olması iyidir.. 
  *) Tüy kalitesi önemlidir, 45 günlük oluncaya kadar bir tüy bile düşürmüşse; doğru PetShop'a. Yaklaşık 12. haftalarında yavruluk tüylerini bırakıp yetişkin tüylerine sahip olacaklar; Damızlık Tüy değişimine girmeli ve kısa zamanda çıkabilmeli; Girmemiş yahut kısa zamanda çıkamamış ise o da PetShop'a..

Aramıza HoşGeldiniz..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Onur Bey, söylenecekleri arkadaşlar söylemişler. Üstüne koyabileceğim bir şey kalmamış, sadece fotoğrafarıda paylaşırsanız onlarında yorumlarını alabilirsin.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
mustafa karaeli' Alıntı:
Mustafa beyin bu tespitine sonuna kadar katılıyorum.Gelecekteki damızlıklarımı elde etmek için yerli 15 kadar jumbo yavrum var.Mama görünce 5 dakikada tüketiyorlar.Mevcut damızlıklarım ise bu konuda çok nazlılar.Yavrular ise ne tür mama yapsam rahatlıkla yiyorlar.
Mustafa beyin tespitine +1000 diyorum

rastlantı

Yeni Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
coşkuner
hepinize ilginizden ötürü çok teşekkür ediyorum.tahmin ettiğim gibi gerçekten faydalanabiliceğim ve hoş vakitler geçirebiliceğim bir site olduğunu kanıtlar durumlar oluştu.en kısa zamanda fotoları çekip forumumuza yüklücem.saygılarımı sunarım