merhaba arkadaşlar ismim onur.izmirden bu işe gönül vermiş biriyim.işletmecilik yapıyorum gıda üstüne çalışan işyerlerim var.muhabbet kuşu üretmek istiyorum.epeydir besliyorum ve bu üretim işini profesyonelce yapılan bir işe çevirerek amatörce çıkacak zorlukları önlemek hemde bu küçük dostlarımızın çok daha rahat ortamlarında hayatlarını sürdürmeleri gerektiğini düşündüğümden bu işe gönül verdim.çevremde bu işe gönül vermiş birçok kişi olmasına rağmen sitede hiç duymadığım,üyelerin yaşadığı tecrübelerine şahit oldum.şimdi sizlere yaptığım önçalışmalardan bahsediyim.ilk önce herbiri sağlı sollu 6 bölmeden oluşan 3 adet ayrı çifthane yaptırdım.36 çift kuşun rahat rahat hayatlarını sürdürebilmeleri için ideal.daha sonra ufak 15m2 bir dükkan kiralayıp içine yerleştirdim.1m boyunda 60*75 içinde kuru dallar vs olan birde salma yaptırdım.çifthanelere yemliklerini suluklarını gaga taşlarını full yerleştirdim şuan herşeyim hazır bana göre.ancak en iyi damızlık seçiminin kendi alacağımız yavruları büyütüp olacağını siteden okudum.o yüzdende şuan kurduğum bu üretimhaneye daha kuş koymadım.daha öncede belirttiğim gibi bu işe gönül vermiş birkaç arkadaşım var ve yaklaşk her birinin 2 ayda bir yavru aldıkları 50şer çift damızlıkları var.arkadaşlarım bana birer ikişer çift bu damızlıklardan verebileceklerini sölediler.benim düşüncem yaklaşık 10 çift budamızlıklardan almak ve üretime başlamak.sizce bu damızlıklar yer değişikliği kafes değişikliği vs sorunlardan dolayı yumurtlamayabilirlermi.bulundukları ortama nekadar zamanda alışırlar.sizce o damızlıkları alıpmı yoluma devam ediyim yoksa yeni yavrularmı alıp devam ediyim.bana vakit ayırcağınız için şimdiden çok teşekkür eder aranızda olmaktan çok mutlu olduğumu sölemek isterim.herkese sağlıklı bol yavrulu kuşlar, iyi forumlar.