Az kuşlar nasıl ucuza gider?

Crazyy_man

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmitakvaryum.com
Adı
Cengiz
Soyadı
Kaymak
aslında kuşların bu denli ucuza gitmesi birazda biz üretici arkadaşlardan kaynaklanıyor ben bir pet shopa gidipte kuşları kaça alıyorsunuz diye sorma taraftarı da değilim alacağımız cvp zaten az çok belli dükkan sahipleri de malum alacakları kuşları ucuza getirme amacıyla düşük fiyat veriyorlar o kadar zahmetini çekip büyüttükten sonra tatmin olunmayan fiyatlarla kuşların satılması taraftarı değilim.Tüm üretici arkadaşlarında böyle duyarlı davranıp sanki bir zorunlulukmuş gibi kuşları satma telaşına girmemelerini tavsiye ederim en azından değerini alamıyorsanız yuvalarını söküp kuşları dinlendirin derim.Bir çok kez şahit oldum ki bir pet shopun %300-500 kar elde etmeden bir ürün yada kuş satmadıkları da bir gerçek sizden 15 ile 18 arası alınan bir kuşu 25-30 a satıyorlar sanki bütün cefasını çekiyorlar gibi işin ilginç tarafıda acaba ellerinde kuş olmadan kaç kafes ve ekipman satacakları birde bu yönden bakmanızda fayda var.Birde unutmadan dükkan sahiplarinin her dediğine de inanmayın tabi aralarında çok iyileri de var onları ayrı tutuyorum artık kuş bulmak o kadar kolay değil yurtdışı girişleri yasaklandı ve çok büyük para cezaları var kuşlarınızı satarken bunları da göz önünde bulundurun ama çok ince kuşları da çok iyi fiyatlardan veremeyeceğinizde bir gerçek  bu yüzden tüm üretici arkadaşların birlikte hareket etmesi taraftarıyım.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Crazyy_man' Alıntı:
bu yüzden tüm üretici arkadaşların birlikte hareket etmesi taraftarıyım.
  Cengiz bey, çok güzel söylemişsiniz. Size katılmamak elde değil..
  Belki de belirlenebilecek bir tarih aralığında PetShop lara kuş vermemek kısmi bir çözüm olabilir. Mesela 15 Mart............30 Nisan arası..
  Tabii, herkes in depolayabilecek salmaları varmı dır bilemem; Ve tüm Yerli üretimciler buna katılmayacaktır..

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
evet öyle yapılmalı bende katılıyorum belki kuş ticaretini kısıtlarlarsa bu yazın  çok düşmez.

Crazyy_man

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmitakvaryum.com
Adı
Cengiz
Soyadı
Kaymak
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Belki de belirlenebilecek bir tarih aralığında PetShop lara kuş vermemek kısmi bir çözüm olabilir. Mesela 15 Mart............30 Nisan arası..
  Tabii, herkes in depolayabilecek salmaları varmı dır bilemem; Ve tüm Yerli üretimciler buna katılmayacaktır..
üretici arkadaşların haklarının korunabilmesi adına bence böyle bir çalışma yapılması en güzeli ben arkadaşların söyldedikleri o fiyatlardan kesinlikle kuş verme taraftarı değilim o fiyatlara vermektense çiftlerimi çoğaltmayı tercih ederim.Tabi belki buna yerimin müsait olmasıda etken olabilir ama her kesimi bu konuda duyarlı davranmaya ikna etmeliyiz diye düşünüyorum sonuç olarak o kuşlar da kendiliğinden yetişmiyor... ;)

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
haklısın çok ucuza kaçan petshopların üstünde ahı kalıyor üreticilerin özellikle ev üreticilerinin ben bile kısa zamanda 10 kuş üretememki ya

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
şimdiye kadar petshoplara kuş hiç vermedim bir arkadaşımın petshop u var ikidebir önüme geçip kuş getir diyor geçengün bir arkadaşıma hediye ettiğim kuşu gördü şimdi daha çok önüme geçmeye başladı benim kesin kararım kuşlarıma verdiğim emeğin karşılığını alamassam kimse benden kuş alamaz ben bu mantıkta ilerlemeye devam edeceğim bu kuşun sevdalısı çok elbet bunlar elimizde kalmaz öyle birde evde 3-4 çift ile bu işi yapıyorsan hiç kalmaz hiç birşey yapamazsam eşim dostum çok hediye ederim olur biter baktım elimde çoğaldı alırım yuvalığını hem kuşlar rahat eder hem ben ,bende kural bu bu işe başlarkende çok para kazanmak amacı ile değil onların ötüşünü dinlemek amacıyla başladım ama biyerden sonra mecburen ticarete girecek bu iş ancak dediğim gibi benim için ticaret ben istersem olacak karşı taraf zaten % 100 kar edeceği bir kuşu neden almasınki burada serçe kadar kuşlar 30 tl ye satılıyor benim vereceğim iri kuşu kimbilir kaça satar

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
BENCEDE  350  TL  ALINAN  BİR  ÇİFT  JUMBOYU  AYNI  YERDE  BAŞKA  BİR  ARKADAŞ  SATMAYA  KALKTI  PETSHOP  A DAM    İKİSİNE  100  LİRA  EFET  100  LİRA  VERİRİM DEDİ.......ŞAŞIRDIM KALDIMM  BU  NEYAAAA  RESMEN  YANLIŞ ANLAMAYIN  ABİLER  KARDEŞLER  AMA  RESMEN  ENAYİ DEDİ  ÇOCUĞA  :)  ASLINA  BAKARSANIZ  DA  KAÇAK  AFGANLAR  BULGAR  ÇEKLER  OLMASA  PİYASADA  SİZİN  YANİ  BİZİM İSTEDİĞİMİZ  GİBİ  OLUR  HOBİ AMAÇLI  BESLEMEME  RAĞMEN  EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORSUNUZ  KANISINDAYIM..HANİ  25  VERSEN  ADAM  30  35  E S ATSA  ANLARIM  NEYSE  ALLAH  YARDIMCNIZ  OLSUN...

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
enginersin' Alıntı:
şimdiye kadar petshoplara kuş hiç vermedim bir arkadaşımın petshop u var ikidebir önüme geçip kuş getir diyor geçengün bir arkadaşıma hediye ettiğim kuşu gördü şimdi daha çok önüme geçmeye başladı benim kesin kararım kuşlarıma verdiğim emeğin karşılığını alamassam kimse benden kuş alamaz ben bu mantıkta ilerlemeye devam edeceğim bu kuşun sevdalısı çok elbet bunlar elimizde kalmaz öyle birde evde 3-4 çift ile bu işi yapıyorsan hiç kalmaz hiç birşey yapamazsam eşim dostum çok hediye ederim olur biter baktım elimde çoğaldı alırım yuvalığını hem kuşlar rahat eder hem ben ,bende kural bu bu işe başlarkende çok para kazanmak amacı ile değil onların ötüşünü dinlemek amacıyla başladım ama biyerden sonra mecburen ticarete girecek bu iş ancak dediğim gibi benim için ticaret ben istersem olacak karşı taraf zaten % 100 kar edeceği bir kuşu neden almasınki burada serçe kadar kuşlar 30 tl ye satılıyor benim vereceğim iri kuşu kimbilir kaça satar
+1 TEŞEKKÜR EDERİM...

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
15 mart 30 nisan arasın da muhabbet şatışlarım da petshopları boykot ediyorum ve vermiyorum.
afyonkarahisar dan hobici ve ev üreticisi arkadaşlara petshoplara verdiğimiz fiyattan yardımcı olurum.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar şunu unutmayın.bu işi yapan sadece bu sitedekiler değil.internette olmayıpta 200-300 çiftle üretim yapanlar var.13 tl.kuş satıyor adam.petshop veya diğer alıcılar.13 tl.varken neden 20 tl.versin.100-150 kuşta 13 tl.çok para tutar satan içinde bu önemli.birde kuşu satmak mesele elinde 100-150yavru olduğunu düşün ve satamadığını valla adamlar 10 tl.bile razı olur.o nedenle 1-2 petshop ve kuş satıcısıyla anlaşacaksın.fazla sağa sola bakmayacaksın.tekirdağda 20 tl.satılabilir ama kırşehirde 10 tl satarsan öp başına koy.neden milet suriyeden 7-8 tl.kuş getiriyor.onedenle bulunduğun ilin piyasası ne ise ona satmaya bakacaksınız.birde petshopcular dükkan kirası,su-elektirik vergi derken mecbur ucuz kuş almaya.her iki tarafta çıkarını düşünmek lazım.siz kalite üretin inan satılır.bından emin olabilirsiniz.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
zeki bey petshopcular dükkan kirası,su-elektirik vergi derken biz demiyormuyuz ?
hepimizin üretimhanesinin gideri var 2 ay bir çifte bakıyoruz inen yavruyuda 15 e sattıktan sonra üretim yapmanın bir anlamı yok.
geçen ay hiçbir neden yok ken yavru ölümleri oldu 20-25 günlük yavrular öldü 80 yavru telef oldu .

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
kinzavas' Alıntı:
15 mart 30 nisan arasın da muhabbet şatışlarım da petshopları boykot ediyorum ve vermiyorum.
  Arkadaşlar, Ben de Fatih Bey gibi 15 Mart-30 Nisan aralığında kuş satışı yapmayacağım.. Çorbada az-çok tuzum olsun..

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kardeş sen 20-30 sattında ben neden sattınmı dedim.bende isterim iyi paraya satmanı.olayı iyi anlamak lazım.ithal kuşlar olduğu sürece fiyatları yüksek tutamazsın.bu sitede bile yerli üretim yapıyoruz.fiyatı şu dedğimizde .şurada daha ucuzu var diyenler yokmu.o zaman onlara neden demiyorsunuz kardeşim ithal kuş almayın yerli üreticiyi kalkındıralım diye.birlikmi olalım.tamam.önce birbirmizi kandırmayı bırakalım.klavyeye hakimiz elimizden geldiğince yazalım ahkam keselim.sonuç.ankarada benim arkadaş kuş halinde dükkanı var.15 tl.den kuş alıyordu.adam demişki 18 çıkaralım.hemen değiştirdi.aydından buldu 15 tl.ye.ne oldu manisalının kuşu elinde kaldı.ne yapacak mecbur 15 tl.satacak.petshopcu bir arkadaşım daha var.inan diyor 13 tl.kuş veren var abi.ama seninle bu fiayata anlaştığım için değiştirmiyorum diyor.şimdi nasıl olacak.ben adamla baştan anlaşmamış olsam devamlı kuş vermesem.benden o fiyata kuş alırmı.seni kasdetmiyorum ama biraz fazla para veren oldumu hemen ona satıyoruz.bu seferde sizden kuş bekleyen boşa çıkıyor.olayı anladınmı.bende boykota katılayım.kuş satmayayım.2 ay satmamayayım.peki anlaşmalı petshopcuma bir daha gittiğimde oda beni boykot ederse ne olacak.bu sitede petshop dükkanı olan abilerimiz ve kardeşlerimiz var bakalım onlar bu konulara ne diyecek.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
evet bende aynen onu demek istiyorum.istanbulda 20tl.satılan yavru.ankarada fiyat daha değişik.kırıkkalede daha değişiktir.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
arkadaşlar şunu unutmayın.bu işi yapan sadece bu sitedekiler değil.internette olmayıpta 200-300 çiftle üretim yapanlar var.13 tl.kuş satıyor adam.petshop veya diğer alıcılar.13 tl.varken neden 20 tl.versin.100-150 kuşta 13 tl.çok para tutar satan içinde bu önemli.birde kuşu satmak mesele elinde 100-150yavru olduğunu düşün ve satamadığını valla adamlar 10 tl.bile razı olur.o nedenle 1-2 petshop ve kuş satıcısıyla anlaşacaksın.fazla sağa sola bakmayacaksın.tekirdağda 20 tl.satılabilir ama kırşehirde 10 tl satarsan öp başına koy.neden milet suriyeden 7-8 tl.kuş getiriyor.onedenle bulunduğun ilin piyasası ne ise ona satmaya bakacaksınız.birde petshopcular dükkan kirası,su-elektirik vergi derken mecbur ucuz kuş almaya.her iki tarafta çıkarını düşünmek lazım.siz kalite üretin inan satılır.bından emin olabilirsiniz.
+1111111111111111111111111111111

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
kardeş sen 20-30 sattında ben neden sattınmı dedim.bende isterim iyi paraya satmanı.olayı iyi anlamak lazım.ithal kuşlar olduğu sürece fiyatları yüksek tutamazsın.bu sitede bile yerli üretim yapıyoruz.fiyatı şu dedğimizde .şurada daha ucuzu var diyenler yokmu.o zaman onlara neden demiyorsunuz kardeşim ithal kuş almayın yerli üreticiyi kalkındıralım diye.birlikmi olalım.tamam.önce birbirmizi kandırmayı bırakalım.klavyeye hakimiz elimizden geldiğince yazalım ahkam keselim.sonuç.ankarada benim arkadaş kuş halinde dükkanı var.15 tl.den kuş alıyordu.adam demişki 18 çıkaralım.hemen değiştirdi.aydından buldu 15 tl.ye.ne oldu manisalının kuşu elinde kaldı.ne yapacak mecbur 15 tl.satacak.petshopcu bir arkadaşım daha var.inan diyor 13 tl.kuş veren var abi.ama seninle bu fiayata anlaştığım için değiştirmiyorum diyor.şimdi nasıl olacak.ben adamla baştan anlaşmamış olsam devamlı kuş vermesem.benden o fiyata kuş alırmı.seni kasdetmiyorum ama biraz fazla para veren oldumu hemen ona satıyoruz.bu seferde sizden kuş bekleyen boşa çıkıyor.olayı anladınmı.bende boykota katılayım.kuş satmayayım.2 ay satmamayayım.peki anlaşmalı petshopcuma bir daha gittiğimde oda beni boykot ederse ne olacak.bu sitede petshop dükkanı olan abilerimiz ve kardeşlerimiz var bakalım onlar bu konulara ne diyecek.
Zeki Abi çok güzel ve net olarak özetlemişsin , şöyle ki ;
Ben bu işten evine ekmek götüren çoluk çocuğunu buradan geçindiren sıradan bir esnaf olarak diyorum ki tüm Hobi-Üreticilere kurunun yanında yaşta yanmasın yıkalım artık bu eski anlayışları biz neyi nasıl daha iyi yaparız nasıl güzel kuşlar mutasyonlar üretebiliriz onlara bakalım.Ben ithal kuş almam da satmam da.
Ben yerli ve sağlıklı olduğu için daha da özenle büyütüldüğüne inandığım için Yerli üreticiden ithale göre daha fazla para ile kuş alıyorum ve satışı da yine ithale göre farklı oluyor fakat bu seferde müşteri dükkancı ilişkileri zedeleniyor '' Bak şurada şu kuşların aynıları şu para sende niye pahalı deniyor.'' her ne kadar abla-abi kardeşim-arkadaşım onlar ithal v.s. kuşlar bak bizimkiler yerli üreticiden yavru özel kuşlar desen de olmuyor.Tamam işin özünde Hacı muratta araba mercedeste ama birinin farı 2-3 araba yapıyor.
Sözüm o ki daha öncede söyledim yine söylüyorum;
Biz önce bir şeylere karar verelim ; Hobicimiyiz Üretici mi?

Crazyy_man

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmitakvaryum.com
Adı
Cengiz
Soyadı
Kaymak
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle belirtmeliyim ki yurtdışından kıvrık gagalı kuşların yurda girmesi kesinlikle yasak öyle her petshopçunun dediğine bakmayın petsopçu nasıl kendini düşünüyorsa biz üreticilerde kendimizi düşünmek zorundayız.Dükkan sahiplerinin her zaman uyguladığı taktik artık hepimiz biliyoruz sanırım 17-18 tl ye getiren var derler ama kuş lazım mı deyince gözlerini açıp getir derler bunu unutmayalım lütfen

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kardeş yanlış anlamassan sana bir soru soracağım.belki bu bilgi vardır ama ben kaçırmışımdır.lütfen yanlış anlama kasıt falan aramıyorum.kaç çift kuş ile üretim yapıyorsun.