Az kuşlar nasıl ucuza gider?

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ömer adam' Alıntı:
arkadaşlar işin aslı fark yapmakta bence, şu kuş çok yavru veriyor diye değilde iri ve güzel renkler veriyor diye çiftlerimize çeki düzen verirsek hiç bi sıkıntı kalmaz bence,
burada bir çok petshopla görüştüğümde adamların dediğim 100 yavru geliyorsa 20-30 u meftah oluyor diyor neden yerliye yönelmiyorsunuz dediğimde ise düzenli olarak iyi yavru veren yok ital ile yerli arasında 5 tl oynuyor ama zaten ölen kuşları hesaplayınca yerliler daha ucuza geliyor ama yerli üreticiler 50 yavru veriyorsa 20 si iyi 30 u pakistan kuşu gibi dedikleri bu
yanlış anlamayın şu anda sizler gibi 80-100 çiftim yok eski halime dönmeye çalışıyorum şu anda 30 damızlık 3 de çiftim var inşallah bu sene içerisinde birşeyler yapıcam bunuda belirteyim.
Doğru söylüyorsun, yerlide ırk kırıldığı için, zayıf ve güçsüz üretim çok.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Ben de daha önce belirttiğim gibi damızlıklarımı revize etmeye başladım.Mesela her kuluçkada 8 yavru veren ancak yavruları biraz küçük kalan bir çiftim var.Büyük yavrularla satışa gittiklerinde kendilerini belli ediyorlar.Yavrudan büyük ve besili yavrular bulabildikçe bunları alıyorum.Bu çiftler 5-6 aylık olunca diğer küçük çiftlerimi de azar azar ederince elden çıkartacağım.

Sonuçta bir yerde petshop sahibine de söz hakkı bırakmamak lazım.Kuş kendini gösterince onlar da birşey diyemiyor.Diyen iş yeri sahiplerine de zaten papağan getirsen gene 15 lira der ve geçer.Ona laf anlatamazsın.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
haklısınız ekrembey ben kendi elimden 25 tl den satmaya kararverdim senede bi kuluçkayaizin veririm artık napiim. il dışına da isteyenler oluyor ama yol boyunca başlarına bişey gelmeyecekleri garanti değil.Her şöför kuşu umursamazki kesmelik tavuk hesabı atar kargoya gittiği yere ancak posası ulaşır.7 tane anca zaten çok kuş olsa toptan satma mantığı olur.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Üretimci, 60 günün sonunda aldığı 40 tane kuşu tanesi 20 TL den PetShop'a verir. PetShop, tanesi 50, 45 yahut 40 TL den olmak üzere ilk hafta yarısını satacaktır, kalan yarısını da 2. hafta satarak %100 den fazla kar edecektir.

Muhakkak, üretimde olduğu gibi satışta da zorluklar vardır ama bu denge bana pek adaletli gelmiyor. Sadece yem-su vererek üretimcinin 8 haftada kazandığını 2 haftada kazanacak; çoğu PetShop üretim yapmıyor; Neden yapmadığı bariz.
  Sizden 20TL ye alırken suratı asıktır, Bir gün bir kişi çıkar 3 kere 17TL den kuş verirse artık O müşteriniz size kuş başı 20TL ödemek istemeyecektir.

Belki de 2-3 üretimci bir araya gelip PetShop açmalı yada yerli üretimi bırakıp Show Jumbo üretimi yapılmalı belki bir gün bizde Vasıflı kuşlar göndeririz Yurtdışına..

Bir gün bir kutuya 6 tane yavru kuş koymuştum; 25 ten fazla PetShop dolaştım o gün. İstediğim rakamı vermeyeceklerini biliyordum. Hepsi kuşları gördüler; onlar kuşlara bakarken istediğim rakamı söylüyordum. "Biz ancak **TL ödeyebiliriz" diyorlardı. Ortaya farklı rakamlar çıktı fakat.
  Kuşları ne mi yaptım ?
  15. görüştüğüm PetShop un verdiği fiyat daha uygundu ona bıraktım ama başka alternatiflerimde olmuştu. Kapıdan çıkarken "Başka kuş getirirsen onlarıda satın alırım" demişti, Bu sadece küçük bir zafer. İstanbul popülasyonu ve tüketimi gereği daha şanslı 20.....23TL den kuş verebiliyoruz. Özellikle İzmir bölgesi üretimcileri için çok üzülüyorum.
  Önerim; sadece 1 yerle alış-veriş yapmayınız. Alternatifleriniz, yedekleriniz olmalı; Yoksa Arayış sizi bekliyor. Ayrıca gururlanın "Efendi sizsiniz" çoğu üretemiyor; Kılıç sizin elinizde.
  Tüm kutsal kitaplarda yazar "Arayın; Bulacaksınız"