Az kuşlar nasıl ucuza gider?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Engin.K' Alıntı:
Yavrularım yuvadan düşmeden önce 7 tane hazırda bekleyen müşterim vardı tanesini 22 liraya hepsiyle anlaşmıştım içlerinden sadece biri aldı digerleri bir bahane buldular başka yerde 20 liraymış, başka yerde herşey dahil 40 liraymış vs ama bende az kuş var saglıklı temiz kuş var bunu anlatamadım kimseye adama herşey dahil 40 lira diyorum kafes, tül, kuş, yarım kilo yem, kum, gaga taşı, suluk, tünek, kemik ama adama dahada ucuza buldugunu idda edip sinirlerimi bozuyor 100 lirada verse artık ona kuş vermiyorum  :(
  Bende buna benzeyen örnekler yaşamıştım..
  Galiba birileri "Hayır" demediği için ilk "Hayır" ı bizim söylememiz gerekiyor. Bende "Hayır" bitmez..

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
izmirdede aynı problem var
3-4 petshop'a sordum 15 liradan fazla veren yok.
ben daha satış durumuna gelmedim. 15 lira belki masrafları karşılar ama emeği karşılamaz

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mrb.arkadaslar goruyorsuz ki durum vaziyet böle bende batmanda akvaryum ve kus galerisi isi  yapiyorum.15 liaradan alıp 25 ten satiyorum ve dahada bunun pazarlıgınıda yapiyorlar.bir kusu satip 10 lira kazanana kadar ne cileler cekiyorum.
kusları geri getiriyorlar.yok ötmüyor.yok rengini beyenmedik yok kanatlarını cok cırpıyor.yok bunun gozleri sanki kör.nelerle karsılasiyoruz.

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
seom' Alıntı:
Adana yaşıyorum yarın bir engel olmasa pazara gidecem 6 , 7 yavru var elimde pazara gitmeden resimlerini çekiyorum yavruların yarın siteye de koyabilirim pazarda kuşları 15 tlverirsem ne mutlu bana en son sattığım 4 yavru (Aşağıda) 14 tl e zor verdim nese kısmetimizi kovalıyacağız iyi akşamlar

http://i1102.hizliresim.com/2011/2/26/15807.jpg

http://i1102.hizliresim.com/2011/2/26/15817.jpg
yavrularında pek güzel maşallah pırrl pırıl istanbulda temiz 17-18 tl.si var

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Değerli arkadaşlar. Bende bir-kaç birşey yazmak istiyorum. Burada bahsedilen doğru, pet-shopcu arkadaşlar bir çok sorunşla karşılaşıyorlar. İşleri çok zor. Hep bundan bahsedilmiş. Biz ev üreticileri yada diğer büyük üreticiler hiç mi sorunla karşılaşmıyoruz? Arkadaşımızın bahsettiği gibi kişi alacam diyor kuş hazır ounca bahaneyle vaz geçiyor. Bu hobi yada ticari diye bence ayırt etmemek lazım. 1 yada 1 çift kuşun haricindekiler nekadar hobi olursa olsun sonuçta ek gelir olarakta gözlüyoruz. Kşlarımız ölüyor, hastalığa yaklanıyor, beğenmeyenler oluyor, yem fiyatları artıyor, gaga taşı, kalsiyumu, maması, kavgaları, yavruya bakmamaları, v.s. Daha bir çok sorun. Ben alacak olupta fiyatı ben şuradan şukadara aldım diyenlere bende kuş vermiyorum. Benden sonradan kuşta istedio kişiler ama yok. Sırt dönene bende sırt dönüyorum. Herzaman ucuz mal dememeli. Sen müşteriye sağlam kuş satarsan sana herzaman müşteri gelir. Ama 2-3 günde ölecek yada alışmayacak kuş satarsan 1 kere satarsın.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
aslında bakarsanız yurt dışından gelen  kuşlara 17 den veriyorlar pakistan kuşları çekden kuş geldi tanesi 25 lira kafeste 100 tane var 2.500 tl peşin içinde ne var bilinmiyor ölenler mi mantarlılar sakatlar hastalar ayıklanıyor 100 taneden 40 50 tane sağlam kalıyor onu da 50 tl ye satacaklar karı ne bunların?benim sinir olduğum olay ne hasta götürürüz ne mantarlı nede sakat kuşlara bakarlar pırıl pırıl yaaa bu ancak 15 lira eder ben bu ticaret mantığını anlamıyorum yurt dışından gelenlerin kafesi seçer içinde 100 tane var abi acalım bakalım demeye korkar parayı verir eyvallah der çeker gider bizler götürünce elimde kuş var şu paraya verirsen alırım yoksa gerek yok kuşlara bakıyorum yol yorgunu hava değişikliği acıyorum kuşlara bunları nasıl satacaksın  diyorum ben satarım diyor kısacası yurt dışından gelen kuşlar ne tür olursa olsun almak zorunda kalıyorlar yerli üretim yapanlara karşı küçümseme var  para kazanmak için bizi kullanmaya çalışıyorlar  aslında biraz akıllı davransalar o kadar para vereceklerine 3 4 üretim haneyi gezer kuşları toplar pırıl pırıl kuşları alır gönül rahatlığıyla satar ama bunu anlamaları için akıl lazım :D

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bende gökay tatara katılıyorum illa ital kuşlardan yada ucuzculardan kazık yicez de yicez diye diretiyorlar.ayaklarına gelen sapasağlam pırıl pırıl kuşları elinin terisyle itiyor.tabiri caizse yamuk kuşları artık bitlisi hastası tüyleri kel olanı bir ayda birilerine kakalamaya çalışıyolar ondan sonra iş yok, ödeyemiyoruz masraflarımızı oluyor.parlak kuşları da fazla pahalıdan satmaya kalkınca haliyle millet ucuzuna yöneliyo kuşlar bi gidiyo bi geliyo arasında 3-5 sağlam olan varsa bi onlar 5-6 sene yaşıyor tek başına.ev üretimi her zaman  masraflı ve stresi toplu üretimden kat kat fazla,toplu üretimde kötü bi hastalık sarmadıkça kümesi çok sorun olmuyor.herşey toptan sayıta göre alınıyor daha ekonomik oluyor.bizdekilere çok malzeme alsan çürür azınıda minnacık paketleyip en pahalısını satma girişimleri var(kuş kumu alırken bi petshopta normali olduğu halde antibiyotiklinin illa bana satılmak istenmesi gibi)yavruları bekleyiş heyecanı onları ebeveynlerinin beslemesindeki aksiliklere yusuf yusuf olma durumları ki bilirsiniz paniğe kapılıp başlık açmışlığım soru sormuşluğum var.bunun yanında üretimhanede kısır,katil ana baba kuş azdır ve birine bişi olsa arkasından  bir sürü alternatifi olurtek ihtiyacı bakım temizliktir.ev üretiminde bir çiftin yada çiftlerden birinin hastalığı kavgası dövüşü yavru öldürmesi felaket olur, ve bazen  elinden gelenin en iyisini yaparsın yine istediğini elde edemeyebilirsin20 den al 25 e satılmalı bence ev üretimleri. bide yine küçük ev aleti muamelesi yapanların hayvanseverlikle alakası yok. ne olursa olsun herhangi bişey almaya bilen biriyle gitmek lazım.onun dışındaki durumlar şansa kalmış.bu kazak değil ki birden fazla değiştir.düzgün bir satıcı olsa da maalesef böyle tuhaf insanlar çıkıyor. :-[ :-[ :-[

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar boşuna uğraşmayın.en güzeli 2-3 petshopla anlaşacaksınız.peşin çalışacaksınız.kafanız rahat edecek.millete iyilik yapmak veya yol göstermek bu devirde haram.gidip 75 tl.1 kuş alır senden 25 tl.alırkende kırk dereden su getirir.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
arkadaşlar boşuna uğraşmayın.en güzeli 2-3 petshopla anlaşacaksınız.peşin çalışacaksınız.kafanız rahat edecek.millete iyilik yapmak veya yol göstermek bu devirde haram.gidip 75 tl.1 kuş alır senden 25 tl.alırkende kırk dereden su getirir.
Zeki kardeşim çok güzel bir tespit, agzına sağlık...

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Bundan sonra 20-25 demeyip yavrularım çıktıkça Bilal ile çalışıcam söz veripte almayan arkadaşlarım olacagına her zaman peşin çalışan her gittigimde kuş alabilecek biriyle çalışırım daha iyi

motifcan

Uzman Üyemiz
Afyon´da da 15tl alırım diyorlar satıyorlar 35 tlye...Elinde çok kuş oldumu öyle yapıyorlar sonra kalanları ise 25tlye satıyorlar...Birde orda yazıyor satılan kus geri alınmaz diyorlar ama kuşları geri alıyorlar üstünede 10 tl alıyorlar öyle değiştiriyorlar....

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
İyi günler arkadaşlar bugün kuş pazarında dediğim yavruları götürdüm toplam olarak 6 yavru 1 büyük erkek  kuşu 102 tl verdim kuşların resimleri aşağıda sizce iyi mi kötü mü fiyat...

saygılarımla.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşlar çok güzel ve sağlıklı duruyorlar bence ucuza gitmiş

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Hep böyle oluyor yaza doğru fiyatlar daha çok düşüyor

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Engin.K' Alıntı:
Bundan sonra 20-25 demeyip yavrularım çıktıkça Bilal ile çalışıcam söz veripte almayan arkadaşlarım olacagına her zaman peşin çalışan her gittigimde kuş alabilecek biriyle çalışırım daha iyi
Allah Razı olsun Engin'im her zaman kapım açık bilirsin biz ne bilgi saklarız ne de yalan yanlış dolanbaçlı laflar söyleriz.Gönül ister ki daha da iyi paralara alalım güzel güzel satalım ama sende biliyorsun mevcut durumu.

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Semih bey kuşlara hasta oldum süper görünüyorlar  :'(

Eyvallah Bilal hayırlı işler

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Engin.K' Alıntı:
Semih bey kuşlara hasta oldum süper görünüyorlar  :'(

Eyvallah Bilal hayırlı işler

O senin güzelliğin :) teşekkürler

bu da daha önce satılanlar 21 tanesi 300 tl gitti...

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
Katılıyorum.