Benim Jumbolar (Fatih ÇEVİK)

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Herkese selamlar, evimin kapalı balkonunda bakmakta olduğum kuşlarım.
birinci çiftim ikisi de 2011 bilezikli erkek romanya bilezikli dişinin neresi olduğunu bilmiyorum. yeni eşe attım erkekten geçen sene 3 ağız yavru aldım, dişiden daha almadım.

ikinci çiftim erkek 2011 TKF bilezikli daha önce yavrusu alındı, dişi 2012 AZ bilezikli daha yeni gelin, yavru tüylerini döküyo, eş tuttular bakalım nasip.

üçüncü çiftim ikisi de ilk yavruları olacak. erkek 2012 DSV alman bilezikli, dişi 2012 yabancı bilezikli.

dördüncü çiftim çok büyük umutlarıım var ama bilmem kaliteli tvru verirler mi. bende yavru yok daha ama aldığım adam ikisinden de ayrı ayrı yavru almış birinin eşi ölmüş birinin eşini satmış bende aldım eşe attım oynaşıyorlar kaşınıyorlar falan ama daha yuvalığa ilgi yok bakalım sabır e kısmet. ikisi de 2011 yabancı bilezikli.

burası da balkonumun genel görünüşü.

bu arada arkadaşlar, aklımda bir plan var, çft sayısını 3 ya da 2 ye düşürüp yurtiçinden veya yurtdışından ismi duyulmuş bir üreticiden bir çift iyi kan bir çift almak istiyorum bunun için ilk iki takımla ilgilenen olursa benimle iletişime geçebilir, şu an için aklımda bir fiyat yok tekliflere göre bişey belirleriz.

maşallahlarınızı eksik etmeyin.

tel. 0532 738 5360
mail. fatesan@gmail.com

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Masallah kardesım hayırlı uretımler bencede ıy kan edınmelı ve gelıstırmelı....

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
maşaallah kuşlar güzel yurt dışından iyi kan alıp kime nasıl pazarlayacağız adamlar 80 tl getiriyorlar biz yavruyu götürüyoruz para etmiyor ama fazla para verip iyi kan almak içim çiftine 700 tl gibi parayı veriyoruz yavrularda 80-100 gidiyor zor iş...

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
maşaallah kuşlar güzel yurt dışından iyi kan alıp kime nasıl pazarlayacağız adamlar 80 tl getiriyorlar biz yavruyu götürüyoruz para etmiyor ama fazla para verip iyi kan almak içim çiftine 700 tl gibi parayı veriyoruz yavrularda 80-100 gidiyor zor iş...
walla para kazanmak gibi bir gayem olmadı bu işten hiç. 50-60 liraya  verdim yavrularımı hiç gocunmadım, hattan çoğunu da verip yerine başka kuş alarak kullandım. benim derdim sadece gerçekten içime sinecek vasıflarda kuşlarım olsun, başka yerdeki kuşları görünce içim gitmesin. ama sizin dediğiniz konu da doğru da şunu da düşünmek lazım belki piyasa odur, kuşların ederi odur da bizler çok abartıyoruzdur. muhabbet kuşu piyasası tam yerleşmedi hala yavaş yavaş olacak. kanaryada ki gibi bir sistem  olacak umarım ilerde. kuşlar kendi puanlarına göre yada anne-babasının puanına göre değerlendirilecek. üreticinin kazandığı yarışmalara göre değerlendirilecek. o zman ithal 80 satsın hatta 50 ye satsın, sen yarışmalarda iş yapmış kuşun yavrularını istediiğin fiyata satacaksın. alan adam bu kuştan gelecek yavruyu bilecek, yarışma kazanmak isteyen, iyi kuş beslemek isteyen ona göre kuş alacak.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
maşallah hayırlı olsun dedikleriniz gerçekten doğru ama iyi kuş beslemek insanın içne sinmesi öncelikle para ikinci planda kalmalı

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Maşallah hepsi birbirinden güzel bereketli üretimler dilerim

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Maşaallah. Sağlıklı bol yavrular dilerim

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Mesut ÇETİN' Alıntı:
Kuşlar gayet iyi gorunuyor alacagınız kuşlar bunlardan farklı olmaz bunları besleyin yavrularına bakın bı nler geliyor sonra karar verin...

Dediğim gibi kuşlar güzel acele etmeyin ..
teşekkürler görüşünüz icin. haklısınız çok dikkat ederek seçtim kuşları bu sene. son iki yıldır yarışmalarda derece alan kuşların ayarında kuş edinmeye çalıştım.
en son yumurtayı geçen sene bu zamanlar aldım sonra çıkan yavrular, yavru kizmalarimi ve damizliklari birisine emanet bırakıp askere gittim, geldim  mayısta ölenler olmuş kalanların yanına da iste ince eleyip iyi kuşlar koymaya çalıştım ama iste niyetim bi salma yapıp 4 çiftle üretime devam etmekti, çıkan yavruları salmaya atarım diyordum ama salma planını erteledim şimdi bi kafese boşaltıp 3 çift yapacam çıkan yavruları da boş göze atacam artık bu kış icin.

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
maşallah diyen beğenen ve ilgilenenlere teşekkürler,

kafamda bir fiyat oluştu, gri-sarı çift için 300 TL, yeşiller için 250 TL diyorum. ilgilenenlerle görüşebiliriz.