beş çeşitli kuş kumu

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşlar bi kuşçuda gördüm gücercin dahil bi çok kuşa verilen böyle karışık baharat poşeti gibi 5 çeşitli kuş kumu gösterdi şimdi fotosunu bulamadım.üstünde güvercin resmi vardı sıra sıra 5 birleşik paket şeklinde. öyle bir ürünü çiftimde kullanabilirmiyim kara veremedim. bafling kuş kumu almıştım önceden hazımsızlık çeken eski yavruma  iyi gelmişti.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
ceylin123' Alıntı:
arkadaşlar bi kuşçuda gördüm gücercin dahil bi çok kuşa verilen böyle karışık baharat poşeti gibi 5 çeşitli kuş kumu gösterdi şimdi fotosunu bulamadım.üstünde güvercin resmi vardı sıra sıra 5 birleşik paket şeklinde. öyle bir ürünü çiftimde kullanabilirmiyim kara veremedim. bafling kuş kumu almıştım önceden hazımsızlık çeken eski yavruma  iyi gelmişti.
ben şahsi olarak piyasada 3-5 liraya satılan kuş kum larının alınması taraftarı değilim onlar yerine witte melon gibi markalar tavsiye ederim

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Dediginiz kumun taneleri çok iri o yüzden üzerinde güvercin resmi var o kum iri kuşlar için kullanılıyor

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
petshop da gördüm anasonlu kum kutuda fiyat olarak 15 dedi. ince beyaz taneli

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Evet çok iriler ama ezerek kullanılabilir, ben gaga taşına koymuştum. Mineralli olanı var, ishali önleyeni var.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
evet aynı bu resimdeki gibi fakat bi çok özellik bi arada diye toksik etki yapar diye düşündüm.fiyatı uygundu  ishali önler onu önler bunu önler dedi bi çay kaşığı koy dedi.  bende çekindim biraz sadece mineralli alsam yeter diye düşündüm çünkü zaten dişim ağresif bide nijerlisi vardı onlardan onu vermek istemem

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Evet çok iriler ama ezerek kullanılabilir, ben gaga taşına koymuştum. Mineralli olanı var

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
gecen yaz verdim güvercin kumunuda yiyiyorlar ,witte molenin giritide büyük ama onuda yiyiyorlar suan veriyorum

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
ben dere kumu getirdim.yıkadım, eledim ve suya koyup kaynattım.yiyorlar gayette memnunlar

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Nurettin KIR' Alıntı:
ben dere kumu getirdim.yıkadım, eledim ve suya koyup kaynattım.yiyorlar gayette memnunlar
  ilave olarak vanadinli suda bekletip tekrar yıkarım kurudukdan sonra anason çektirip içine katarım kapalı bir kapta bekletirim

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Nurettin KIR' Alıntı:
Nurettin bey dere kumunu sadece yıkayın kaynattığınız zaman derede doğal olarak bulunan minerallerin hepsini minimize edip nerdeyse yok edersiniz.

Ben dere kumunu güneşte kurutup veriyorum, kuşlara bu şekilde vermeniz hem yem öğütmeye yardımcı olur hem de mineralleri almış olurlar.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
eczaneden alacağınız rivanol adlı dezenfektanı bir litre kaynatılmış soğutulmuş suda eriterek kullanmak istediğiniz dere kumu,midye kırığı,granit artık siz en düşünüyorsanız yeterli boyutlarda olması kafi ya da kolay ufalanabilir olan şekildeki granit,mermer vb içine koyup bir kaç saat arada bir karıştırmak sureti ile sonra durulayıp bır kac kat gazetenın uzerıne serıp gün ışığı veya ısıtıcı sayesinde kurutup azar azar kaplarına koyabilirsiniz tabi ince inşaatlarda kullanılan harç kumunu direk kurutup verenlerde var ki aslında o üreticilerin kuşları daha sağlıklı oluyor kişisel seçim durumu söz konusu bağışıklık sistemleri çok kapalı koşullara bağlı kalan kuşlar  bazı salgınlara maruz kalıp toplu ölümler gözlemlenebiliyor değişik düşüncelere ve stratejilere inanmış ve uygulamalarını bu inandıkları hususlar içerisinde şekillendirenler mevcut  bu konu aslında tartışmaya  çok açık bir konu ama ben her zaman bağışıklığı sürekli yenilenen gelişerek yetişen çoğalan kuşlardan yanayım bir sıkıntı olduğu zamanda bir iki kuşda belirti veriyor en fazla onada genel ve lokal ilaçlama olarak sorun çözülebiliyor her şeyin Allah'dan geldiğini kabullenip ne kadar çok özen göstersekde göstermesekte O'nun dilediğinin olduğunu ondan hariç diğer korumaların bir yere kadar olduğunu da varsayarsak  tek dileğim bütün üreticilerimizi ve kuşlarını Allah korusun diyorum kolay gelsin.